Quagr onbeş gün önce 6 bin lira kadar aşagındaydı.
Geldi de geçti seni ne oldu ki.
Nedir bu baskı . bravo ilgililerine.../ytd..
Printable View
Quagr onbeş gün önce 6 bin lira kadar aşagındaydı.
Geldi de geçti seni ne oldu ki.
Nedir bu baskı . bravo ilgililerine.../ytd..
Uşak bile gelip geçerde
Dedenin umrunda olmaz
Dede öpüyorum seni
İşe bak hele,
Begenmediğimiz Uşak bile tavan yapmış. + %.10.-
Egser.imiz maalesef 0.8.+.da kalakalmış.
Nefesi kesildi herhalde. Yaşlı nede olsa benim gibi../ytd..
Nereye kadar düşer ki haber kötü ne yapacağız
Ne haberi var
Yönetim Kurulumuzun 26 Eylül 2022 Pazartesi günü (bugün) gerçekleştirmiş olduğu toplantıda;
Dünyada ve Ülkemizde,*2020 yılı başından itibaren olumsuz etkileri halen devam eden Covid 19*pandemisi ile 2022 yılında patlak veren Rusya Ukrayna savaşının olumsuz*sosyo-ekonomik etkileri ile beraber, tedarik zincirindeki bozulmalar*paralelinde hammadde ve emtia fiyatlarının yükselmesi, enerji fiyatlarının*kontrol edilemez yönde artmaya devam etmesi ve yüksek enflasyon nedeniyle, Şirketimiz*ticari faaliyetleri olumsuz yönde etkilenmiştir. Genel ekonomik zorlayıcı*etkilerin bertarafı maksadıyla, Şirketimiz genelinde tasarruf tedbirleri alınmıştır.*Tasarruf tedbirlerinin alınması ve uygulanmasına karşın, seramik sektöründeki gerek*dış pazar, gerekse iç pazardaki daralmanın giderek artması, siparişlerin*azalması sebebiyle, tasarruf tedbirlerinin gözden geçirilmesine ve ilave*tedbirler alınmasına ihtiyaç duyulmuştur.
Bu kapsamda;
1. Yukarıda*belirtilen gerekçeler ve siparişlerin azalması*sebebiyle, verimsiz ve üretim siparişi olmayan üretim hatlarının geçici olarak*üretime kapatılmasına, burada çalışan personelin fabrikada belirlenecek diğer üretim*faaliyetlerini yapmak üzere görevlendirilmesinin değerlendirilmesine,*durdurulan faaliyetin bitim tarihinin Fabrika Müdürünün yazılı teklifi ve Genel*Müdür'ün onayı ile belirlenmesine,
2.*Şirketin ticari faaliyetlerinin verimli olabilmesi*için ilave tedbirlerin alınmasına, personel ile bilgi alışverişinde bulunulmasına,*gerek ticari konularda gerekse personel konusunda tasarruf tedbirlerini yeniden*gözden geçirilerek uygulanmasına, gerekli görüldüğü taktirde alınacak tasarruf*tedbirleri hususunda kurum, kuruluşlarla bilgi alış verişinde bulunularak*bilgilendirmelerin yapılmasına, personellere gerekli görülen bilgilendirmenin*duyurulmasına ve tebliğine,
Oy birliği ile karar verilmiştir.
Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.
*
SM-M317F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ahanda dede aradığı fırsatı bulmuş
Şimdi tam şeyini şey eder artık
Bence açıklama hoş değil
Önceleri baskıyla topluyordular şimdi fırsat geldi rahat toplarlar.
Neticede fabrika tasarruf tedbiri almış. Normaldir bizler evimizde dahi tasarruf tedbiri almıyormuyuz. Bunda çekınecek birsey yok.
Gayet normal. üretmeyen kısımları neticede durdurup oranın elemanlarını diğer yerlerde değerlendirecekler.
Ancak piyasadaki kodamanlar için bunlar bulunmaz fırsatlardır.sanırım değerlendirirler.
Ouagr.dede söylenti olmuştu ne oldu.patronu piyasadaki gezen malı topladı. Şimdi eski fiatını geçti. Süre bir ay.
Hayırlısı diyelim./ytd..
SIFATSIZ sahne arkasından sahneye çıktı!
Onca güzel fırsatları hiç eden dede
İlk olumsuzlukda çaktı geçti
Bir fırsat beklediğini biliyordum.
Asıl incelenmesi gereken bu tür şirketler
Hayrını görmeyesin dede
Qua ve uşaktan bu tür haber gelirse eyvallah
Ama gelmezse bu haber şüphelidir benim için
Tabi bence
Şeyini şey ettiğimin şeyi
Bir türlü şey edemedi
Aslında güzel temettü veren hisse rasyolarda güzel ancak haberden korkan satmaya çalıştı umarım bir iki gün içinde güzel bir tepki verir.
1) Geçici olarak üretimi durdurulan bölümler toplam üretim kapasitesine oranı nedir? Toplam üretimin yüzde kaçını sağlamakta idi?
2) Burada üretimi durdurulan ürünlerin temini stoklardan mı sağlanacak?
3) Bu durum şirket satışlarında nasıl bir etkiye sebep olacak? Toplam satışlarda 2022 yılı 3. ve 4. Çeyrekleri itibariyle bu kısmı kapanmadan dolayı nasıl bir azalma öngörülüyor?
Ege Seramik İnfo'ya bu soruları gönderdim Yatırımcı İlişkileri için ama Yatırımcı İlişkilerinin doğrudan emailini bilen arkadaş varsa ve paylaşırsa sevinirim.
Portföyümde en çok değerli bulduğum hisselerdendi.. Haberi görünce sabah ilk iş tabandan satış vermek zorunda kaldım maalesef. Ve an itibariyle büyük kısmı satılmış durumda.. kalanları da gider mi bilmiyorum, ama içimde bir kırgınlık ve burukluk var. Umarım bu bir Ali Cengiz oyunu değildir. Cevaplanması için bazı sorular gönderdim ama henüz dönüş yapan da olmadı. Duruma göre sonra tekrar girmeyi planlıyorum ama hemen değil.
26 Eylül de gönderilen KAP ı kaleme alanlar rakam diye bişeyin icat edildiğinden habersiz olabilirler mi?
Aynı kişiler 27 Eylül’de yine bist’te işlemler kapandıktan sonra ‘…yatırımcılarımızdan gelen talep üzerine ilave bilgi…’ verme gereği duymuşlar ve metinlerinde bu kez rakam kullanmışlar. Şaşırtıcı!
Yatırımcılardan bu talep gelmeseydi ne yapacaklardı acaba? Yatırımcılardan böyle bir talebin geleceğini ilk kap ı kaleme alırken akıllarına gelmedi mi yani?? Gelmemiş!!
Peki..kapanıştan sonra açıklanan bu üretim kapasitesi azalış rakamını bugün mü hesapladılar? Bu harıl harıl çalışmaya Normal mesaileri yetmemiş, fazla mesaiye kalarak ancak 18’den sonraya yetiştirebilmişler.
Peki bu kararı veren yönetici bu kararı alırken bu rakamı bilmeden, görmeden mi almış? Vay, vay, vay!!
Neyse….
Sahi ..MANİPULASYON ‘un tarifi neydi?
Bilen var mı?
Kapasite son üçaylık yaklaşık %25, yıllık yansıması ise %6 olacakmış.
Eğer satış ve karlılık ilk 6aya göre %20-25 bile azalsa yıl sonu 450-500m karı görebilir. İnşallah satış ve karlılık çok düzmez.Bekleyip göreceğiz
Ytd
--------------------------------------
Sayın Ortaklarımız,
26 Eylül 2022 pazartesi günü (dün) Şirketimiz tarafından açıklanan "Tasarruf Tedbirleri Alınması, Verimsiz ve Üretim Siparişi Bulunmayan Üretim Hatlarının Geçici Olarak Üretime
Kapatılması hk.." konulu açıklamamız neticesinde, yatırımcılarımızdan gelen talep üzerine ilave bilgi verilmesi gereksinimi duyulmuştur. Bu bağlamda;
Açıklamamızda belirtildiği üzere, azalan siparişlere bağlı olarak mamul stoklarındaki artışın azaltılarak üretim/stok dengesini korumak amacıyla, üretim hatlarının bir kısmında 1 Ekim 2022 tarihi itibariyle üretime geçici olarak ara verilecek, bu tesisler bakıma alınacaktır.
Böylece, 2022 yılının son üç ayında 1,5 milyon m2 üretim azaltılacak olup, fabrikamızın son üç aylık üretim kapasitesine göre; yaklaşık %25, yıllık kapasitesine göre ise %6 azalış gerçekleşeceği öngörülmektedir.
Şirketimizin kamuya açıklanmamış herhangi bir özel durumu bulunmamakta olup, şirketimiz faaliyetlerine devam etmektedir.
Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.
----------------------
Şirketçe yapılan her iki açıklama yukarıdadır. Belirttikleri gibi siparişlerdeki azalma karşılığında stoklarda artma olduğuna göre
yılsonuna kadar olacak olan satışlarda eldeki stoklar eritilecekse, satışların-zararın o nisbette düşebilecegini sanmıyorum. Düşüş %.25 varsayılırsa 4.döneme bölündüğünde tabii ki ortalaması %.6 olur da madem son dönemde %.6.lık düşüşe öngörebildiler hisse bugun niye %.10 düştü. veya düşmesine neden olunuldu./ytd..
