5,99 a gelmişiz yine albayrak etkisi bitti sanırım bakalım haftanın son günü kapanış ne olacak
Printable View
5,99 a gelmişiz yine albayrak etkisi bitti sanırım bakalım haftanın son günü kapanış ne olacak
Yabancı usdtry ye bakmaz
tryusdy ye bakar
Nereden mi biliyorum
Geçen sene dolar 7.20 lere fırladığında ve yabancı basına manşet olduğumuzda grafikler hep tryusd idi..
Dolar değer kazanmıyor
TL değer kaybediyor veya kazanıyor..
Bu durumda 1 dolar her zaman 1 dolardır..
https://resmim.net/f/1EIWBV.jpg
Ondada bu var üstte 200 günlük ema ancak 5,15 de 155 günlük ema çalışmış ne alakaysa şuan orada ve ilk tepki geldi.
Üstüne ana direnç altında ilk direnç noktası 2,18 fibo oradanda bir tepki var.
Benim gördüğüm tryusd ise olay ya 5,58 dip yada illa kanırtacaksa 5,47 bölgesine son bir atak ihtimali var hangisi palaya uyarsa. Tek sorun millet kaplan gibi usdtry de 5,55 deki 200 lük ema yı bekliyor bakalım yedirecekmi o bölgeyi.
Dolarda 3 tane değişken var..
1. ABD nin kucağına oturduk mu oturmadık mı.? Rahip olayı ve 24 faiz ile başlayan süreç , Ardından s400 lerdede aldık ama kurmayacağız falan filan devam edecekse oturmuşuz derim ben iyice..
2. Bu faiz ile daha fazla gidilmeyeceği aşikar..Bugün de fatura bile kesmedik türünden bakkal vari bir açıklama olayın boyutunu açıklıyor..24 faize pata küta girişecekler..Ben 2 min 4 max indirim bekliyorum..Dolar buna rağmen düşüşe devam ederse (ufak zıplamalar ile) dolarcılar için yandı gülüm keten helva demektir..2008 de de aynısı oldu idi.Borsa bu durumda ben diyim 130 sen de 150.000
3. FED in faiz indirimi olayı ..Ne kadar indirecek sonrasında 2020 için beklentiler falan..
3 ü birden gerçekleşirse 2001 ve 2008 de kinin aynısı olur diye düşünüyorum..
Borsa da tarihi ralli..
Dolarda aylarca hatta yıllarca sürecek konsolidasyon..
Ekonomik refah dönemi (ama borçla ama değil)
Sıcak para bu ülkenin herşeyi..
Kesildiği zaman bütün çirkinliklerimiz ortaya dökülüyor..
Borç morç falan hep vardı hepde olacak
Hep de büyüyecek..
Hep atıyorum bu resmi
Herşey bu resimdeki toplantının ardından başladı..
RTE ve AKP ile çalışmayacaz dediler..
https://i.hizliresim.com/VQXGDV.jpg
Darbe girişiminin üzerinden 2 ay geçmiş dolar 2.90 iken birden bire 4 tl hareketi başladı..
Gund yine aynı hataya düşüyorsun.Bu borcun bırak ödenmesini borcunu bile çevirmemiz bu gidişle çok zor.Para kendini güvende hissettigi yere gider.Abd resmen aba altından finans kuruluşlarına sopa gösteriyor.Adamlar dibimize 70 bin kişilik bir terörist ordusu kurdu.Bir yandanda Türkiye finans camiasını tehtid ediyorlar.Ellerinde sopa bunu yapmazsan su olur deyip duruyorlar ve daha henüz başlamadılar bile.Bunlarin niyeti direk Türkiye'nin toprak bütünlüğü.Boyle bir durumda ekonomi mutlaka saldıriya uğrar.Bu ********ler sadece zamanını bekliyor.Dile kolay 10 bin tır silah. Faiz konusunda haklısın. indirecekler. El mahkum.Ama dovizide swap piyasası ile baskilamamaya başlarlarsa türk varliklari fena dayak yer.Fed bizde ekonomi bu durumdayken ikinci planda kalır.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cds 372 .
Dikkat ediyorum da 4.90 cilar çıkmaya başladı tweter aleminde.Gelir gelmez o başka .Ama geldiginde hicde iyi şeyler olmayacağının farkında bile değiller.Yeniden ithalat artar .Cari açık artar.İhracat darbe yer.Olan yine memlekete olur.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Para kendini güvende olduğu yere gider bir yere kadar doğru..
Şöyle diyelim yada..
Para gittiği yeri ABAD eder..:)
Bize de bi geliyorlar bi gidiyorlar işte..
10 senede bir falan sağlam çıkış oluyor
Yerine yenileri geliyor :)
Ben 1994 2001 2008 krizlerini yaşadım..
Bu seferki sadece biraz daha uzun sürdü pes etmemiz..
Bakalım sona erdi mi ermedi mi..
Bunu da anladığımızda atı alan çoktannn üsküdarı geçmiş oluyor genelde..
*abd'de haziran'da tarım dışı istihdam 224 bin (beklenti 165 bin)
Hadi fed faizi indirsinde göreyim şimdi dötünü :D
Veri sonrası ons altın 18$ geri çekildi
Dolar indeksi 97'ye doğru gidiyor.
FED'den beklentiler değişirse o zaman kartlar yeniden karılır.
Temmuzda sabit kalacağı aşikar.
TCMB toplantıda ne yapacak o çok önemli.
