Olmadı şoför vites in koluyla birlikte atlayacak
Printable View
Olmadı şoför vites in koluyla birlikte atlayacak
Var bir numara bu Arçelik ve Halkb'ta. Neyse anlarız yakında. Biraz daha Halkb verdim, 1/8 kaldı elimde. Arçelik ise bekler, evladiyelik.
Dow dipten %25 tepti, Bizim bistin tepkisi hala %5-10 arasını geçemedi, Olan sabah kapattığımız shortlara oldu,
Bizde sabır fazla, garanti olmadan balyoz vurmak yok..
Ne salak bir borsa ya.
gecmıs olsun utulmeyın dedık ......bekleyın sabırla......
Bugün MART vadeli VIOP kontratlarının son işlem günüdür. Yatırımcılarımız MART vade pozisyonlarını, kendileri kapatmadığı takdirde gün sonu gelecek olan nihai uzlaşmaya göre Borsa tarafından otomatik olarak kapatılacaktır. Ayrıca Borsa diğer bir vadeye geçişi yapmayacak olup konu ile ilgili yatırımcılarımızın bilgilerine rica olunur.
Fiziki teslimata konu olacak Pay vadeli ve opsiyon sözleşmelerinde hisse alım son tarihi bugündür.
Vadeli işlem Sözleşmeleri
• BİST 30 Endeks Vadeli İşlem sözleşmesinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, BİST 30 Endeksinin son işlem gününde spot piyasadaki seansta sürekli müzayedenin son 30 dakikası süresince ilan edilen endeks değerlerinin zaman ağırlıklı ortalaması ile BİST 30 Endeks kapanış değerinin sırasıyla %80 ve %20 oranlarıyla ağırlıklandırılması ile hesaplanan değerin 1000’e bölünmesi suretiyle hesaplanan fiyattır.
• Dolar/TL Vadeli İşlem sözleşmesinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, TCMB son işlem günü saat 15.30 itibari ile açıklayacağı USD ALIŞ VE SATIŞ kurları ortalaması.
• Euro/TL Vadeli İşlem sözleşmesinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, TCMB son işlem günü saat 15.30 itibari ile açıklayacağı EURO ALIŞ VE SATIŞ kurları ortalaması.
• Euro/Dolar Vadeli İşlem sözleşmesinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, TCMB’nin son işlem gününde açıkladığı gösterge niteliğindeki Euro/Amerikan Doları çapraz kurudur.
• Pay Vadeli İşlem sözleşmelerinde; uzlaşma şekli fiziki teslimattır, otomatik kapatma söz konusu değildir. Vade sonu uzlaşma fiyatı, dayanak varlık olarak kabul edilen her payın son işlem gününde spot piyasadaki seansta oluşan kapanış fiyatıdır. Takas süresi T+2 olarak uygulanır.
• VİOP-Baz Yük Elektrik sözleşmesinde, uzlaşma şekli nakdidir, vade ayının her bir saati için Piyasa İşleticisi tarafından açıklanan Kısıtsız Piyasa Takas Fiyatlarından (KPTF) hesaplanan basit aritmetik ortalama son uzlaşma fiyatı olur. Bu yöntemle belirlenen vade sonu uzlaşma fiyatı en yakın fiyat adımına yuvarlanır.
Opsiyon sözleşmeleri
• Pay opsiyon sözleşmelerinde; uzlaşma şekli fiziki teslimattır, otomatik kapatma söz konusu değildir.
• Dolar/TL opsiyon sözleşmelerinde; uzlaşma şekli nakdidir.
• Alım opsiyonlarında; vade sonu uzlaşma fiyatı, dayanak varlık olan ABD Doları için son işlem gününde TCMB’nin saat 15:30 itibarıyla açıklayacağı gösterge niteliğindeki alış ve satış kurunun ortalamasının 1.000 ile çarpılması suretiyle bulunan değer ile opsiyon kullanım fiyatı arasındaki farkın en yakın fiyat adımına yuvarlanması sonucunda bulunur.
• Satım opsiyonlarında; vade sonu uzlaşma fiyatı, opsiyon kullanım fiyatı ile dayanak varlık olan ABD Doları için son işlem gününde TCMB’nin saat 15:30 itibariyle açıklayacağı gösterge niteliğindeki alış ve satış kurunun ortalamasının 1.000 ile çarpılması suretiyle bulunan değer arasındaki farkın en yakın fiyat adımına yuvarlanması sonucunda bulunur. Döviz opsiyon sözleşmelerinde ise karda olan opsiyonlar otomatik kullanıma konu olacaktır.
• *** Fiziki teslimatlı pay vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinde, Takas süresi T+2 olarak uygulanır.
• *** Nakdi uzlaşmalı opsiyon sözleşmelerinde, üyeler tarafından Takasbank’a herhangi bir kullanım talimatına gerek olmaksızın, vade sonunda karda olan nakdi uzlaşmalı opsiyon sözleşmelerindeki pozisyonlar otomatik olarak kullanıma konu edilir ve oluşan kullanım kar/zarar tutarları üzerinden hesap güncelleştirme işlemleri yapılır.
Len.. gülmekten öldüm ha... işsizlik fonu devlet tahvili olarak duruyormuş.. yani hükümet bu paraya çoktan dokunmuş... bende diyorum hayret nasıl bulaşmamışlar bu paraya:))))
Şimdi de bu tahvilleri tcmb ye satacak. Tcmb de karşılığında para basacak...
Dubleshot diye buna derim işte çok zekice...
122 milyar tl ye devlet tam 3 kez borçlanacak... yani 364 milyar tl..
