Originally Posted by
bitpire
buyuk ihtimalle turkiyede hic tekel ve trostlerin olmadigini amerikada ve avrupada devletin kesinlikle hic bir mudahele ve onlemde bulunmadigini saniyorsun.
serbest piyasa ve kapitalizm o sandigin sey degil. kapitalizmin temel dayanagi -anti trust act-tir
turkiyede de serbest piyasa ve kapitalizm zaten hic yok. turkiyede, celal sengorun deyisiyle oklokrasi; ve bolca muhafazakarlik ve milliyetcilikle soslanmis, dunyada esi benzeri olmayan bir populist yonetim anlayisi var. nispeten derebeylik, kismi milliyetci, dini butun, sosyalizme benzer bir yapi olarak da tanimlanabilir. bu tanimlamalar hangi kitapta vardir tartisilir.
orta-uzun vadede cikis yolu yok gibi gorunuyor. toplumun yapisi dusunuldugunde.
milyonlar devlette calismak, devlete kapagi atmak icin takla atiyor. memur olanlar kpss kazanmis olmayi cok buyuk bir zeka belirtisi olarak goruyor... ilginc. gidisat kotu. calisabilir nufusa oranla memur sayisinda dunya lideriyiz.
dogrulugunu bilemedigim istatistikler gore ulkede ortalama iq seviyesi 89, devlet hastanesine gittim doktorlar , calisanlar kalite yerlerde, tuvitirda okuyorum doktorlar toplumun en zeki katmani sayiliyor. hemsireler vsler koridorda turku cigiriyordu.
toplumda kesimler oy verme mekanizmasini kendi cikari icin tehdit olarak kullanmak icin orgutleniyor, baska hicbir sey umurlarinda degil. demokrasi de bu degil.
muhendisim, yeni alimlar yapiyoruz, gelenlerin cogunun birak muhendislik nosyonunu, okuma yazmayi bile beceremedigini goruyorum. kalite yerlerde. o sebeple bu toplumda cikis gormuyorum.
yine de yanildigimi umit etmekteyim.