https://www.youtube.com/watch?v=nMYM52VqMpA
Printable View
Sn. Hkm, genelde beklentinin tersi olur.. bilançoda bakalım alavare dalavere olacak mı? Ama tavsiyenizi göz önüne alacağım eğer al gülüm ver gülüm tarzı bir düşüş varsa stop noktamı 1.10 a çekebilirim ancak 1.10 altı felsefem gereği mecbur satmak zorundayım inşallah 1.25 olur öyle satarım. YTD
Nominal olarak Tl bazlı bizim borsa bu kadar enflasyonun olduğu bir dönemde pek düşmez,elbet dolar bazlı olay değişir.Ama düşmeyen nominal olarak artan bir borsada borsadan yüzdesel olarak daha iyi performans gösteren hisseler olacaktır.Matematiksel olarak bu tarife en iyi uyacak hisselerden biri klgyo.Biz zaten dolar bazında dipteyiz,dibin dibi de bazen borsada olur da bizim kağıtda bence pek mümkün değil.Borsa az bişi olasılık hesabıdır,elbet patron spek falan olayı belirler de onların da para kazanması lazım,hep düşür hep düşür nasıl para kazanacaklar di mi:)))))))
Benim olayı biliyorsunuz,halen tek lot satmış değilim,hep topladım kağıdı.Daha satışa geçmem için çok zaman var.Aşağı basarsa 1.11 altı yüklü alırım.
Bundaki işler hep al gülüm ver gülüm,bir bakıyorsunuz bank of tek satıcı 10 milyon lot satıyor,e o kadar lotu kim karşıladı,bu kadar moral bozmuş kağıtda o kadar lotu kim topladı.Misal bugün ışık menkul ilk kez alım yapıyor 16 milyon lot topluyor,kimdir nedir belli değil karışık kuruşuk işler.Ben bu hareketlerin genelde sanal olduğuna inanıyorum.
Ha bilanço dediğiniz gibi hayati önemde ,beş gün sonra anlarız olayı ,durum nedir ne değildir belli olur,şirket sağlamsa gerisi ayrıntı
Size KLGYO da benden daha fazla kazanacağınızı söylemiştim.. inşallah da öyle olacak daha fazla hak ettiniz..
Ben çok fazla sigorta primi ödüyorum :)
IMKB 100 ün artışının 2 katı kazanmak benim hedefim.. bazen tutturuyorum..
Düşüşlere nakit yakalanınca kazanç daha da büyüyor..
Uzun vade bana uzak.. trendi negatife dönen bir kağıdı uzun vade toplamak yerine dip oluşumunu beklemek daha mantıklı değil mi?
Sn tahminci tam dibi kimse bilemez.Ben ege cansen hocanın tavsiyesini dinlemeye çalışıyorum.O demişti ki önemli olan dizden alıp göğüste satabilmek,ayakta alıp başta satmayı kimse beceremez demişti.Ben kağıtlara girerken ölçüyorum biçiyorum burası ayaktır diptir diyorum giriyorum bazen dizde girmiş oluyorum, ayağa kadar düşüyor ayaktan alımlara devam ediyorum total maliyet dizin de altına düşüyor sonra süresiz olarak bekliyorum göğüs diye düşündüğüm yerde satıyorum bazen gögüs diye sattığım seviye göbeğe bile denk gelmiyor :)))))))))) Adam 2.5 metre falan çıkıyor bazen normaldir.Anahtar nokta dayanma süresi,benim sürem sonsuz,düşüncem doğruysa şirketi doğru analiz etmişsem sonund a para kazanırım,yanlış hesap yaptıysam da cezamı çekerim.Şimdiye kadar borsada son on yıldır hiç zarar yazmadım,en son zarar 2008 de olduydu,gene o tarz günler gelirse o günlerde sizin yöntem elbet hayat kurtarıcı olur.Orası doğru.Ama sizin yöntemde de doğru kağıtda olsanız bile kar sınırlı olur,bir de çok kağıt oldu mu kağıdın dinamiklerini izlemek falan zor iş.
