Rusya Devlet Başkanı Putin, (Trump'la telefon görüşmesinde) İstanbul'da temasların yeniden başlamasının, tarafların "genel olarak doğru yolda" olduğunu gösterdiğini belirtti
Kaynak : Anadolu Ajansı
Printable View
Rusya Devlet Başkanı Putin, (Trump'la telefon görüşmesinde) İstanbul'da temasların yeniden başlamasının, tarafların "genel olarak doğru yolda" olduğunu gösterdiğini belirtti
ABD'li şirket pil hücrelerini Türkiye'de üretecek
ANKARA (AA) - Kontrolmatik iştiraki Pomega Enerji Depolama Teknolojileri, ABD'nin en büyük bağımsız pil üreticilerinden Our Next Energy ile lityum demir fosfat pil hücrelerinin Türkiye'de üretimi için iş birliği anlaşması yaptı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, ONE'ın "314 Ah LFP" pil hücreleri, bu yıldan itibaren Ankara'daki Pomega gigafabrikasında üretilecek.
Gelecek yıl 2 gigavatsaat kapasiteye ulaşacak üretim kapasitesinin 2027'den itibaren yıllık 5 gigavatsaate ulaşması hedefleniyor.
Söz konusu üretimin 2027'de devreye girecek Michigan'daki ONE tesisini tamamlayıcı nitelikte olması amaçlanıyor.
Pil hücrelerinin, ONE'ın teknik gereksinimlerine uygun, küresel ihracat pazarlarına hizmet vermek amacıyla uluslararası testlerden geçen bölgedeki ilk ve tek özel sektör Lityum-Demir Fosfat Pil Hücresi ve Enerji Depolama Sistemleri üreticisi Pomega'nın Ankara'daki gigafabrikasında üretilmesi planlanıyor.
- Türkiye'de üretim üssü kurma hedefi
Açıklamada görüşlerine yer verilen ONE'ın Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Mujeeb Ijaz, şirketin kurulduğundan bu yana, dayanıklı, esnek ve yerel temellere dayalı pil tedarik zincirleri oluşturmak için faaliyet gösterdiğini belirterek, "Avrupa'nın en büyük bağımsız LiFePO4 pil hücresi üreticisi Pomega ile Türkiye'de üretim üssü kurarak, müşterilerimizin tarifelerdeki oynaklıklarla başa çıkmasına yardımcı oluyor ve 2027 itibarıyla tamamen yerli üretim hedefimize doğru ilerlemeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Kontrolmatik Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan da Ankara'daki üretim hattının, ileri düzey otomasyon, sıkı kalite kontrol süreçleri ve ölçeklenebilir kapasitesi ile uluslararası standartlara uygun olduğunu vurgulayarak, "ONE'ın misyonunu desteklemekten ve bu uzun vadeli sanayi iş birliğini yalnızca hücre üretimiyle sınırlı kalmadan EPC ve proje geliştirme alanlarına da taşımaktan heyecan duyuyoruz." açıklamasında bulundu.
Trump'tan, perakende zinciri Walmart'a "gümrük tarifeleri nedeniyle fiyatları yükseltmeyin" uyarısı
WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Donald Trump, ülkenin önde gelen perakende zinciri Walmart'a "gümrük tarifeleri nedeniyle fiyatları yükseltmemesi" uyarısında bulundu.
ABD Başkanı Trump, Truth Social hesabından yaptığı açıklamada gümrük tarifeleri konusunda Walmart'tan gelen açıklamalara tepki gösterdi.
Trump, "gümrük tarifeleri nedeniyle fiyat yükseltmek zorunda kalabilecekleri" açıklamasında bulunan perakende devine, "Walmart, zincir boyunca fiyatları yükseltmesinin nedeni olarak tarifeleri suçlamaya çalışmaktan vazgeçmelidir. Walmart geçen yıl beklenenden milyarlarca dolar daha fazla para kazandı." ifadesini kullandı.
Başkan Trump, ???????Walmart'ın tarifelerden doğan farkları "kendi içinde karşılaması" ve müşterilere herhangi bir şey yansıtmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.
dow toparlamış biraz..
yarın eksi 1 açılış bekleyen bi benmiyim :oleyo:
:drunk::drunk:
hepsi geçmişte tekerleği icad eden malın yüzünden oldu bütün bunlar... ( şeyi tuttuğumuzun birinci günü )
hadi gittin tekerleği icad eddin.. diğer gerizekalı tekerleğe kasnağı bağladımı ? bağladı.. sonra bunlar ucuna öküz taktımı taktı..
derken götürgeçi iacd eddimi etti...derken tarlayı sürmeye başladılarmı..
sonra sen istiyor iki kilo patitiz verecek kızını bana dedimi. dedi.. derken takas ticaretini buldular mı buldular..
vay senin iki öküzün vardı vay komşunun 5 öküsü oldu diyip rekabet başladımı..
3 patatize kızını veren dayıya .. kızın yavuklusu kızıp kabileyi terkettimi etti... hepinizi sitecem diyip gitti başka kabile kurdumu kurdu.
iki tene elma için değiştokştan veresiye çıktımı.. çıktı.
alacağını alamayan adam evi basıp karısını rehin aldımı aldı .. borcu karşılığında.
sonra bu iş böyle olmayacak en iyisi şu sarı maden garantör olsun diyen başka bi mal parayı icad ettimi..:oleyo: ( şeyi tuttuğumuzun ikinci günü) etti.
sonra .. kabileyi terk eden adam geri güçlü bi orduyla dönüp..hımısına koyup köyün içinden geçtimi geçti. kızı kurtardımı kurtadı.
daha sonra vay anam öldü vay babam öldü vay çocuklarım öldü diye biri kafayı yedimi yedi.
sonra kafayı yiyen ağıt yakacam derken aga buga kelimelerinin yanına unga munga diye saçmalayıp onlar ölmedi aslında cennete ruhu yükseldi dedimi dedi..
öte tarafı icad etti mi etti...
o gün bugündür para allah oldu..
ne güzel mağralarda yaşayıp gidiyoduk.. tek derdi insanoğunun yemek içmek sekis yapmaktı.
o salak tekerleği icad etmeyecekti abi :he:
bu makale 3.cü biradan sonra ilham gelerek yazılmıştır.
:drunk::drunk::drunk: