sanırım bir anlaşma oldu son saniye alımları normal hareket değil
Printable View
sanırım bir anlaşma oldu son saniye alımları normal hareket değil
hep aynı terane saat 17.45 ten sonra saldır kağıda.sabah acılışta biraz primli aç sonra 17.45 kadar yavaş yavaş aşağıya süzel sonra ver mehteri. Belki bilanço hareketidir ya da klasik akşam hareketleri
Duruma yanlış bakıyorsunuz ben tahtacının düşüncesinden bahsettim 8.9 ları gördü ise ASELSAN'da 47 gördü ... tuprasın hali ortada .. hektsla diğerleri ile karşılaştırırsak tabi her. Hisse ile aynı performansa sahip değil ama ilerde olmayacak diye bir durum yok onu anlatmaya çalışıyorum . Şimdi 13 liradan alınmış ise bu hisse 8 liraya düşerse bu hissenin yine kötü olduğu anlamına gelmez .
Benim verdiğim örneklerde hem net kar artışı olan hem de efk’sı artan şirketler tıpkı kozaa gibi. Ama ne aselsan ne tüpraş ne de petkim bunları yapamadı aksine zarar yazdı. Tabiki fiyatları düşecekti. (Spek girmediği müddetçe ki girmedi de.) siz hangi göstergelere göre bu örnekleri verdiniz? karını artıran örnekler hisse fiyatlarını da katlayarak ödülünü verdi ama koza karını artırmasına rağmen bunları yapamadı. İleri de olması için öncü gösterge yaptığı işten para kazanıp karını artırması ama ne rezervlerde ne maden sahalarında ne de otel vs hiçbir gelişme yok. Beni rahatsız eden durum bu.
Üstad bakın borsada şöyle bir durum var bu şirketlere devlet el koyuyor ve kuruşlara kadar düşüyor . Güvensiz bir durum vardı ortada . Sonu ne olacak ? Bu sebeple yatırımcı gelmiyordu artık eskisi gibi değil kabuklarını kırdılar . bprsada zarar üstüne zarar eden şirketlerde tavan tavan gidiyor .. olay sadece kâr etmesi mi ? Değil .
Hektaşı örnek veriyorsunuz o şirket aynı kaderi mi yaşadı bu hisseler ile ? Hayır ama emin olun hektaşın duraklama döneminde bile yatırımcı diyordur yeri burası değil neden gitmiypr diye ... işte size geleceğin hektaşı 3-5 kat gitmeden önce elinde var işte ... olaya neden böyle bakmıyorsunuz ?
2 yıl önce bir şirkette bir arkadaşım ile bir sohbet ettik . Kendisi bayandı . Borsa dan muhabbet açılmıştı . Erkek arkdaşı hektaşta bir birimde çalışıyordu arabasını satmış hektas hissesi almış doğru mu yaptı sence demişti . 2018 kur atağında borsa yıkılıyor ve ben dikkat etsin demiştim . Arkadaşıma o çocuk, içerden bilgi aldığını katlanarak gideceğini söylemiş . Ben pek inanmadım o vakit gerçektende iyi prim yaptı .
Kim sitem ediyorsa yakında etmeyecek .. bunu bilirim bunu söylerim çok değil a kaldı ...
Odey: Hükümetler bireylerin altın sahibi olmasını yasaklayabilir
Ünlü hedge fon yöneticisi Odey, hükümetlerin enflasyonda kontrolü kaçırmaları durumunda bireylerin altın sahibi olmasını yasaklayabileceğini söyledi
Avrupa'nın önde gelen hedge fonu yöneticilerinden Crispin Odey, hükümetlerin, koronavirüs ortamında enflasyonun kontrolünü kaybetmeleri durumunda, özel altın mülkiyetini yasaklayabileceğini söyledi.
Odey, yatırımcılar için kaleme aldığı Bloomberg tarafından görülen mektupta, "İnsanların altın almakta olması sürpriz değil. Ancak yetkililer bir noktada altını tedavülden kaldırıp bireylerin altın sahibi olmalarını yasa dışı kılabilir" dedi ve "Bu adımı sadece eğer dünya ticareti için istikrarlı bir hesaplama birimi yaratma ihtiyacı hissederlerse atacaklar" değerlendirmesinde bulundu.
Uzun süredir merkez bankalarının politikalarını eleştiren ve "kıyamet" tahminleri ile bilinen Odey, bayrak gemisi niteliğindeki Odey European Inc. fonundaki altın varlıklarını Nisan ayında artırdı. Haziran vadeli altın kontratları fonun net varlık değerinin ay sonu itibarıyla yüzde 39.9'unu oluşturuyor. Bu pay Mart sonunda yüzde 15.9 seviyesindeydi. Odey'in dünyanın ikinci en büyük altın madencilik şirketi Barrick Gold Corp.'taki payı ise, kendisinin en büyük tek uzun (long) hisse senedi pozisyonuydu.
Mart ayında yüzde 21 getiri sağlayan fon, mektuba göre, Nisan ayına yüzde 9.5 aşağıdaydı. Odey'in sözcüsü konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.
Hükümetin el koyma korkusu, ABD hükümetinin 1933 yılında dolar devalüasyonunun bir parçası olarak bireylerin özel mülkiyetindeki altınları zorla satın almasını işaret eden bazı ateşli altın destekçilerinin ortak konusu olmaya devam ediyor. Altının fiyatı o dönemde ons başına 20.67 dolardan 35 dolara yükseltildi ve ABD'nin 1971'de altın standardını sona erdirmesine kadar bu seviyede kaldı. Bugün, artık önemli para birimlerinin altına bağlı olmaması ile birlikte, hükümetlerin ya da merkez bankalarının benzer bir adımı düşündüklerine ilişkin bir işaret yok.
Haziran vadeli altın kontratları, Comex'te, yüzde 0.4 yükselerek New York saati ile 0738'de ons başına 1753.20 dolara çıktı ve yedi yılın en yüksek seviyesine yaklaştı.
İçinde bulunduğumuz pandemi dönemini 1930'lardaki Büyük Bunalım ile karşılaştıran Odey, merkez bankalarının, ekonominin nihayetinde küresel kısıtlamaların etkilerinden toparlanacak olmasından dolayı enflasyonu kontrol altına almakta başarısız olacağını söyledi.
Odey, mektubunda, "Tarih, yönetenlerin, kriz anlarında, son çare olarak paralarını değersizleştirme yoluna gittiklerinin örnekleri ile dolu" dedi.
Odey, enflasyon beklentilerine ilişkin piyasa göstergelerinin bir görüş birliğini işaret etmekten uzak olmasına karşın, altının koronavirüs sonrası enflasyondaki yükselişten faydalanacağını düşünme konusunda yalnız değil.
Odey, 15 ay içinde enflasyonun yüzde 5 ila yüzde 15 arasında gerçekleşeceği tahminlerini işaret ederek, yüksek enflasyonun uzun vadeli tahvilleri ve büyüme ile ilişkili hisse senetlerini olumsuz etkileyeceği tahmininde bulundu ve mektubunda, "Otoritelerin bu görünürdeki trendlerin her santimi için savaşmalarını bekliyorum, ancak mücadeleyi de kaybetmelerini bekliyorum" görüşünü dile getirdi.
Odey, gözlerin fal taşı gibi açılmasına neden olan yorumları ve aşağı yönlü piyasa beklentileri ile bilinen bir yatırımcı. 2106 yılında, Breixt oylamasının ardından potansiyel bir resesyon ve yüksek enflasyonun ABD hisselerinde yüzde 80 düşüş getirebileceği tahmininde bulundu. Sonraki yıl, yatırımcılara, kredilerin tükenmesinin ardından ani bir piyasa çöküşü gelebileceğini söyleyen ekonomist Hyman Misnky'den esinlenerek, "Minsky anını" gözlemelerini söyledi.
https://www.bloomberght.com/odey-huk...abilir-2255876
Yeteri kadar gerilip gerilip 13 duvarına çarptı kır artık şu duvarı ky çifte bayram yapsın:)
Birisi göztepe iş merkezine gidip kozaa gündeminde ne konuşuldu sorsa iyi olur
kozaa kozal fk oranı neredeyse eşitlendi.%3 .. Geçen hafta dediğim gibi madencilik sektöründe kozaa atılımlar yapacak o nedenle olabilir diye. Bunun bir nedeni de kozal yabancı yatırımcıların elinde onlara kazandırmak yerine yerlinin kazanması daha akılcı, buna göre düzenlemeler yapabilir yönetim kurulu. Az önce bir miktar değişim yaptım portföyümün 10da biri kozal. 12.77 den verip 74.80den aldım.
birisi şöyle yazmış gübrede
"Kapanıştan sonra KAP a düşen haber, sürecin devamı ve hızlanması için iyi bir gelişme.