Bu kağıtda ukrayna savaşı olmasaydı 0.80 küsurlarda dünyanın lotunu alırdım,şimdiye hatırı sayılır karım olurdu,paçallara az bişi geç başladım.İlk paçalı 0.86 da yapmıştım hatırladıysanız,ama az aldım,çok almam lazımdı ukrayna işinden korktum.
2011 de halka arzdan ilk lotları aldım.
Talebin yüzde onu geldi.
Göya 11 kat talep vardı.Beş lira filandı.3 dolar civarıydı sanırım.
11 misli talep var diye güccük yatırımcı psikolojisi ile yüklendik açılışta.
O günden sonra hep düştü.
0.80 kuruştanda aldım.
17.50 dende sattım.
2011 deki gp ile 2022 deki çok farklı:))
Şirket batmazsa asla zarar etmez.
Ama aslada uzun vadeci olmaz.
Sayın tahminciyi burda tanıdım ve takdir ettim.
1.13 diyor ama sanki olmayacak gibi ama.
1.19 ve 1.17 den maliyet yükselttim.
Işıklardan alan meşhur birisiymiş diye duydum
Dünkü düşüşte baya dirençliydi. Piyasaya ne kadar kayıtsız kalırsa tahta o kadar toplu demektir. Geçen de dediğim gibi günlük al-satlardan uzak durmak lazım. Bu direnç haftaya da devam ederse ilave yapabilirim.YTD
Bir çok hissenin 180 dk.lık grafiği bozuldu, düşen trende girdiler. Bazılarında günlükler bile gitti. Yorgunluk emareleri var ancak KLGYO'da henüz bu bozulma yok ama dışarısı zehir gibi. Hiç bir hisseyi almaya elim varmıyor. YTD
#KLGYO #matriks http://share.matriksdata.com/shareMa...04251224048791
Fişleri sürdük rulet masasına top dönüyor bilançoda görürüz artık kırmızı mı gelecek siyah mı.Bu saatten sonra zaten hareketlerin manası yok şu anda bilanço belli sn hissedar ve bakıyorum bakıyorum hem F/K hem pd/dd anlamında çok uygun bir fiyata gelmiş olacağız.Bence güzel şeyler olacak
Benim merak ettiğim ertelenmiş karın ne kadarı net karda gösterilecek.
Yoksa kağıtda alım satım yok adamlar kendi kendilerine top çeviriyorlar.Demin diğer gyo ların uzun vadeli grafiklerine baktım sanki biz gyo sektöründe değiliz gibi bir durum var,trajıkomik bir olay.
Dostlar iyi haftalar ve bol kazançlar diliyorum:ok::wave:
Sn şekerli size de iyi haftalar.Umarım sağlığınız düzelmiştir.Kardiyolojiye gittiniz mi umarım sıkıntı yoktur.
Gittim orada da sıkıntı yok dediler. Baş dönmesi azaldı kulakçının verdiği vasoserc ilacını kullanınca. Üç ilaç vermişti, birini mide bulantısı harici içmeyin demişti. diğeri de göğüs sıkışması içinmiş. İçmedim onu da. İlaç deposu oldum vallahi. Korkmaya başladım. Bir zamanlar sanırım EKGYO daydı ( tam hatırlamıyorum), Ramatoid adlı bir arkadaş vardı. Bir süre sonra ses vermemişti, Ramatoid bir hastalıkmış araştırdım. Sanırım kaybettik çünkü çok sıkıntılı bir durumu vardı. Kendimi öyle hissettim. Bu gün aile hekimine gittim, sinüzüte çevirmiş gribalim 2 gündür. Bu günde onlara başladım. Azimle inşallah kronik hastalıklarım dışında hepsini yeneceğim. Çok teşekkür ediyorum ilginize. Herkesin kazancı bol olsun inşallah. Bu arada 26.000 lotumla devam:wave:
İlk çeyrek bilanço ile özsermaye 2.5 milyar Tl civarı olacak. DAPGM 700 milyon Tl özsermayeye 6 milyar Tl piyasa değerine geldi bu daha 1.6 milyar Tl. Ayıptır yaw...