Adamlar email ile sorduğum sorulara cevabı KAP ile vermiş sanki..Sormasak kimsenin umurunda değil detaylar.
Gelen KAP açıklamalarını dikkatle inceleyince açıklamalar arasındaki önemli nokta dikkatimi çekti.
İlk açıklamada ,
1. Yukarıda*belirtilen gerekçeler ve siparişlerin azalması*sebebiyle, VERİMSİZ ve ÜRETİM SİPARİŞİ OLMAYAN ÜRETİM HATLARININ GEÇİCİ OLARAK*üretime kapatılmasına..DENİLMİŞTİ.
İkinci açıklşamada ise,
Böylece, 2022 yılının son üç ayında 1,5 milyon m2 üretim azaltılacak olup, fabrikamızın son üç aylık üretim kapasitesine göre; yaklaşık %25, yıllık kapasitesine göre ise %6 azalış gerçekleşeceği öngörülmektedir.
Madem gerek verimsiz gerekse üretim ve siparişi olmayan kısımlar kapatıldı. O zaman bu verimsiz yerlerde mi son üç aylık
çalışmada %.25.lik üretim kaybı olacak. Hani verimsiz yerlerdi../ytd..
Ben şahsen bu açıklamaların benzerlerini aynı işkolunda çalışan KLKİM, OUAGR ve UŞAK seramik fabrikalarının da bir
şekilde açıklamalarını beklerim ki aynı işkolundaki kriz beni tatmin etsin. Ama şimdilik hiçbirinin KAP açıklaması yok.
Kaldı ki QUAGR birkaç gün önce yılda 7500.m2.lik yeni üretim tesisini denemeye açtığını açıkladı../ytd..
Sn. Omerby, ben herhangi bir çelişki görmedim.
Fırın yanıyor ve hat çalışıyorsa o hattan ürünler satılmak amacıyla çıkacak. Ama talep gelmez ise, o ürünler stokta bekletilecek. Firma, stoklarda şişen ürünlerin üretimini durdurmuş durumda.
Aslında, önümüzdeki dönemde bazı ürünleri üretmeyip, stoklarından satacak olması ve işletme maliyetlerini düşürecek olmasını ben olumlu görüyorum. Bu 4.çeyrekte görülmeye başlayacaktır.
Benim takıldığım nokta,
Bu açıklamalar neden taksit taksit yapıldı? Hadi bir hata yapıldı diyelim…Yatırımcı ilişkileri 2.açıklamayı işlemler kapanmadan yapamaz mıydı?
Açıkçası, bu bilgilendirmelerde kötüniyet ten başka bişey göremiyorum.
İlk kap ın zamanlaması bile ilginç değil mi? Uşak tavan, qua +6 % ile günü kapatmış ve bu abuk sabuk kap geliyor.
İnsan önce ahlaklı olacak!
Kesinlikle katılıyorum. Bu açıklamayı kötü niyetli olarak varsaymazsak bile çok çok acemice yapılmıştır. Yani stokta şişen ürün üretimini durdurmak gibi görece basit bir olayı telegram vs ortamlarda "egser üretimi durdurmuş" cümlesi ile haber verilebilecek bir açıklama ile duyurmak iyi niyetli olamaz. ELE-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İyi niyet olsaydı
Tasarruf amacıyla,hem fırınların bakımını yapmak hemde satışlarımızı stokdan yapmak amacıyla üretim hatlarımızı sırasıyla bakıma alıyoruz
Türünden bir açıklama yapar
Detayları %25 düşüşün görüleceği bilançoda açıklayablirdi
Tamamen kötü ve art niyet taşıyan açıklamadır
İncelense yukarıdan satış yaptıkları
Onlarıda aşşağıdan alacakları görülebilir
Her çıkış denemesinde satış geliş nedeni demekki buymuş
Tabi bence
borsa da bu kadar şirket var, durgunluğu bir bunlar mı hissettti!!!!!!!!
diğerleri safa yatıyorlar sanırım!!!!!!!
Şeyini şey ettiğimin şeyi
Tıssss
Herşey neyle başladı:
Dünyada ve Ülkemizde,*2020 yılı başından itibaren olumsuz etkileri halen devam eden Covid 19*pandemisi ile 2022 yılında patlak veren Rusya Ukrayna savaşının olumsuz*sosyo-ekonomik etkileri ile beraber, tedarik zincirindeki bozulmalar*paralelinde hammadde ve emtia fiyatlarının yükselmesi, enerji fiyatlarının*kontrol edilemez yönde artmaya devam etmesi ve yüksek enflasyon nedeniyle, Şirketimiz*ticari faaliyetleri olumsuz yönde etkilenmiştir.
