%80 enflasyonda %40 ile kredi faizini yüksek bulanlar için bir puan daha indi.
KKM diye bir ürün çıkarmasalar anlarımda, KKM ile enflasyon yükseldikçe kamunun borcu artıyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bence herkes faiz indi yanlış oldu diyor.bunlarin stratejisi dövizi yukarı itme.ithalat talebini azaltma.cunku döviz açığı büyük.ana strateji döviz.tabi enflasyon yukarı gidiyor fakirlesiyor halk.bu umurlarinda değil.
https://youtu.be/XYAPUbENO2Q
Günaydın arkadaşlar. Dolar ve Euro için oran alan var mı acaba?
Güya ekonomi canlansın diye şirketlere ucuz kredi verdiniz.
Döviz dönüşlü KKM yapana daha fazla kredi verdiniz.
Şİrketi dolar alıyor mu diye takip ettiniz.
Şirket, yatırım yapıyorum diye ucuz kredi ile arazi satın aldı.
Araziyi (ki şirketin yakını da olabilir) satan da dolar aldı.
Şimdi dolara kaçışa engel mi oldunuz, yoksa verdiğiniz ucuz krediyi hazinenin yegane gelir kalemi olan KDV yi yoksuldan alarak dar gelirlilere mi yıkmış oldunuz?
Bu hesabı ben yapabiliyorum.
Ahirette Tanrı yapamayacak mı?
20 Aralığa kadar dolar alan eli yanar, dolar alan terörist vs deniyordu.
Şimdi dolara endeksli KKM için reklam yapılıyor. Bankacılar ceza yememek için cansiperane çalışıyor.
Sizi komşunun çok azgın köpeği ısırsa, ondan çekinirsiniz.
Komşu bak ben eğittim bir şey yapmayacak dese yanaşabilir misiniz?
Hükümet de insanların 20 aralıktaki 8 den 18 e giden dolar sendromunu kullanarak yüzde 80 RESMİ enflasyonunda DÜNYA REKORU EKSİ FAİZ VEREREK mevduatçıların son kuruşlarını da iç etme hesabında...
Deniyor ki bunlara iyi bir ders oldu, artık bu korku ile uzun bir süre dolardan TL ye geçemezler, biz de KKM icat ederek onların servetlerini eritelim.
İyi de eritince ne olacak?
En küçük bir yatırım için içeride para bulamıyoruz, yurt dışından borçlanıyorsun.
Şimdi yüzde 9-10 euro faizle kim yatırım yapar?
Eeee içeriyi de öldürdün.
BU çaresizlikte ülkenin dışarıdaki çıkarlarını nasıl savunacaksın? Yoksa biat etmek mi zorunda kalınacak?
Allahını seversen ne yaptığının farkında mısın?
Seçim meçim iyi de bu ülke bu politikalarla iflas ettiğinde BUNA VATANSEVERLİK Mİ diyecekler, yoksa başka bir şey mi?
Eldeki doların müdahale ile ne kadar yetebileceğini MB na yakın olduğu için (şimdi borsa da olup) bilenler dolar bitmeye yakın dolara yüklenip manipülasyon yapmayacaklar mı?
Bu kağıt üzerinde yasal olan şey helal bir kazanç mı olacak?