Ama ortada para yok....:))))
Pay vadelilerde ne pis işler dönüyor. Valla keyfi bilir. Thy paylar satıldı. Nisan pay vadeli alındı. 30 kademe. Manyak bu adamlar.
yıllardır her şey satıldı.. israf ile vergilerimiz bitirildi.. sürekli borçlanıldı.. milletle dalga geçercesine "itibarda tasarruf olmaz" denildi.. şimdi bazıları "fed para basıyor" veya "bizim hukumet" para basacak diye seviniyor.. abd nin para basması ile seninki aynı şey değil.. neyse öğrenecek herkes sonuçta..
Olması gereken bu zaten. Normal zamanlarda eleştirilir bu yapılan ama şu anda kaçınılmaz. O iş yerleri ne yapılıp ne edilip ayakta tutulmalı. O insanların işlerini kaybetmemeleri sağlanmalı. Enflasyon ve döviz kuru zaman içinde bir şekilde dizginlenir ama kapanan iş yerinin, kaybedilen işin geri gelmesi çok daha zordur.
Tek temennim dogru yerlere, ihtiyacı olan sektörlere harcanması paranın.
"toksik varlık" tanımı vardı 2008 abd mort krizinde...
Aslında 10 dolarlık arsayı 1 dolar harcayıp her biri 100dolardan 38 kişiye satmaktan daha toksik ne olabilir....
Böyle kolay emek dilüe bir kazanç olabilir mi...
Aynı arsadan çiftçi emek yoğun 15 yıl çalışsa üretip satsa ancak totalde 10 dolar kazanacakken,
10 daire 1000 dolar kazandığında olmayan değerleri alıp satmaya başlamış oluyorsun...
Daha toksik ne olabilir?
Kısaları nasıl meletiyor düşer giibi yapıp aslanım pala
Bu borsa çökecek diye 10 senedir hayal kuranların ons 10 senedir 2000 dolar olacak diyen hayalperestlerden farkı yok
Bu normaL zaman dediğin ne zaman gelecek eleştirmek için.
Ülkeyi bu duruma getirenler kim. iyi günde zillet illet . kötü günde millet olmaktan sıkıldık.
Herkes biliyor geminin su aldığını
Herkes biliyor kaptanın yalan söylediğini
Herkes biliyor zarların hileli olduğunu
105650 de karar vercem.....serco dıkkat et kendıne.....
HAburda bekleyen yabancı dolarlarını bozdurup borsaya girecek derken adamlarda Euro fazla çıkınca Euro daha fazla düştü.
Kapıkule’den gelen yabancı borsa yatırımcısında çıkan bozukluk dolarlar borsa camiasında moral bozukluğuna sebep oldu.
Düşmeyen borsa bitmeyen işsizlik fonu çıkmayan enfilasyon olmayan para icat etti bu CHP
Hocam ortada para yok tam okumadın sanırım... işsizlik fonundaki para devlet tahviline çevrilmiş çoktan... hazine fona borçlanmış yani... sonra fonun elindeki tahvilleri alıp tcmb ye satıyor... bu seferde tcmb ye borçlanıcak.... ortada para yok yani... sen nediyon..:))))
Putin: Bankalarda bir milyon rubleden fazla parası olanlardan %13 vergi alacağız ve bu para ile çocuklu aileleri , işsiz kalanları destekleyeceğiz"
Ne verir elinle o gider seninle,
yemekcı abey bı pasta alabılırmıyız...merry ve ak ne fılm cevırıo
Abicim... anlatamıyorum sanırım... elindeki son argüman bu olabilşr.. diğer bir finansal krizde başka nasıl para yaratacaksın... haydi bu ayı kurtardın... nereye kadar borçlanacaksın? Bu para vergi olarak sana bana dönecek.. kısır döngü bir faydası yok...
Tabii siz hiperenflasynu yaşamadınız sanırım.. yaşayınca ne demek istediğimi anlarsınız...
Örnek vereyim sana... senden para alarak her ay fon oluşturdum.. ama bu para senin.. kontrolü bende sadece...
Sonra ben bu parayı borç olarak kendi hesabıma aktardım... yerine tahvilimi koydum.. tahvilin kontrolü de bende...
Sonra bu tahvili de alıp başkasına sattım... ortada 1 lira varken hem o 1 lira yok, hemde borç 3 lira..
Peki ben bu parayı yerine nasıl koyacağım, senin işler bozuldu.. vergini çoğaltıcam...
106.525 flat ve aynı fiyattan short.
https://lh3.googleusercontent.com/pr...yKTCGjy3PZ5QLQ
son iki seneyide eklediğimizde herhalde 2.5 trilyon dolara yaklaşmıştır hesabı verilmesi gerekn para..
Fed sayesinde şuanda o fon bu fon... akçe, borçlanma yapıyoruz... peki bu işin sonunda abd de %24 küçülme bekleniyor... bak yüzde 24... işte o zaman para kıtlığı olduğunda, üstüne de borçlanamayacaksın.... çünkü zaten borcun var... ee nasıl olacak? Vergi... daha fazla vergi, daha fazla enflasyon....
Bir yerde bu devran tamamen tıkanacak... işte o zaman kaos başlar... yiyecek ekmek bulamayız..
Görünen köy klavuz istemez... sonumuz hiperenflasyon..
106500 balyozla kafasınna vurduk. Bakalım bugün bist -%1-2 olacak mı?
Geçtiğimiz saati 89400 üstü kapatması lazim di, onu bile yapamadı köftehor. Gerçi tuzakta olabilir ama görünen köy.
Bu akideş düştükçe ka arttikçe
neden içimden Sezen aksunun suyundan da koy koy şarkısı geliyor?
Sanırım analizi sentezi var sözlerinden....