Demek ki Koza Altın zamanında rezerv alanının bitişiğindeki gayrımenkulleri de toplamış.
Şirketimizin 27/03/2020 tarihli açıklamasında, Söğüt maden sahasının Şirketimiz bakımından en verimli ve etkin şekilde değerlendirilebilmesi için çalışmaların devam etmekte olduğu kamuoyu ile paylaşılmıştı.
Bu kapsamda Koza Altın İşletmeleri A.Ş.'nin ilgili ruhsat sahasında yaptığı çalışmalar ve maden sahasında sahip olduğu gayrimenkullerin satın alınmasına ilişkin görüşmeler yapma, teklif verme ve anlaşma sağlanması halinde Yönetim Kurulu onayından geçmek kaydıyla sözleşme yapma vb. tüm mali ve hukuki işlemlerin yerine getirilmesi için İdare'ye yetki verilmesine Yönetim Kurulumuz tarafından oy birliği ile karar verilmiştir."
YA KOZAA GERÇEKTEN ORADA ARAZİLERİ TOPLADIYSA? DEVLET İKİ ŞİRKETİN AYNI ALANLARDA 2 SYANUR HAVUZU KURMASINA İZİN VERMEZ VE KOZALLA TEKRAR ORTAKLIĞA ZORLAYABİLİR - Kİ BUNU BEKLİYORUM ZATEN
Kozal bizi baskılıyor
Acı olan petkim, tupraş ve thy gibi sirketler büyük zarar açıklarken bu şirketler karlarını katladığı halde bu seviyelerde baskılanıyorlar, nasıl bir üçkagıt var anlamadim
15 Mayıs - 8 Mayıs haftasında yabancıların hisse senedi stoğu 405mn ABD$ azalırken DİBS stoğu 390mn ABD$ azaldı. Toplam yabancı çıkışı 795mn ABD$ olarak gerçekleşti.
Türkiye Varlık Fonu/Sönmez: "Pandemi sonrası dönemde ulusal varlık fonları ülke ekonomilerinde daha önemli bir yere sahip olacak
Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Zafer Sönmez, koronavirüs sonrası dönemde ulusal varlık fonlarının ülke ekonomilerinde daha önemli bir yere sahip olacağını, 3 ila 5 yıl içinde fonların kritik yatırımlarda yer alacağını belirtti.
Sönmez, CNBC'ye verdiği röportajda gelecek dönemde devlet yatırımlarının arttığı ve bunların nasıl yönetildiği konusunun da önemli olduğu bir döneme girileceğini vurguladı.
"TVF olarak geçen hafta kamu bankalarına 3 milyar dolar sermaye artırımında görev aldık" diyen Sönmez, fonun bu zorlu süreçte önemli bir rol üstlendiğini söyledi.
Sönmez, nisan ayında Meclis Genel Kurulunda kabul edilen geçen kanun değişikliğinin de TVF'ye salgın sürecinde sermaye ya da nakit akışı sıkıntısı yaşayan şirketlere ortak olma işlemlerinde muafiyetler sağladığını hatırlattı.
Bu sayede büyük ölçekli ve stratejik kurumlardan sermaye çıkışını önleneceğine dikkati çeken Sönmez, koronavirüs krizine karşı hızlı aksiyon aldıklarını belirtti.
Yeni yasa değişikliğiyle TVF kamu yararına stratejik şirketlerin kontrolünü tek başına ya da mevcut ortaklarla beraber alabilecek. Yasa ile TVF'nin bir şirketi satın alması veya ortak olması işlemlerine, Sermaye Piyasası Kanunu ile Türk Ticaret Kanunu'nun bazı hükümlerinden muafiyet sağlanıyor.
Kaynak : Anadolu Ajansı
gübreden çıkış var hafif gk toplantısından pek tatmin olmadılar. yuksek ihtimal ortak olduk
Clint Eastwood un eski bı filmi vardı, A few dollars more, bir kaç dolar için...Bu ********ler bir kaç kuruş için canımızı cikariyorlar.. yaa düş yaa çık...böyle sırat köprüsünde dolastirmayin bizi...
Gübre fabrikalarının kararını bekliyor.Gübrecilerin anladığı iş b...ne anlarlar altın madeni işletmekten.Hazır kozaa tesisi dururken mecbur bizimle anlaşıp söğüt madenini tatlıya bağlayacaklar.İşte ozaman sizin köprü dediğiniz şey otoban olur.Biraz daha sabır.Yakında kokusu çıkar.
********e bak utanmasa elımızdekı hısseyı göstere göstere almak ıstıcek yemezler olum
gıcıklığına düşürdükçe 1 lot 1 lot pasıfe alış yazıyorum
20 mılyon ılot ıslem olmuş dunku kapanısın aynı yanı bugun alan zarar da
Gübre fabrikalarının bugünkü genel kurulunun gündeminin
11.maddesi - Söğüt Maden Sahası ile ilgili gelişmeler hakkında Genel Kurul'a bilgi verilmesi
25 haziran galiba genel kurulu
devlet kuruluşu devlet kuruluşu ile mahkemelik oluyor
garip durum
tmsf ve kayyum avukatlar biraz pasif şimdiye kadar sulh ile çözülmesi gerekliydi davayı geri çektirip yeni anlaşma imzalamaları gerekliydi
bu saatten anlaşmak maalesef sonra çok zor
Sürekli yanlış görüp, kaldı ki seans devam ederken gübreye satış geldi kozanın lehine olumlu bir karar var sanırım şeklinde kati bir gönderi yazıp, bilanço tarihini açıklayan kadın Twitter hesabını kapatmış deyip sonra yanlışlık olmuş benim ki kapanmış şeklinde kendince açıklama yapıp , geldiği günden beri hep güzellemeler ile milletin algılarıyla oynamakla bir insanın eline ne geçer anlayan beri gelsin. Cinali üstada spekin adamı diyen de siz olunca insan iyi düşünemiyor hakkınızda
Mutlu huzurlu ve saglikli bayramlar arkadaslar
Herkese sağlıklı ve mutlu bayramlar diliyorum.
Herkese saglikli mutlu huzurlu bayramlar diliyorum..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İYİ BAYRAMLAR,
Altın satışına %1 vergi ve 100 gr üstü alımlara 1 gün valör gelmiş (bütçe geliri artacak olumlu insanları zorla tl yatırım yapmaya zorlanıyor olumsuz ) hazine bilmediği işlere girip altın cinsinden borçlandı altın 230-380 yapınca kur zararı 14 milyarı buldu maalesef ekonomide doğru şeyler uzun Zamandır yapılmıyor buda hisse fiyatlarını ve ekonomiyi etkiliyor ithal ürünlere gelen zamlar doğru ama geç alınmış kararlar bunun üstüne ithalatı azaltıcı yerli üretimI teşvik edici yeni planlar teşvikler ucuz krediler açıklanmalı Türkiye cari açık verdiği sürece ekonomide toparlanma ve sürdürülebilir büyüme olmayacak , 15 senede milli hasılayı 290-850 yaptık deyip borcuda arttırırsanız olmaz milli hasıla artışı gsmh hesaplama tekniğinin değişimden ve artık eklemeden geldi eskiye göre milli hasıla hesaplansa şuan 500 çıkıyor yani öyle süper yapılmış iş yok milli hasıla 850 çıkınca borç stoğu kamu ve özel 550 milyar dolara çıktı şimdide maalesef ödeyemiyor keşke bu kalem oynatarak üretmeden yapılan milli hasıla Artışları hiç yapılmasaydı (mucidi Mehmet şimşek ) şuan kamu özel borç stoğu maksimum 300 olurdu dolar 4-5 arası nda kalırdı bizim kurtuluşumuz tasarruf ve düşük ama verimli büyümeden geçiyor (katma değerli üretim ve eğitim ) dolara vergi koy altına vergi koy bunlar kısa vadeli gün kurtarılır ülkeye giren döviz çıkan dövizden Fazla olursa tabi bu en az 2-3 sene sürmeli bakın ozaman dth TL döner başla türlü imkansız
https://media1.giphy.com/media/YrMrS...ISt8/giphy.gif
Gesendet von iPhone mit Tapatalk