faizler bu durumda iken konuta kim neden yatırım yapsın ?
asıl soru bunlar.
veya ömürünüzde hiç düşüş görmediniz bistte.
Printable View
Arkadaşlar,
Şuraya yazıyorum. Bu son yıkılma aslında İŞGYO'yu daha da işin içinde çıkılmaz bir seviyeye indirdi. ve orada hapsedecek. Hatta aşağıya da verecek.
Şimdi bist biraz yükselir, bu hareket edemez. Anca buralarda takılır. Sonra endeks bi daha güm bu hooop 0,6'lar
yazın bir kenara.
YTD.
Bu hisseyi bu hâle düşüren ******** alçaklar bu fiyattan ancak s...alirsiniz.
20 yıllık borsa takipçisiyim capimda alır satarım,2001 ve 2008 de ki kriz de %90 zarar da ettim,2011 de Yunan krizibde de%50 .elimde dandik denilen aklı başında yatırımcınin almayacağı hisseler vardı, Boyner, Vestel,kozaa gibi hayatında temettü vermemiş, patron hisseleri vardı,bu alçak hersene temettü veriyor sözde.ustelik kurumsal bir hisse.onlarida geçtik tamam bir sıkıntı var ama şuan bir kriz değil.
darbe sonrası el konulan o ara batmak üzere olan Royal halı doğru düzgün temettü de vermez , 0.33 defter değerinde millet ona yatırım yapıyor da 0.26 defter değeri ile buna niye yatırım yapmasını. Düşüşü haklı göstererek bu düşüşü yaptıran alçaklarin ekmeğine yağ surmeyin derim
satmayalım diyoruz 0,85
ulan neye düştük ya
ne çaresizlik offf offf
Tamam kriz de GYO olumsuz etkilenir doğru.40 küsur yaşındayim ev fiyatlarının düştüğünü hiç görmedim krizde bile, belki küçük düşüş olsada kriz anında zaten bu fazlası ile satıldı, enflasyon da en korunaklı yatırım yine gayrimenkul. Yani varlıklarını korumak isteyen yine gelip GYO ya yatırım yapacak hemde 0.26 defter değeri ile,size yutturulan bu düşüş ile
nasıl da çöküyor bak, sanki kaç gündür önde gitmemiş de bugün koşturuyor
Burada birileri 1,2 diyordu kızıyorduk, 0,80 oldu ya la
yuhhh yuhhhh
bu sene temettü verimi %2 filan olur bu gidişle, polyanna gibi düşünürsek :)
Boran kardeşim tamamıyla aynı fikirdeyim 44 yaşındayım 20 yıldır bu piyasadayım 0.25 pd/dd ile işlem gören batmamış hisse görmedim varsa bilen haber versin.
Bi malın fiyatının günlük değerinin önemi yoktur ne zaman satacaksan o zamanki fiyat asıldır ben zaten ülke hala yerinde kalırsa 7 yıl satmayı düşünmüyorum çünkü emekliligim o tarih.
Birde şunu rica ediyorum kader das arkadaşlara kritik seviyelerdeyiz söyle olacak buraya inecek diye fikir vermeyin bunun sonunda vebal var herkezin aklı fikri var alan alır satan satar.
Son olarak şunu söylim bu hisse bu fiyatları hak etmiyor manzara adalarda 800 tl daireyi 300 veriyor mu? ama hisseyi manipülatif şekilde düşünüyorlar sabır borsanın temel kuralı sabır.
Damat konuştu, daha beter çakıldı. La biz bu adamlarla ne yapacağız yahu, Şimşek'i mumla arayacağız mumla
Dediğiniz doğru,kimse gayrimenkulunu üç kuruş aşağı vermez ama piyasa da 0.25 defter değeri ile bize sat baskısı kurarak sattirmak için kırk takla atarlar.ah keşke küçük yatırımcı olarak fırsatçılık yapmadan oğlumun mikini al diyebilsek
İSGYO nun şöyle bir avantajı var. En önemli avantajı, iyi sayılabilecek ve uzun yıllar garantili bir kira geliri var. Bence fiyatı kafanıza takmayın yıl sonu ne kar açıklar ve bilançoya göre ne kadar temettü verir ve kadar bedelsiz verir onun hesaplarını yapın.
ülkemiz ekonomik durumun hakkındaki görüşüm ise, damat beratın maliye ve ekonominin başına gelmesi büyük bir hata. Umarım ülke bunun bedelini daha ağır ödemez. Burası kabile devleti değil.
Türkiye nin CDS leri 2008 yılı ekonomik kriz seviyelerine yaklaştı.
Mevcut şartlar halka henüz yansımadı, yansıdığı takdirde bu halk bu ekonomik şartların bedelini maalesef çok ağır bir şekilde yaşayacak. Tabii bu durumu dış güçlere bağlayacak. "dıj güjlerin oyunu diyecek"
1 senaryo: hükümet piyasa ile uyumlu çalırsa buralar dip GYO yine yıldız olur 0.26 defter değeri ile büyük bir fırsat. 2.senaryo: hükümet piyasa ile bazen dost olur bazen çatışır,bu durumda enflasyonlu yıllar geri gelir enflasyon da parayı korumanın yolu GYO almak.0.26 defter değeri ile iş GYO iyi bir fırsat. 3.senaryo: hükümet piyasala kılıç kalkan oynar.hiperenflasyon gelir,piyasa yerin dibine girer ortada ülke diye birşey kalmaz.kimse kusura bakmasın da 400 kusur milyar dolar borcu olan bir ülke bukadar büyük bir hatayı hangi hükümet yapar ? Kimse kendini kandirmasin bize üçüncü senaryo yu yutturmaya çalışmasın.bu korku ile 026 defter değeri ile hissemize göz dikmesin oğlumun mikini alsın hisse yerine alçaklar
Al bendende o kadar bu fiyatlar hayal bu hisseyi burdan satmak akıllı işi değil
Lotun çok ise o kolu kestigin yer en dip fiyat olurdu
İstanbul finans merkezi projesinden isgyo nun kira beklentisi ne kadar .bu proje bitmeden fırsat bulmuş iken hisseyi çırpıyorlar sanki
Bazen aklıma hükümetin borsa ile oynadı geliyor mesela ASELSAN halka arz öncesi 50 TL ye çıkardı sonra 21 den arz etti. ASELSAN 8 TL idi öncesinde.yigit bulut gibi borsacı var cumhur başkanınin yanında.acaba bilerek kontrolü gerginlik yaratıp yabancılarimi çarpıyorlar.arada bizde nasibimizi mi alıyoruz?
Son iki ayda dolar bazında %60 düşüş oldu bu hissede,ustelik yıllarca fiyatı artmamis iken.zaman maliyetinide eklersen düşüş %80 ide bulur.bu ancak kriz zamanlarında olur .giren girmiş zaten.kriz yokken kriz dibi fiyat.acaba güzel projeler öncesi kötü haberler ile çırpılmaya mı çalışıliyoruz
Son 18 yılın özeti:
_ ilk çıktığı yıl, 18 yıl önce, 1 doları bile gören hisse, şu an 18 centte, 18 yılda. 2009 yılı diplerine az kalmış. Borsada bu kadar soygunculuk az bulunur diyecem ama maalesef bunun gibi hırsız yönetim çok var. Aldılar bonusları şimdi çekti gittiler, faizyle geri ödemeliler o çapsızlşar.
http://i.hizliresim.com/GDP3my.png
Trgyo tavan yaptı devre kesıcı geldı.
Oda guo sırketı bıldıgım kadarıyla dövız borcuda çok.