Demesiyle.
2017 41,3 M
2018. 60,3 M
2019. 24,7 M
2020. 96,3 M
2021 262,6 M
2022 279,3 M ( 6 aylık)
Pandemi önceisne göre karını 20 kat arttırmış. Ve böyle ifadeler içeren bir KAP!
Ve şimdi seyrediyor. Keyifli midir acaba?
Bu yalan yanlış ifadeler ne acayiptir ki işe yaradı. Neden keyifli olmasın?
Oooo keyif ne demek
Zil takmış oynuyordur yaşına rağmen
Eminim yanındada halay başı vardır
Tabi bence
Yatırımcı ilişkileri açmadı telefonu Polat holding İstanbul'u aradım...
Sorumsuzca atılan bir kap Borsa İstanbul'da temettü verimlilik de ilk 3 e giren şirkete 20 milyon dolar piyasa değeri kaybettirdi bu enflasyonist ve kur artışı doneminde ben çok üzüldüm Covidden şikayet edip duruyor şirket en tatlı kârları bu dönemde kazanmadimı dedim...
Kadın ... haklısınız dedi ..ben Egeseramik şirketin de böyle sorumsuzca haber atanların çalışmasını istemiyorum dedim
Ben bir küçük yatırımcı olarak 2 günde kardan 500 bin zarar yazdım..ne uğruna ...bu kap yüzünden..
Faliyet raporu denen bir dönem var .. yazarsınız raporu satan satar satmayan yoluna devam eder dedim
Temmuz Ağustos Eylül 500 milyon ciro bekliyorum..
Taban yap dede taban yap
Belki oradan alırım
Allah seni bildiği gibi yapsın
Yediğini çıkaramayasın inşallah
Tabi bence
Bir Selçuklu Kadısı Genç Ömer Hayyam'a demiş ki:
" Her düşündüğünü ifade edebileceğin gün, senin torunlarının torunları bile ihtiyarlamış olacak. Şimdi sır ve korku devrindeyiz, iki yüzün olmalı, birini kalabalığa göstermeli, ötekini kendine ve Yaratıcı'na saklamalısın. Gözlerini, kulaklarını ve dilini korumak istiyorsan, gözlerin, kulakların ve bir dilin olduğunu unut. "
Uyku moduna girip beklemek lazım. Yoksa volatil piyasada alırlar anahtarımızı. Özel Şirketler de biz gibi. onları yormak, liyakatli personellerine eziyet etmek kendi ayağımıza sıkmaktan başka bir şey değil.
Bağfaşın yaptığını yapacaksan yap
Yoksa oyalama bizi dede
Her akşam uyurken sana bildiğim tüm duaları ediyorum
Allah kabul eder inşallah
Haber akışını takip etmek ve dayatılan algılara maruz kalmak zorunlu olsa bile inanmama hakkımız saklı olduğunu ve takasbankın da böyle zamanlarda en güvenli yer olduğunu düşünmekteyim.
Selçuklu zamanında da gömübank varmış.
naçizane bilgilendirmedir. asla tavsiye değildir.
14 Ağustos’ta egeseramikshop web sitesinden ihracat ürünleri fiyatlarının ekran görüntülerini almıştım. Şimdi tekrar fiyat karşılaştırması için baktığımda fiyatların yüzde 40 yüzde 60 hatta bazı ürünlerde daha yukarı revize edildiğini gördüm. Gerçekten dikkat çekici. Yatırım tavsiyesi değildir.
Sorun zam yapmak da değil
Satış yapılabilmekde
Satışda sorun değil
Zamlı fiyatttan aynı oranda satışa devam edebilmekde
Onuda son çeyrekte net görürüz
Bakalım iskontolar ne olmuş
Tabi bence
Dünkü qua 40'ı geçmiş
Utan dede utan
İlk tabanda çıkmayı hasbel kader becerebildiğim EGSER'de ikinci taban dibinde girmeyi akledemeyip bugün 30.96 ile geri dönüş yaptım. Erken mi girdik, geç mi kaldık zaman gösterecek. En azından 3. bilançonun iyi geleceğini, bir sıkıntı varsa 4. bilançoya yansıyacağını, o sebeple biraz yukarı gitme potansiyeli olduğunu düşünüyorum, özellikle bu rasyolarla.
Rasyo dediğiniz nedir ki
Bir kağıt bir kalem
Bu rasyolara sahip olmayan nice hisse arşı deldi
Tabi bence