Piyasaların öncelikli takip ettiği ve Fed politikasında en belirleyici kalem olan ücretlerde artış yaşanmaması dikkat çekti.
investing.
https://resmim.net/f/GEphLH.jpg
Ula titreşimli hadi usdtry yi düşürdün eurtry yi ne yapıcan. Memleketin ihracatının %65 i euro bölgesine ve euro 5 dalgalı düşüşü bitirdi desteğede ulaştı hadi anam.
Borsanın şuan ciğerini söküyolar güzel oldu bu TDI.
Powellllllll dik dur egilme
Bu millet seninle
Faiz indirilecek hicbirsey yok
Kulliyen de fiyatlandi indirim
İşsizlik oranı yüksek geldi.
%3.7. Beklenti %3.6.
2008 için şöyle bir durum var, Türkiye'nin krizi değildi. Borsada yabancı oranı %72 idi.
Borsanın 35bin euro bazlı endeksten 9600'lere yani yabancı gözüyle 4'te birine düşmesinin sebebi yabancı fonların satış yapmasıdır. ABD'de yaşadıkları zararları kapatmaları ya da acil ihtiyaç olan paraları sağlamak için pozisyonlarını kapattılar ya da azalttılar.
2001 krizi ülkemizin krizi idi, borsa 37bin euro endeksten 4800'e yani 7,5'te birine düştü.
Ancak yabancı oranı %45'lerin altında idi.
Şu an borsa yabancı gözünde 35bin endeksten 12bin endekse düşmüş, TL'nin ve endeksin biraz artması ile 15bin endekste geziniyor.
Ülkemizin 2001 krizini incelersek borsa dibi görmeden önce:
17binden 25bine
12binden 18bine
6700'den 12bine
Çıkış hareketlerini 1,5 yıl içinde yapmış ve sonra 4800 puan dibini bulmuştur.
Şimdiki krizi incelersek daha uzun bir zamanda gerçekleşen borsa hareketleri şu şekilde:
11300'den 18000'e
12500'den 15000'e çıkmış durumda.
20bin endekse kadar yolu olabilir oradan yada altında herhangi bir rakamdan dönerse nihai hedef 6000'ler olabilir.
Borsada şu anda yabancı payı %65.
Yabancılar açık ve net şekilde "cep to cep" yapıyor mesela dün merrill lynch 42 milyonTL'lik alım yaptı, bugün an itibariyle 41 milyon TL satışta.
Credit sussie 37 milyon satış yaptı bugün 72milyon alışta.
Geçen hafta 5 işlem gününde topu topu 120milyonTL net alım var. Fırlayacak borsa için yeterli rakamlar değil.
Bu yaşanan ülkemizin krizidir ve hafiflemek yerine yavaş yavaş derinleşiyor. Durmadan derinleşiyor. Dolar bazlı alım gücümüz 2009-2013 arasındaki ORTALAMA dolar kuruna göre %60 düştü.
Bir de özel sektörde senelik kazançlar YARI YARIYA düştü, Özel sektör için konuşursam 2009-2013 alım gücüne sahip olmak için(gelirlerin artmadığını varsayarsak) doların 3'te birine düşmesi gerekir.
Otomotivden örnek vereyim 180binTL'ye aldığımız ford focus'u 60binTL'ye sıfır olarak alabildiğimizi düşünün. Özel sektörde iş yapana 2009-2013 aralığında bu kadar ucuz idi bu araç.
Ne varsa eski topraklarda var. Süper anlatmışsın Tehlike Amca. sade ve net. Bilal bile anlar (anlar değil mi :( )
https://resmim.net/f/YG4JQG.jpg
tryusd ters fincan kulp formasyonu bizi 5,68 e yapıştırma ihtimali doğar.
Usdtry de tabiki yok artık piyasaya hep tersten bakıcaz iyimi.
geçen haftayı 5,79 kapatmışız bakalım bugun kaç kapatıcaz =)
Şahlanış, uyanış, diriliş, bir isyan, bir 5.63'ler. Aman tanrım didim. MRA kanalını sever sayarım, gerçekçidir. 5.63'ü kırmak önemli diyordu. Hadi aslanım, yaparsın, kaplansın sen. Yürü yiğidim :shh:
5.64 vurdu durdu.
5,6526 orayı kırdıkmı tekbir sesleri gelir Allahuakbarrrrrrrrrrrrrrrrr
Şu anda, dediğiniz gibi "Bu yaşanan ülkemizin krizidir ve hafiflemek yerine yavaş yavaş derinleşiyor". Ancak birçok ekonomist de Avrupa'da olabilecek bir borç krizi ve bankacılık krizinden bahsediyor. Bu beklenti en az 5 yıldır var ama gerçekleşmedi, eğer ki gerçekleşirse en büyük ihraç pazarımız olan Avrupa olduğundan , şu anda zar zor ayakta duran ihracatçı şirketlerimiz de dibi boylayacak herhalde...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası alanda ülkemizin haklarını savunmaya devam ettikçe ambargoların arttığını görüyoruz" dedi.
*hazine ve maliye bakanlığı: Nakit dengesi haziran'da 11,02 milyar tl açık verdi
*hazine ve maliye bakanlığı: Faiz dışı denge haziran'da 7,74 milyar tl açık verdi
*hazine ve maliye bakanlığı: Nakit dengesi ocak-haziran döneminde 77,9 milyar tl açık verdi
*hazine ve maliye bakanlığı: Faiz dışı denge ocak-haziran döneminde 30,11 milyar tl açık verdi
Dolar indeksi 97'yi kırdı..
97,007 +0,676 +0,70%