Darısı bızım soytarıda
p
Bu hissede benim gördüğüm yabancıların sürekli satış halinde olması... 1 Şubat 2018 de yabancı oranı 29,32'miş 11 Temmuz 2018 de 21,35'e düşmüş. Yabancıların bi bildiğimi var??? Bazı GYO şirketlerin aynı tarihlerdeki yabancı oranları aşağıdaki gibi:
Şirket 1 Şubat 2018 11 Temmuz 2018
HLGYO 1,68 2,10
AKMGY 0,80 0,72
AKFGY 16,67 15,86
DGGYO 0,18 0,17
EKGYO 65,30 62,46
NUGYO 54,71 57,14
TRGYO 43,06 42,99
Yabancı mabanci hikaye,bilseler zaten isgyo almazlar . grafik yukarı da 18 yıl kazık yemişler bu çok bilmisler.
Güzel projeler öncesi çırpma hareketi ben böyle görüyorum bu düşüşü.
Orta vadede 0.500cente hep var yetmemiş 0.300 dede bir hep bırakmış,yani orta vadede dussemde geri gelecem demiş.yine 0.500 cent düşünde dipler aşağı da birleşir ise düşen kanalın alt bantları görülmüş.buralardan tepki veya piyasa koşullarına göre bir yükseliş başlayabilir
ayrıca bu grafik de upuzun vadeli bir sıkışma bu bireyone patlayacak, aşağı patlama hissenin iflası ile mümkün.yukari patlama daha olası,daha önce imkansız zorlanıyor demiştim.nedeni bu olabilir mi? 18 yıllık birikimi fiyatlama yerine bu saçma sapan düşüş oldu.boylece herkes ters köşe.bir malın fiyatı 18 yıl yerinden sayar mı,hele hele son 18 yıl GYO sektöründe altın çağı iken
18 yıl önce alamadığım arsa yerine bunu alsam ki aldım fazlası ile getiri olarak 18 yıl önce ki arsanın getirisini getirir mi?
buz gibi düşüyor
iyice değersizleşti
bir gün çıkacak kaçacak tam bir avuntu....
bi şirket düşünün halka açtığı paylar sistemli** beleş fiyatlı baskılı borsadan toplanıyor.sonra yetmiyor bide bu toplayıcıya te emem tüü şirket parası kaynağı falan**ödüyo git sıkılma tamamen beleşe al der*gibi.**teşvik yani***
sonra yatılıyor kalkılıyor derken ne olsun borsa paylarının % 75 i el değiştirmiş olsun..sonra bu toplayıcı şirkete yönetime girsin.*
sonra şans işte hisse uçmaya başlasın yüzlerce milyon hisse kazancıda sağlasın..
şirket yönetimi ne mi yapıyordu o dönem**???araştır incele mesela***
gerçi bu işgyo ve tskb devamları ***milleti izleyicileri heveslendirdi bakalım bi bakalıma **başladılar bile**
bu arada başarılarıyla işbank tarihine geçecek yöneticiler başarılı şekilde devam ediyorlar...chp de halk adına denetliyor**başarılı şekilde...**sahi bu işdoğanlı petrol ofisi zamanında chp den atama yönetici kimdi..**işdoğan kapandımı sahi..bu kadar hise çöküşlerinin sebebi işdoğan iştim falan olamaz dimi..ya kafayı yedik **işte ne yapalım her olasılığı düşünüyoz saf saf**
tabi bu hisse el değişiminin dünyada bir örneği yok..tetikçiler varsa yazsın.**varmı örneği..hemde te ememtüüüü destekli**ballı kaymak..**
0.25 defter değeri hemde isgyo bunun adı borsa , hiç bir gerekçe bu düşüşü haklı göstermez yok GYO sektörü zart zurt.bu sektörde tek bu mu işlem görüyor bugün bile yeşil olan hisseler var .en son hatırladığım egyo diye bir GYO şirketi vardı o bu fiyatlar dan işlem görmüşdu. Yukarıdaki grafikte imkansıza oynanarak yatırımcı carpilmaya çalışılıyor
Rahat olun 0,84
Bugün de Tüpraş Erdemir ile çakılıyoruz. Valla arkadaşlar bu işin sonu bayağı kötü görünüyor. Lazım olmayacak para değil de artık bir daha düşünmeyeceğiniz bir parayla bu işlerde olmak lazımmış
ytd.