24-25-26 ??
Printable View
Ödeme günü 24,25,26 Mayıs olan SSK’lı emekliler maaşlarını 20 Mayıs’ta alacak
Ödeme günü 25,26 Mayıs olan Bağkur emeklileri maaşlarını 21 Mayıs’ta , 27-28 Mayıs olan Bağkur emeklileri 22 Mayıs’ta alacak
Teşekkürler sn MedwiG,
Sn hkm, bunları sabunlu suyla yıkasak ya da uv ışık uygulasak steril hale gelirler mi. ?
Arkadaşlar,bazen forumda verilen bir haberi okumak için cep tel de google ile sözcü gazetesini arıyorum ama sayfanın başında AKP li siyasetçilerin resmi altında ise sözcü gazetesi haberleri geliyor,nedir sebebi veya nasıl engellerim bunların çıkmasını?:notr:
Sn delikan sterilite işi çok farklı.Bakterilerde işin içine girer sterilitede.Burda önemli olan virüse karşı koruyuculuk,hatta sadece covide karşı koruyuculuk,mutlak sterilite bu açıdan çok önemsiz.Sterilite sağlayacağım diye yapılan türlü işlemler maskenin fiziki yapısını bozabilir,bir kısmında yırtılmalar incelmeler oluşabilir,gereksiz bence.Daha önce yazmıştım bekleterek bir kaç maskeyi sıralı kullanmak bu covid açısından yeter.Covid aslında dış ortama çok dayanıklı bir visrüs değil ,bir kaç saat bekletmek bile etkili olur,benim söylediğim sıralı yöntemde ise ben hiç bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Bu başlığı şu anda 51 kişi okumaktadır. (13 normal üye, 1 deli üye, 2 firari, 5 yabancı, 0 Bağkur emeklisi, 11 şartlı tahliye ve 19 ziyaretçi)
DeliKAN, amadeus, ayyan, bir-esnaf, british, dimitris, dunya, escada, Harun, hkm, memet 80, slamdunk393, Tinaz, watcher46
ihracat yapabilmek için ihraç ettiğiniz kadar adeti, devlete bedava vermek zorundasınız- şu an öyle.
o yüzden daha üst model ihraç edip düşük modellerden devlete veriyorlardı
onun yerine kağıt gibi maskelerden iç pazarda 1 TLye satmak isteyebilirler
her durumda esas bedel imalatı olmaz dağıtımı, lojistiği olur
bence, madem satacaklar, ve madem avmleri dükkanları vs. de açacağız diyorlar...a101, bim, lcw gibi her yerde olan mağazalarda satış yapmaları lazım. bunların sağlam lojistiği var. bir de gratis, watsons vs. bunlar da minik ıvır zıvıra alışkın, renk renk paketler sepetlere dökerler...maksat onu almaya giren başka şey de alsın.
eczaneler bu iş için fazla uygun değil. onlar eczane kozmetiği, anne-bebek ürünleri gibi kalemlerde çok marjlı satışa alışmışlar.akşama kadar 100 kişi girip-çıkacak, dükkanları küçük ve havasız, günün sonunda bu üründen kar 10 lira, bunu istemiyorlar...maske angarya geliyor, olay bu.
Bu arada dışarıda maskesiz dolaşmak yasak mıymış? Ben sadece kapalı yerlere maskesiz girmek yasak diye biliyordum...
http://www.zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=375589
Henüz öyle bir yasak yok. Ancak ceza yazmak istenirse her türlü neden bulunur. Misal ; hem maskesiz hem sosyal mesafeyi korumadın diye yazabilir. Sonuçta kimliğini isteyince verecen, yoksa bu kez memura direnmekten ....... her yol öpülmeye çıkar. En iyisi 1 kuruşluk maskeyi takmak daha ekonomik ( 1000 liralık cezadan kurtarır )
bu kapalı mekanda maske zorunluluğu filanda hikaye ben gecen gün üniversiteye gittim.Benim dışımda ne hocalarda, ne hizmetlilerde ne de burokratlarda maske vardı.Güy bunlar en eğitimli kesim.Milletimizde garip bir özgüven var benim çözemediğim.
delikan kardeş, erik istersen hal fiyatından - 7,20 - tl. den göndereyim sana. Ama eft yani kargo sana ait. Erikler tazedir. Papaz mapaz deselerde makbuldür.