Sayın tahminci bugün 1.14 ve 1.13 den fullanmiştir.
Mayın sizde:))
Hayırlısıyla şu bilançomuz bir gelseydi, biraz lak lak ederdik. Sesimizi soluğumuzu kestiler eşoğlusular. Lan kasasındaki nakit kadar bile mi değerlenmez bir şirket, yuh !...
Demek sahibi güven vermiyor ki bukadar nakite ragmen sürünüyor kagıt...Fiyatı düsük, mali durum dahada iyilesme beklentisi olmasına ragmen 1 tl lık kagidi almıyorlar.15/20 tl.lik kagitlar talep görüyor..
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şahsen temel beklentim Marmaris arsası üzerinde Kızılbük benzeri bir proje haberi. Hazır kasada bunca nakit varken ve dahi seçimlere az bir süre kalmışken (tamamen tahmin) bu yıl sonuna kadar buradan bir haber gelmesi vizyon değişikliği bab'ından fiyatlamayı bambaşka yerlere taşır.
BANK OF ne varsa alıyor bugün..
Bir arkadaş demişti, Ege cansen söylemiş.. Ayaktan başı bulmak zor bacaktan alıp göğüsten satsan yeter diye.. Valla sevdim bu lafı:rules:
Bugün Bloomberg tv de Akiş GYO genel müdürü, gayri- menkul şirketlerinin defter değerleri üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi…. Sanki her yer primlide, Gyo lar iskontolu işlem görüyor..
Yediniz bitirdiniz zavallı speki yaw.:)
https://www.hizliresim.com/ptw95jx
Ne demiştim sayın meslektaşım, kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz.:yes: Bu mallar kapanışta kitlendi zat-ı ali spekçiğime...
Yaptıgı bedelliden gelen paralar bilancoda nasıl gözükecek...Ve bunları nerede kullanacak?
Mithatpaşa'da 277.000.000 Tl ye alınan son arsa 13.04.2022 tarihli açıklamada var. Haliyle ilk çeyrek finansalları ile ilgisi yok. Daha önce 341.000.000 Tl ye alınan komşu arsa ise gözükecek. Bu hafta bilanço gelir diye dün biraz ilave yaptım 1.17'den, bayramdan sonraya bıraktılar nedense ?
Bu bilançoda Referans Bahçeşehir tarafına bakmayı sonlandıracağız, çünkü tamamı satılmış hatta satış ofisi bile kapatılmış durumda. Referans Beylikdüzü'nün kaba inşaatının bitmek üzere olduğunu söylediler. Bu bilgileri yatırımcı ilişkilerinden değil bizzat satış ofisindeki çocuklardan alıyorum. Yarın bir dolanayım bakalım durumlar nasıl. Vakit bulursam yazarım. Orası nispeten alt + orta gelir grubuna yönelik yani çok hızlı satılacak durumda.
Bende yalan yok, bütün bunlar bana göre geyik. Asıl haber Marmaris tarafından beklediğim haber. KZBGY piyasa değeri 16 milyar Tl'ye yaklaştı. Yazıyla ONALTI MİLYAR !..
Biz zavallı = 1.6 milyar Tl...
GYO'lar içerisinde gerçekten tam bir zavallı durumda.
Bilgilendirme icin tsk.ler.Ben 31.12.21 bilancosundaki kasa(nakit) ile bedelli den gelen ve bu donem bilancoda gozukmesi gereken toplam yaklasik 1.7 milyar tl nin etkisini merak ediyorum..bu kadar nakit kagıt 1.17
Yahu traviri sirketler bile 5/6 lira..G.menkul fiyatlari hergun ustune koyuyor..Tuik enflasyonu kadar art bari be insafsız.ustu senin olsun.İYİ BAYRAMLAR.
Bugün bilancolar için son gün değil mi
Allah allah bilanço günü yüzde 3.5 yukardayız ,ne yazan var ne çizen.