Velhasılı kelam bir cacık olmayacak gibi.
Printable View
Velhasılı kelam bir cacık olmayacak gibi.
Foton sende sayfadasın ve yanılmıyorsam erfosan sayfasında da beraberdik. Bu traktörde aynen erfos gibi 3 kademe gidecek diye göbeğimiz çatlıyor.
https://www.dunya.com/kose-yazisi/be...ten-18-06-2020
Gelecek tarimda..
Syg,
Sakin ol champ[emoji23][emoji23]ONEPLUS A5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar 3 gün önce yazdığım yazıyı tekrarlamak gereği duydum bu yazım sonrası bazı arkadaşlar artık konjektör tarımdan yana diye yorumda bulunmuşlardı 2 gündür bist %2 gitti bizim ki %2 aşagıya yazım şöyleydi "arkadaşlar çok heveslenmeyin biz bu kağıdın %10 yukarı açıp eksi kapattığınıda biliriz bu hissenin speği çok şereflidir çünkü daha TL bazlı 3 sene önceki fiyatına(77 TL ki o günkü kurla 22 dolar) bile gelemedi. şu an endeks giderken gidebiliyor eğer endeks %1 düşsün inanın bu en az %2 düşer" ki bukez beni bile yanılttı endeks giderken bile düşüşdü
Tahta herseferinde eski zirvezini zorluyor üsttekileri topluyor tahta çok zayıf izlenimi veriyor ama inanılmaz güçlü 72 den sonra kopuş olur bu tahtayı erkan hocayla beraber takip ederdik sonra izmirli geldi o zaman dutluktu 25-30 larda dolanıyordu bu hissede eğer tahtacıyı okuyorsan sat al yapılabilir ama en ii hiç kıpırdamamak bende fazla yok toplam 1000 lotum var
70350 den 69450ladar bastılar kapanışta. Kapanıs 69450-70100. Haftalıkta bır yeşil bar daha attı. Fincan kulp formasyonu çok net. Bozmuyor kendini tahta. Kapanış öühim deil.
Çok ağır bir hisse, Ancak on onbeş milyarlık kaldırma gücü olan büyük finascılar ile spekler ancak bu hisseyi önemli oranda yukarılara taşıyabilir.
Ttrak ta artık bir bedelsiz sermaye artışı de şart. Vede şirketin maddi duran varlıkları da bilançolarda güncel değere yaklaştırılmalı. Bu hacimde bir şieket için artık bedelsiz sermaye artışı yapılarak sermaye 500 milyon civarına çıkarılmalı.
ben sipeğin hisseyi son anda yükseltenenini severim... :)
Güzel açıldı bugün
Yillar sonra portfoyde kar zarar durumu arti yazdi..
Cok sukur..
Şükür bende birebirden yüksek kar şeklinde görünüyor
Ben hala 3 sene önce 77 maliyetle eksideyim çok şükür
Sabır gerek dolar bazında bakıyorum ben . Öyle bakınca daha çoook gidecek yolu olması lazım. Kesinlikle al sat tut demiyorum. Arkadaş yazmış 3 sene önce 77 ye aldım diyor o paranın şimdiki karşılığı gerçek değerini hesap edin gari . Dediğim gibi çok ama çook sabır gerek .
Şimdi iki ihtimalin var kanka
1-ya bu fiyattan yıllardır sürünenlerin satışlarını beklersin topladıktan sonra çıkarsın...
2- ya da çok satış yememek için hızlıca topuklarsın... o bekleyenlerde kazansın ayıp sana değil mi... susam sokağı hatırlayanlar bilir, şimdi sihirli sözcüğü söyleyelim; “hadi hooop tereyağlı ballı ekmek”...
