bağlamıyorum. daha doğrusu beni bağlamıyor. ben dövizime aldığım orana bakıyorum. ama itiraf etmek gerekirse.. too good to be true durumu da var. ondan tırsmıyor değilim. dedim ya hayırlısı..
Faizden dolayı ürkek mevduatçıyı soyup soğana çevirdiler. Ev - araba alacak kadar parası olmayanlara da yüksek makamlarca BIST havucu sürekli uzatıldı. En sonunda finansal hiç bir bilgisi olmayanlar bile havucun tadını duydukça daldılar borsaya. Her zamanki gibi orada da öpüldüler, gusul abdestlerini aldılar ve tövbe ettiler.
Ben 2005 de borsaya veda etmiştim. geçen yıl iyi sayılacak ( faiz ve dolara göre ) para aldım. En son depremden 3 gün önce çıkacaktım, elimdeki bir hissenin pazartesi gideceği açıkca dillendirilince bekledim. Sabah depreme uyandık. Bütün portföyü serbest fiyattan boşalttım. %35 gibi kardan zarar ettim. Şimdi mevduat, bıst ve altın işine tövbeliyim. Kendimi Tamamen yeşile adadım. Kuraklık olacak diyorlar, yeşile hasret kalırsınız diyorlar. Bu nedenle yeşil huzur veriyor. İslamda bile yeşilin önemi büyük. Bazı bölgeler de yeşil bolken bazı bölgeler kurak- çöl.
bankalarla zaten maaş - kart, eft gibi sınırlı işlerim oluyor.
TL dönüşümlü dolar hesabında faiz yüzde 25’i buluyor
Likiditeye sıkışan ve tahvilden kaçınmaya çalışan bankalarda, faiz yarışı kızıştı. Bazı bankalar yüzde 8 dolar faizine ilave yüzde 18 TL faizi ödüyor...
https://www.ekonomim.com/finans/habe...ten-23-02-2023
Sebati elini korkak alıştırma.
Sadece 0,50 indirim yapıldı..
Hiçbir etkisi olmayan ama ısrarla yapılan tatmin çabaları ..