yanına yazdım
Printable View
Koc abey conilerde son durum nedir, indik. ler sat verdi mi
Iktisat hocalarımın göğsü kabarır abey. Şöyle ki göreceli fiyat bakmak lazım. Diyelim ki bir malı 100 tl ye sattım. O 100 tl ile bir ekmek aldım. Sonra fiyatlar düştü ekmeği bir teleye satıp aynı malı aldım. Kazanç?
Ya da 1 teleye 1 kilo ceviz sattım. Onunla bir ekmek aldım. Sonra acayip enflasyon oldu ekmeği 100 teleye satıp 1 kilo ceviz aldım. Kazanç?
Ahırdaki mallar eğitilir. Bazı mallar eğitilemez. Onlar yontulur olursa kereste olmazsa mandal kömürü olur cahil fakirler.
Bursa'd bugün corona sayısı 750 civarı..derler..??
Uludağ Ünv. çalışan bi Dr.arkadaştan
Malum kış geliyor. Erken seçim olursa dağıtacak bol kömür lazım.
Kendileri mi yaktı diye düşüneceğim neredeyse :)
MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Takas bilgilerinden yola çıkarak yabancıların 19 milyar dolarlık satması hesap ettim. Geçen hafta da sanki 100 milyon dolarlık satmışlar.
Kabaca 750 milyon TL lik satış olmuş ama 3 milyar TL lik portföyleri azalmış.
kar edenin getirisi her 2 durumda da %9900
sonuç 1 tl ye alıp 100 tl ye satmış.
kaybedenin kaybı %99
100 tl si 1 tl.ye düşmüş eski yerine dönebilmesi için % 9900 kazanması lazım.
Ana Para Ana paradan Kayıp Ana Paraya Dönebilmek için 100 kayıp % Tutarı Geri Kazanılması gereken % 95 5% 5 5,3% 90 10% 10 11,1% 85 15% 15 17,6% 80 20% 20 25,0% 75 25% 25 33,3% 70 30% 30 42,9% 65 35% 35 53,8% 60 40% 40 66,7% 55 45% 45 81,8% 50 50% 50 100,0% 45 55% 55 122,2% 40 60% 60 150,0% 35 65% 65 185,7% 30 70% 70 233,3% 25 75% 75 300,0% 20 80% 80 400,0% 15 85% 85 566,7% 10 90% 90 900,0% 5 95% 95 1900,0%
Yabancı fon yöneticileri için bence 2 ihtimal var
1. Bu seneyi diplerde kapatır ve fon yöneticileri prim almazlar ve seneye yükseltirler
2. Sene sonuna doğru düşük hacim ile fiyatları yükseltip portföyü zarardan kurtarırlar.
Sanki 1 daha olası, zaten pandemi vs vardı denir, zarar edince kimse çok hesap sormaz.
Çok flaş haber gelişme olmadıkça bence fazla risk almamak lazım. Borsada da hacim düştü rolantiye soktular gibi.
bu akşam zeanzları faydalı oluyor.
eskiden olsa,
2 bin pivan
3 bin pivan
5 bin pivan eksi diye bağırırdı şortörler. :he:
bu arada dow dip yapmış olabilir.
XAF Orta Afrika Frang'ı, muhtemelen EUR'ya endeksli. Ona göre performanslara bakınca önemli kurların hepsi aynı tabloda incelenebiliyor. USD, EUR, JPY olarak bakınca ters kurlar kafa karıştırıyor (XXXUSD, USDXXX vs kurlar çok)
3 yıllık sıralamada başta Venezuella, Arjantin, Türkiye olmak üzere Brezilya, Pakistan, Rusya, İzlanda, Güney Afrika para birimleri değer kaybetmiş.
https://i.hizliresim.com/39Du6M.jpg
AKBNK ADR si yeni dip yapmış 1,24
İşlem hacmi yok ama destek veren de yok.
https://i.hizliresim.com/a8gpeZ.jpg
Arkadaş bu verilerle niye oynuyorlar milleti niye mal yerine koyuyorlar
Vaka bu ölü bu
Yalanla milletin
Omq alüminyum asdas a.q
Koyuyorlar
Rŕrrsizler
spor hisselerinin yükselme nedeninin kripto para çıkaracakları duyumunu almış olmaları sanırım. 3 ay önce bir türkün videosunu izlemiştim sistemi kurdu ve dünyadaki bir çok takımla anlaşma yaptı, tabi ki bizim takımlarla da. Halka açılmaktan daha karlı olacak çünkü %1 maliyetle kriptoyu verecekler piyasaya.
Arjantin ve Brezilya'dan danışman getirmek lazım. Onlarda ve bizde aynı olan sorunlar esas sorunlar olmalı.
ver mehteri
ver odunu,
griptik olarak
ver çoşkuyu. :he:
küreselciler trumpla bir süre çok sertleşmek istemediler seçim sonuçlarından emin olmak istediler ama trumpun kazanma ihtimali yukselince gözden düşürmek için DOW borsayı düşürmeye karar verdiler. Seçime kadar verebildikleri kadar verecekler ulusalcıların bu konuda büyük bir gücü yok, daha once kongreyle anlaşıyordu trump alıyorlardı borsayı şimdi ise yeterli para verilmeyecek piyasaya. 20- 22 binlere kadar gerileyebilir dow. petrolun yükselişine oynayanların kaybetme olasılığı çok yüksek.
yeni icad ettiğim teoriye göre,
dünya gittikçe daha kötüye gidecek.
çünküm herkes bedel ödemekten kaçınacak.
teslim alan daha kötü teslim edecek.
ta ki tüm sistem pörtleyene dek.
sonra yeni bir sistem kurulacak.
bence.
Hesap bilmemek temel neden.
Brezilya'da da benzer problem varmış.
>>>>>>>>>
https://www.bbc.com/news/business-48386415
...
Some economists say the main culprit is the pension system, with Brazilians retiring too early (some in their early 50s) and with too many benefits (especially amongst civil servants).
Mr Bolsonaro is proposing pension cuts and a minimal retirement age of 65 for men and 62 for women.
During the boom years, Brazil had a debt which was 51% the size of its economy.
The growing fiscal deficit raised the debt level to 77.1%.
The government says that if nothing is done, the country's debt will be the size of its entire economy by 2023.
ne oldu pala?
yerin mi dar?
ondan mı oynayamıyon. :he:
7 kere 8 ellialtı, ama kafa ister istemez karışıyor. 8 kere 8 veya 6 kere 8 o kadar kafa karıştırıcı değil.
Bizimkiler dizisinde bir karakter sürekli 7 kere 8 soruyordu, demek genel bir durum.
Bu arada ayın 20 sinden itibaren ab ve abd türkiyeye ambargo için toplantılar yapmaya başlayacak yerli basında bu haber yok bu nedenle dikkatli olmak gerek.
Yaptırım falan yapmazlar. sadece uyarı ile kalır.
şuan shortörleri kurtaran tek şey dow :he:
yani yarın birgün yine çıkışabaşlarsa gün içi pala makası 2 bin bile yapar .
löp löp düşerse dow böyle ağaçtan bizon düşmüş gibi yani ozaman başka
ama şuan bankaları herif verse ne alacak dolar mı ? yoksa fener mi :he:
tüm sorun bu bisste
ayşe teyze elindeki çeyrekleri bozuruyım dese bistteki 3 5 tane masa sandalye şirketi komple alır yani :he:
o nedenlen bence bist ucuz.
gazozu içtim afyonum daha yeni patlıyor siz bana bakmayın :drunk: