hadi la bofa.. hadi
dün aldıklarını kus bakalım.. biz de yolumuza bakalım..
Printable View
hadi la bofa.. hadi
dün aldıklarını kus bakalım.. biz de yolumuza bakalım..
şirketin kaç milyon evro borcu vardı :yahoo:
"Vurun abalıya !"
Zengin ağa önce kendini desteklediklerini sandı, gururlandıysa da kalabalığın kendisi ile alay etmekte olduğunu anlaması çok sürmedi. İçine düştüğü durumu koskoca bir ağaya yakıştıramayıp, çareyi oradan uzaklaşmakta buldu.
O günden sonra tüm özverinin, yumuşak, huylu, sesiz, fakir ve zayıf kişilere yüklenmesi durumunda ya da onların hırpalanıp hakkının yenmesi durumunda bu deyim kullanılır oldu.
evet dağılabiliriz
01.01.2022-30.06.2022 ara döneme ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporumuzda da belirttiğimiz üzere Şirketimiz bünyesinde faaliyet gösteren, İzmir İli, Aliağa ve Bergama İlçelerindeki Akça RES tesisimiz için yapmış olduğumuz kapasite artırım başvurumuz sonucunda, şirketimize 07.07.2022 tarihinde tebliğ edilen EPDK Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı'nın 06.07.2022 tarih ve 11058-22 sayılı Kurul Kararı uyarınca 22,5 MWm/ 20 MWe olan toplam kurulu gücümüzün 36,9 MWm/29,6 MWe değerine çıkarılmasına karar verilmiştir. Kurul kararı neticesinde halihazırda faaliyet gösteren ve 5 adet rüzgar türbini bulunan Akça RES'e 3 adet yeni türbin eklenebilecektir. Bu kapsamda Akça RES tesisimizde 3 adet yeni rüzgar türbini kurulması için Nordex Şirketi ile sözleşme imzalanmıştır. Bu güç artırımın projelendirilmesi ve 2023 yılı içerisinde devreye alınması sonrası Akça RES tesisimizin üretimine ortalamada yıllık yaklaşık %53,7 bir katkı; karbon azaltımına ise yıllık yaklaşık 19.316 ton ek fayda sağlanması beklenmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Akçada nordex n149 kullanılıyordu. Yine mi aynı olacak ki ?
yine yeni borç demek :yahoo:
10m evro mu yazıcaz.. :vk:
Alman Nordex 1 MW Rüzgar Türbini
Komple Yenilenmiş
54 m Rotor Çapı
60 m Kule Yüksekliği
İstanbul Teslim
283.500 evro adet
1 MW Rüzgar Türbini - İkinci El
bence 2 tane N117/3000 ve 1 tande N117/3600 kullanıcak .
Yatırım taahhütlü avans kredisi sayın hocam o... yatırım teşvik belgesi kapsamında oluyor ve TL olması lazım ve yaptığı yatırımla ihracat yapması yada ikame olması gerekecekti sanırım
Bunlar dediğiniz gibi ucuz kredi buldu.
İzzet bey dolar dolar dolar euro euro diye boşuna saymıyormuş :kahkah:
ciddi bir yatırım değil abartmayın. ne borç yükü olarak ne de ciro katkısı olarak.
gesan da 11,5 mv res için kurululum dahil her şey 18 milyon euro iş almış
mndrs kaç mv bu yatırımı
gesan haberi
Şirketimiz, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti (Azerbaycan) Maliye Bakanlığı ile ülkenin ilk Rüzgar Enerjisi Santrali olacak 11,5 MW gücündeki RES Projesinin ‘'Rüzgar türbini dahil tüm ekipmanların tedariği, elektrifikasyonu, montajı ve otomasyonu ile şebekeye bağlantısı işi'' için anlaşmaya varmıştır.
Anlaşma bedeli 18.100.000, -Euro'dur. (Onsekizmilyonyüzbin, Euro) (Güncel baz Euro/TL kuru ile anlaşma bedeli 331.230.000, -TL'dir.)
Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla,
Firmamız tarafından Ege Bölgesinde geliştirilen toplam 272 MW kurulu güçteki 5 rüzgar enerjisi projesinden ikincisi olan Akça RES projemiz için 1 Kasım 2007 tarihinde EPDK’ya lisans başvurusu yapılmıştır. Başvurumuz kapsamında TEİAŞ tarafından yapılan ihale sonucunda lisans almaya hak kazanılmış olup, 10.01.2012 tarihinde EPDK Üretim Lisansı alınarak yatırım süreçlerine başlanmıştır. Akça RES projemizde 5 adet Nordex N149 4,5 MW yüksek verimli rüzgar türbinleri tesis edilmiştir. Akça RES tesisimizde Ekim 2019 tarihinde 1 türbin işletmeye alınmış olup, Mayıs 2020 tarihi itibarı ile 22,5 MWm/20 MWe kurulu güçte tam kapasite işletmeye geçilerek elektrik üretimine başlamıştır. Projemizde YEKDEM yerli aksam teşvik mekanizmasından faydalanabilmek için yerli olarak üretilen jeneratör ve kule ekipmanları kullanılmıştır.
ÖZELLİKLER
Akça RES:
İşletmeye Geçiş Tarihi: Ekim 2019
EPDK Lisans No: EÜ/3634-16/2205
Tesis Yeri: Aliağa-Bergama/İZMİR
İşletmedeki Kurulu Güç: 22,5 MWm/ 20 MWe
Türbin Tipi: Nordex 4,5 MW N149
Ünite Sayısı: 5 adet
Elektrik Satış Kanalı: YEKDEM (Yerli Jeneratör ve Kule)
https://www.akcaenerji.com.tr/tr/pro...-izmir-22-5-mw
Borsa ne tuhaf.