Eye of the Storm...
Ffüs 7.147
Usdtry 7.1326
Tam Dimitrisin konusu.
https://paraajansi.com.tr/korona-ve-...kengesi/13022/
Sn ressam işte o külfet işi tam anlatılamıyor insanlara.Bu hastalıktan iki üç gün içinde vefat eden eşlik eden hiç bir hastalığı olmayan orta yaşlı hatta genç o kadar çok insan var ki.Ölüm de boğulma hissi ile seyreden pnomoni gibi bir hastalıktan ya da ağır komplikasyonlardan oluyor.Bilinen etkin bir tedavi yok.Immuniteye bağlı bir durumla karşı karşıyasınız,canınızla zar atıyorsunuz bir nevi.Ben olsam halay çekip taburcu edilen genç hastaları değil de ,yoğun bakımda günlerce can pazarlığı yapmış olan hastaları tvlere çıkarırım.
Birazdan kaçak saç tıraşımı olacam, hepiniz erketeye yatın aynasız görürseniz telefonumu cırlatın, berberi balkona saklayayım.:oleyo:
O konular çok karışık sn ressam bu forumu biraz sıkabilir uzun uzun yazarsam.Ama tam burslu özel okulda tıp, sizin oğlanın demek ki maşallahı var.Ona tavsiyem hiç bir konuda mantık süzgecinden geçirmediği bilgiyi kabul etmesin ,hep şüpheyle baksın,hocalarına da çok takılmasın, iyisi olur kötüsü olur..Aslında kadavra başına 5 öğrenci çok iyi rakam,ama soru sormaya izin vermeme falan ne desem boş tabi.
Sene 1969, kur'an kursundayiz.
Hoca anlatiyor, bir de upuzun bir kizilcik sopasi var.
Halvet diyor, icma diyor.
Ben de sordum, icma ne demek diye,
Adam o kizilcik sopasiyla girisecek, kactim mecburen.
Ondan zindik oldum ben.
Demem o ki, her yerde soru sormamak lazim.:)
Sn Tinaz,
Burda sorulacak bir soru değil belki ama.
Faydası oldu mu peki. ?
Annem sasirdi, neden kursta degilsin.
Biraktim dedim.
Neden dedi,
Hoca, sen bir daha gelme dedi dedim.
Ilk biraktigim okuldur.:)
O yillarda o ilcede 2 kisi vardi en cok guvenilen.
Biri banka muduru Cevdet, oburu bu Hoca Keramettin.
Yillar gecti, toplum degisti, simdi en guvenilmeyen iki kisi var bu ikisi.:)
Annem kizdi tabi, yuru dedi iceri babasinin oglu.
Girdik.
Aksam Babam geldi, Annem anlatti benim yanimda.
Babam'da rahmetli, s...sin ******** ! dedi oyle kaldi.:)
Türkiye de yabancı dil eğitimi yapıyoruz ama çoğu çocuk yarım yamalak ingilizceyle geliyor hazırlıktan. Hatırlarım bir seferinde sordum, what happened on October 1923 in Anatolia? diye kimse parmak dahi kaldırmadı. Aynı sınıfa bir üst sınıfta Karl marx's
labor theory of value filan anlatmakta aslında abesle iştigal. Çogu zinhar okumuyor verdiğiniz okumaları.
Arkadaşlar tehlike geçti, baskın yemeden insanlığa dönüş yaptık!:yahoo:
Sincik bir hamama girip iki tas su döküneyim, buradaki abdestsiz pis gömünistler gibim dujjj neyim bilmeyiz biz.:oleyo:
Banyomuzu da yaptık, şu anda karşınızda abdestsiz yere basmamış Reha var, açılacak başlık varsa açayım!:he:
Zza1c ?...