22 dolardı sayın istinyeli YANİ BU HİSSE YERİNE DOLAR ALSAYDIM 1000 LOT İÇİN ELİMDE 154 BİN LİRAM OLACAKTI ŞİMDİ MALESEF ŞUAN ODA TEKRAR DÜŞMEZSSE 75 BİN LİRAM VAR KAYBIN 1000 LOTTA EN AZ 80 BİN LİRA YANİ DOLARIN YERİNDE SAYIP HİSSENİN %100 GİTMESİ GEREK BENİM İÇİN
38 doları görmüştü yanlış hatırlamıyorsam grafiklere bakılırsa görülür. Gün gelecek ..,,, al sat tut demiyorum.
inşallah dediğniz gibi 38 doları görür zaten ben yatırdığım paradan ümidimi keseli çok oldu emeklime 5 sene var ozamana kadar al-sat yapmayacağım ya nasip ne olacaksa olur. sadedce zoruma giden hisse diye yüzüne tükürmeyeceğin kağıtlar kaç katına çıktı biz hala TL bazlı zarar derdindeyiz ona yanıyorum.
Haziran rakamları önemli yılın ilk yarışı açısından, bakalım nasıl bir rakam gelecek,
https://m.dunya.com/amp/ekonomi/tari...mpression=true
Gelecek tarimda diyor Anadolu gurubu da..
Syg,
Şuan olan olmuş kendinizi üzmeye gerek yok.
Ancak şunu söylemek lazım traktör, otomotiv, petrol, kimya, gyo gibi iş alanları döngüsel çalışan sektörlerdir. Yani işlerin ekonomik faktörlere bağlı olarak iyi gittiği dönemler ve zayıf gittiği dönemler olur. Yani siz iyi döngünün bitişine yakın mal aldıysanız dolar olarak yeniden aynı noktaya gelmeniz yeni iyi döngünün ortaları ve sonuna doğru olur. Bir önceki iyi döngü 2017 son çeyrek 2018 ilk çeyrek civarında tamamlanmış.
İlk çeyrek bilançosu geldikten sonra ttrak da iyi döngünün başlayıp başlamadığı ile ilgili analiz yapmıştım.2. çeyrekte pandemi olmasaydı bunu net görecektik ancak şuan için piyasa yapıcılar 2. çeyrekteki olumsuzlukları yok sayarak sonraki çeyreklere odaklandılar gibi. Yani ttrak da 1.çeyrek sonu itibariyle yeni iyi cycle ın başladığını düşünüyorum.
Ne kadar süreceğini de ben kendi adıma traktör üretim, satış ve traktör başına ürettiği esas faaliyet karına bakarak izliyorum.
sayın pit cevabınız için teşekkür ederim ALLAH aşkına yüzüne tükürmeye tenezzül etmeyeceğiniz hisse demeye bin şahit kağıtlar 3 e 5 e katladı bunlar hangi karı yazdı da gidiyor biz hala TL bazlı 3 sene önceki fiyatlarına geldi diye sevindirik oluyoruz ki o zaman borsa 75 binlerdeydi şuan 115 binlerde o da tekrar aşağı basmazsa sayın speğimiz
garanti bankası 96 tl al vermis
kapanışa doğru diyorum, çıldırsan diyorum, 80 üzeri kapatsan diyorum... kapiş... ;)
Teknik olarak çanak formasyonu Olduğu düşünüldüğünde 81 geçip üzerinde kalırsa İnvesting.com daki grafiğe göre İlk hedef çanak zirvesi yaklaşık 88 gibi. Eğer ora geçişi ve üzerinde kalınırsa çanak katlama hedefi Epey yukarılarda olabilir üç haneli rakamlarda.. kesinlikle al sat tut tavsiyesi değildir.
TTRAK - Aylık - 26.06.2020
https://s12.directupload.net/images/200626/syru4ikc.jpg
not : Türk Traktör 2. çeyrek bilanço verilerini ( Nisan - Mayıs - Haziran 2020 ) Ağustos 15'ine kadar kapta açıklarlar
Çok teşekkürler sn İzmir,