Bugün 1.49-1.50 140 bin ilave alım yaptım. 1.30 Lara düşünce tüh dedim
Keşke şimdi alsaydım.
Neyse ekranı kapattım bahçe işleri , çiçek diktim vs derken saat 17.50 lerde bir baktım. 1.68 ooo süper dedim.
Forumda baktım haber vs.
Ya bir kere de biz gülelim değil mi? Umarım bu haber güzel bir bilanço ile taçlandırır
yarın ilk iş finansmanı sormak lazım. tl kredi ağırlıklıysa müthiş olur. İlk öğrenen buraya yazar heralde.
hocam daha önce de dediğim gibi şirketin nakit akışı gayet iyi.. hatta pandemiyle daha da iyileşti..
finansman hazırdır.. EBRD veya başka bir kurumdan ucuz finansman bulunmuştur.. şirketin lisansları çok değerli.. res tarafında özellikle.. akça res in verimliliği de iyi..
ben pozitif olarak görüyorum gelişmeyi :) hatta borç hepimizin tahmininden çok daha fazla azalıyor olabilir.. bunu gören yönetim yeni türbün ekliyor..
Bakkal hesabı zamanı
(yanlış gördüğünüz yer olursa çelinmeden uyarın doğrusunu söyleyin lütfen)
Akça RES 20Mwe
2019 da yekdem başlar 2029 da biter
2024 e kadar 7,3 cent + 1,3 cent ( yerli aksam katkı payı ) =8,6 cent/kwh satacak 5 yıl ekstra para
5 yıldan sonra 7,3 cent
2020 son 7 ay 47 Gwh elektrik
2021 tüm yıl 75 Gwh elektrik üretmiş
Akça RES 2021 yılında 20 mw rüzgar gülünden yaklaşık 75 GWh elektrik üretti
75 Gwh = 75.000.000 kwh x 8,6 cent = 6.450.000 dolar Satış geliri yapıyor
Yekdemde gelirler dolarla ama elinize TL'yi hemen vermediklerinden ( ekim ayı bitiyor, kasımda fatura kesiliyor , aralık 5,7 gibi verdiklerinden zaman bakımından kur riskine maruz kalıyorsunuz
Kur riskini de hesaba katıp kabaca 6.250.000 dolar satış geliri alıyorum ( bakkal hesabı ya )
35% maliyet vardır (bakım onarım+ dağıtım ve sistem kullanım gideri toplamda ortalama 14% ve 13% de amortisman ayırılır. ıvır zıvır derken 30-35 % civarını bulur)
6.250.000 x 0,65 = yaklaşık 4.100.000 gibi bir brüt kar gelir
20 mwe kapasite bir res yılda 38.000 ton karbon getiris yapar . Bu da 38.000 x 5 dolar( karbon tonu ortalama 5 dolar) = 190.000 dolar karbon getirisi yapar ( minikyatirimcı'ya selam olsun :))
4.100.000+190.000=4.290.000 dolar gibi bir mebla 20 mwe bir resin yıllık getirisi
20 mwe res yaklaşık 20-22 milyon dolar gibi bir finansman ile alınır
4-4,5 yılda amorti eder
Alında galata wind'de taşpınar Res de Nordex N117 kullandı.
Twitterda galata wind denilince ilk akla gelen saygın hocamız var. Aslıda kendisi burada da yazar.
Nam-ı diğer sayın Frqn hocam. Kendileri bu konu bizi bilgilendirir mi :wave:
temmuzda Macys e 280.000 kg nevresim takımı,ağustosta 225.000 kg ,eylülde de 180.000 kg nevresim takımı satmışız..bakalım bu satışlar ihracatı ne kadar artıracak.
Estağfirullah, eline sağlık üçün beşin hesabı olmaz. Bu tarz kapasite artış yatırımlarının yeni yatırımlara göre avantajı zaten kurulu santral olduğu için hazır altyapıdaki bazı masrafların yapılmadan ek üretim yapılabilmesini sağlamasıdır, bu sebeple kapasite artışları yeni yatırımlara göre %20-35 arası daha az maliyetle olabilir. Gesanın aldığı bir iş ile ilgili fiyatlardan yola çıkılacaksa daha ucuza mal olacağını belirtmek istiyorum sadece. Bir de bu Karbon sertifikalarının satışlarından oluşacak gelirlerde önümüzdeki yıllarda hem birim fiyat hem de sertifikalandırma süreçlerinin tamamlanmasıyla daha yüksek miktarda satış yapılacağı için gelirlerin artacağını düşünüyorum.
bu arada rüzgarda işletme maliyeti, bakım vs çok daha düşüktür sayın 3:45, Tüm enerji tarafındaki mevcut brüt marjdan daha iyi katkısı olabilir ordaki kapasite artışının.
bir yerde görmüştüm akça res in elinde 267 mvw lik rüzgar santral lisansı olduğu ile ilgili ,sanırım zaman içinde kapasite artışı ile buz seviyeye ulaşır.4-5 YILDA yatırım kendini amorti ediyorrsa katlanarak büyür bu alanda,zaten aliağa ,bergama bölgeleri türkiyenin
rüzgar açısından en verimli bölgeleri...
https://projects.globalcarboncouncil.com/project/436
Akça yıllık karbon getirisi ortalama 20 mwe için yaklaşık 37 .000 tondur