Egeen piyasa değeri 39 milyar tl
Çemtaş piyasa değeri 6 milyar tl
Eggen faaliyet karı 282 milyon tl
Çemtaş faliyet karı 304 milyon tl
Aynı sektörün iki şirketi arasında 7 kat fiyat farkı var
Printable View
Egeen piyasa değeri 39 milyar tl
Çemtaş piyasa değeri 6 milyar tl
Eggen faaliyet karı 282 milyon tl
Çemtaş faliyet karı 304 milyon tl
Aynı sektörün iki şirketi arasında 7 kat fiyat farkı var
Cemtas, sadece katılım 50 den çıkartıliyor. Değilse katılım-tümden ve katılım-100 den çıkarılanların listesinde de olması geriyordu ama yok.
Cemts Katılımda yani.
Katılım 50 endeksinden çıkmış, bendeki diğer vasıflı çelikçi Kcaer de Katılım 30 endeksine girmiş.
Bugünkü hareketlerden sanki endeksten çıkanlar daha olumlu ayrıştı, girenler negatif ayrıştı, yarına daha net anlaşılır, Cemts bugün endeksten ayrıştı zaten, sabah yazmıştım, ağa ne isterse o olur diye.
Katılımda kalması iyi ve önemli bence
Bu konuda çok hassasiyeti olan var çünkü
Bu endexe bakarak yatırım yapan çok insan var
Katılım endeksi saçmalığı çıkardılar,
Faize bulaşmayan sirketmi var acaba,
Karsn da yakında bunu ikiye katlayacak, tavan tavan gidiyor, 18 oldu, Karsn Bursa'da bir şirket yani bizimkine yakın, bizi de etkileyecek bir gelişme olabilir, bir gün bu Cemts ve Bucim de gidecek ama ne zaman.
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerini takip eden var mı? Ne durumda otomobil sektörü ihracat rakamları? Benim bildiğim kadarıyla sektörde işler yolundaydı son aylarda. Otomotiv yan sanayide iyidir diye düşünüyorum
UİB'İN MAYIS AYI İHRACAT VERİLERİ AÇIKLANDI
BURSA - Türkiye'nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İhracatçı Birlikleri'nin (UİB) 2024 yılı Mayıs ayı ihracatı, 3 milyar 397 milyon 148 bin dolar olarak gerçekleşti.
UİB'in 2024 Mayıs ayı ihracat rakamları açıklandı. Mayıs ayındaki ihracatı 3.4 milyar dolar olan UİB'in, Ocak - Mayıs dönemi ihracat tutarı ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artarak 15 milyar 713 milyon 833 bin dolar olarak gerçekleşti.
Rakamları değerlendiren UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, Son birkaç aydır yatay seyreden ihracatımız mayıs ayı ile birlikte yeniden yükselmeye başlamıştır. İhracatçılarımız artan maliyetler nedeniyle emek yoğun sektörlerde fiyatı tutturmakta zorlanıyor. Buna rağmen ihracatımızın artıyor olması ihracatçılarımızın başarısıdır" dedi.
https://uib.org.tr/tr/uibin-mayis-ih...A7ekle%C5%9Fti.
Borsacı patrondan nasip kısmet peşindeyiz, ihya olunca bizi de görür dedik ama kazandıça cimrileşti bizim ağa, gül gibi şirketleri yönetiyor, para basıyor resmen, bilmem ne yapacak onca parayı. Karsan'daki konu ne bilmiyorum ama uçurdular resmen, bizim tahtaya destursuz girmeye korkuyorlar.:)
Bugün çok sağlam bir yükseliş yapması gerekiyor teknik olarak
Çizer mi bilemem ama çizmesine hayır diyemem.:rules:
Haftalık ve aylık kapanış 13 üstü olursa ivmelenme hızlanabilir.
Topladı malı yürür şimdi
Güzel bir kapanış bekliyorum
Topladığını 10 kademe yukarıdan okutuyor, tahtadan para kazanma arzusu bitmedi gitti, havacılık, demiryolu ve diğer stratejik sektörler için ar ge kurmuştu ama hiç haber yok.
10 numara şirket ama tahtasındaki tam bir at hırsızı yazık
Ya işte böyle suya götürür susuz getirir, 13 beklerken 11'e düştü yine.
Hoşgeldin sn Maharaj ☺
Ful gıdadayım ulker kervt goknr sokm
Elimdeki tek sanayi şirketi cemts birazda fener var :)
Bu sene cemts dan umutluyum ilk çeyrek bilançoyla kıvılcımı yaktı, devamı gelir diye düşünüyorum, umutluyum.
Yalnız CEMTS her zaman için patron faktöründen dolayı iskontolu fiyatlanıyordu. EGEEN kıyaslaması rasyolar itibariyle mantıklı görünse de patron kriteri bu durumu ortadan kaldırıyor.
ÇEMTAŞ için söylenebilecek olumlu her şey söylendi yazıldı ve çizildi. Bir tek şu cümle eksik kaldı SAHİPLERİ TARAFINDAN LANETLENMİŞ HİSSE NOKTA. YTD DİR .
Dostum, ben gıdacıyım bu sene. Bunu ucuz buluyorum, tahtasını maalesef hiç sevmiyorum. Şansımı bir deneyeyim dedim ama girer girmez vurdu kafamıza ve stop oldum
Seni eski hissemiz kerevitaşa beklerim.:) Logo, çemtaş derken bi tokatta orda yiyelim.:)
https://www.tradingview.com/x/aGcC8S6l/
İ.T ile dalaş olmaz dönüp ısırır adamı.
Yukarıda gapı kapatmadan döndürdü hisseyi, tahminim yukarı aşağı hareketler ile hacim yaptırıp tekrar XU100 e girmeye çalışacak.
13.29 yakalayamadım ama 12.85 ten verdiklerimi geri topluyorum.
Oyun şimdilik al ver şeklinde devam.
https://invst.ly/15f-1l
Ne oldu yine buna, endekse bak bir de bu grubun hisselerine bakın, bizim iki yakamız bir araya gelmedi bir türlü kim sebep oluyorsa, seyirci kalıyorsa Allah'a havale ediyorum, helal etmiyorum.
Bist katılım30 endeksinden çıkarılınca fonlar da hisseden çıkıyor olabilir mi acaba, 10 gündür düşüyor ve hiç tepki yok, itinayla en dipten malı alanın da bir hesabı vardır herhalde.
Dar banda sıkıştı. dün göstere göstere lotlar el değiştirdi. durun bakalım alanlar üstüne mi yatacak, yoksa alıp götürecekler mi. Hayırlısı bakalım.
Adrese teslimler bittiyse bir hareket başlamalı artık, Cemts ve Bucim sahipleri ne zaman yatırımcısından dua alacak acaba, zamanı geldi de geçti.
https://invst.ly/15gpi4
Selamlar,
Manisa'da hayata geçirilmesi planlanan çinli otomobil firması BYD'e ait fabrika yatırımı söz konusu. Ardından da Cherry firmasının da benzer bir yatırımda bulunacağı konuşuluyor piyasada.
Cemtaş'ı iyi derecede bilen ve takip edenlere sormak isterim, bu olası yatırımların firmaya katkısı necedir?
Saygılar,