Bende 12 çivarı baglamıştım bakalım vade sonu %30 vursak iyidir ;)
Hazine de fışkırtmış...
Yudum yağ 5 litre: 200-215 TL
Toz şeker 5 kg: 46-65 TL
KUR KORUMALI MEVDUAT TOPLAMI GEÇEN HAFTA 561,9 MİLYAR TL OLDU, ÖNCEKİ HAFTA 539,2 MİLYAR TL
Daha önce her gün 10 milyardı. Şimdi haftada 40 bile değil...
Vatandaşın oranı epey azalmıştı. Şirketler KKM yapıyprdu daha çok.
Vade 3 aya indiği halde ivme artmıyorsa ne olur?
1-Artık piyasa mevcut şartlarda tepki vermiyordur. Bu durumda
a. Ya şartlar değişip tekrar ivmelenecek. Mesela verilen faiz artabilir.
b. Artık bu sistem çöpe atılıp, yeni bir sisteme geçilir. Mesela mevduat faizi 1000-2000 puan artabilir.
2- Yabancı olmadığından piyasada derinlik kalmamışsa bu kez TL yi değerli hale getirilerek 2. dalga KKM ve mevduatta cazibe sağlanabilir.
Merhaba Zaman zaman, Google Play, bazı gereksinimleri karşılamaması veya bazı ülkelerden erişilememesi nedeniyle bazı uygulamaları engeller.* Saygılarımızla, Nadine
androidut ekibi
Böyle bir yazı gördüm. Sizin gibi indiremeyenlere verilen yanıtta.
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şahsen ben neden kurun 13.5 luk yatay çizgiden 15 lere doğru alınma nedeni bilinirse kur-faiz-rezerv politikası da çözülmüş olacağına inanıyorum.
Bunun iki nedeni olabilir:
1-Gerçekten piyasadaki talebe (rezerv sorunu vs. nedeniyle) MB karşı koyamıyor.
2-MB (yabancı satışı, iç piyasa) kurun talebi görünce yüksek fiyattan almalarını sağlamak
ve/veya baktılar ki 13.5 seviyeside KKM ye talep çok azaldı, KKM yi çekici kılmak için kontrollü yukarı izin veriyor. (olta atma...)
Peki, Kurun enflasyona etkisi-geçişkenliği çok yüksek olduğu bir ülkede bu hamleler neden yapılır?
2023 e hem çok yüksek kur hem de yüksek enflasyonla girilirse seçimin kaybedileceği bilinmiyor mu?
O halde bu hamlelerdeki strateji nedir?