https://i.hizliresim.com/412UkT.png
Printable View
Merhaba,
Bloga #VESTL 2020/12 dönemi bilanço analizi ve grafikleri yükledim. Faydalı olması dileğiyle.
Link: https://mutesebbist100.blogspot.com/...e-analizi.html
Saygılar
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/918291
"Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu tarafından, aşağıdaki kararlar alınmıştır.
Şirketimizce gelecek beş yıl içerisinde nakit ve/veya bedelsiz sermaye artımı ihtiyacı doğduğu takdirde değerlendirilmek üzere Şirket kayıtlı sermaye tavanının; mevcut kayıtlı sermaye tavanımıza henüz ulaşılmamış olsa da, Şirketimiz hedeflerine ulaşması için yeterli olmadığına,
Bu kapsamda Sermaye Piyasası Kanunu'nun 18'nci maddesi hükmü ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun, II.18-1 sayılı Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği çerçevesinde; 2021-2025 yılları için Şirketimizin mevcut 1.000.000.000.- TL (Birmilyar) Türk Lirası olan kayıtlı sermaye tavanının 2.000.000.000- TL (İkimilyar Türk Lirası)'na artırılmasına ve bu çerçevede Şirketimiz esas sözleşmesinin 6'ncı maddesinin aşağıdaki şekilde tadiline,
İş bu kararın uygulanması için gerekli her türlü iş ve işlemin ifası için Yönetimin yetkilendirilmesine,
Toplantıya katılan Yönetim Kurulu üyelerinin oy birliği ile karar verilmiştir."
Bedelsizin ayak sesi geldi, kendisi de genel kurulda gelir diye düşünüyorum. Hayırlı uğurlu olsun.. :)
Henüz belli değil.
Muhteşem bilanço hala fiyatlanmadı,toplanıyor..kayıtlı artırımında bedelsiz vurgusu bekletmeyeceğinin sinyali.
Hocam çok haklısınız bence. Vesbe yüksek bir temettü veren bir firma galiba ondan yükseliyor olabilir oysa verdiği tememettü miktarının %90 a yakını vestelin kasaya girecek bizim haberimiz var ama acaba vestelin bundan haberi var mı. Ytd
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
vesbe ile vestel arasında hiç alaka yokmuş gibi hareket ediyor. İlgiç bir durum
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kapasite artışı yatırımını(tevsi) vestel beyaz eşya yapıyor. acaba sermaye arttırımını yalnızca vestel beyaz eşya mı yapacak?
Vesbe işlem tahtası Vestel'e göre sığ olduğu için onu yukarıya götürmek daha kolay oluyor ama er ya da geç piyasa her şirkete değerini verir(buradan vesbe pahalı anlamı çıkmasın bana göre bu fiyatıyla bile çok ucuz fiyatlanıyor). Ben şu anki koşullarda Vestl'in piyasa değerinin Vesbe PD* 1,3X olması gerektiğini düşünüyorum. Borçluluk oranı azaldıkça ve yatırımlar devreye girdikçe 2023'te bu oranın rahatlıkla Vesbe PDx2'ye çıkacağını düşünüyorum. O zaman bambaşka bir Vestel göreceğiz zaten. Tabii kısmet olur da burada olursak. Hayırlısı bakalım..
Dikkatimi çeken bu hissenin kuşlu sitede bile yorumcu ve takipcisinin olmayışı peruklu herkesi bıktırmış ytd
kurthan
Görünürde bile 5,XX F/K'lı sanayi/teknoloji şirketi. 12 aylık net kar beklentime göre 4,XX F/K. Zamanla yerli yabancı birilerinin dikkatini çeker herhalde. Hayırlısı bakalım..
28.14 de kadar ındırebilir sorun yok. atlayanlar dökülüyor.
günlük daha belirgin
Eğer bu çip işi doğruysa .iki tuttuk demektir
kurthan
Battida bizimmmi haberimiz
Olmadi amk bu ne
çip sıkıntısı ile ilgili yatırımcı ilişkilerinden bilgi alabilen varmı?
içerden bilgi siparişler tam gaz devam çip mip sıkıntısı yok üst komşum kalitede izmir mavişehirde oturuyoruz.
millet ne uyduracağını sasırdı.
Sayın expat Sabah kuşlu sitede çip dünyada sıkıntı yaratabilir gibi Bir tvit gördüm önemsemedim fakat bizimki satmakta çok ısrarlı oldu bunun nedeni cipmi acaba derken Tv'de haber geçti bayağı Bir çip sıkıntısı varmış dünyada o yüzden mı bu kadar düştük yarın belli olur sanırım ayrıca bunda uyduracak birşey Yok gündemi takıp edip sebep ve neden arıyoruz durumumuzakurthan
Düşüş nedeni bilanço sonrası 31 lerden ben dahil 30.40 dan aldım milleti dökme sevdasi
Tofaş gibi bizde de bir kap geldi mi gelmedi
Şok oldum, hayırlı olsun.
Haydaaaaa 7,03TL temettü geldi hayırlı olsun tüm ortaklara. Güncel hisse fiyatıyla %24 temettü verimine denk geliyor, şimdi de baskılasınlar da görelim.. :halay::drunk::halay:
Cipcilere gelsin 😀😀😀😀😀
Oha son fiyata göre yüzde 20 net verim var alinabilirse 29,16 dan.
MB bile bu kadar net veremiyor.
Elinde olanlara hayırlı uğurlu olsun.
İlk defa veriyor temettü ama çok sağlam veriyor.
Kimse beklememiştir bunu.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Ben de 31 den twkrar almıştım. Temettü faydası nedir ciddden soruyorum. O oranda hisse düşüyor bir de vergi veriyoruz keşke bedelsiz olarak dagitsaydi :( 31 üstü atar miyiz ;)
Bu kadar borçlu firmanın bu kadar yüksek temettu vermesini ben hayra yoramıyorum kusura bakmayın. Gereksiz yüksek bir temettu.