Kibar feyzo tuvalet sahnesini koymuştum :)
Printable View
Asıl sıkıntı borsa endeksinde... Sasa yine iyi dayanıyor şimdilik...
Yine mali yapıları düşük, zayıf şirketler en çok yükselenler kategorisinde... bir garip borsamız var sonumuz hayırola...
Sasa Reğiz gene deli ediyor elinde lotu olanı...Yakışır, pta açacak:)
Yükseliyaaaah şaşa çıkiyaaaaah
Maliyet 0 olsa da -milyon kardan zarar yazınca da moralini bozuyor insanın
Maşallah forum zenginler kulübü gibi :ok:
Haftayı ne 20 günlük ne de 50 günlük hareketli ortalamanın üstünde kapatamadık...
Ama bist'teki genel düşüşe baktığımızda sasa'nın haftayı 108 lira ile kapatması bana göre sürpriz oldu...
Bedelsiz açıklanıncaya kadar bu şekilde alçak sürünmeye devam...
Galiba asıl hamleyi PTA tesislerinin açılmasına yakın yapacak gibi...
Önümüzde 5-6 ay gibi bir zaman var...
PTA tesisisin açılışının hemen ardından;
Rafineri tesisi ve Liman inşaatının temeli 2023'ün ikinci yarısının hemen başlarında atılıyor...
Rafineride ilk hamlede 1 Milyon ton kapasiteli Pdh tesisi, 2 Milyon ton kapasiteli paraksilen ve aromatik üretim tesisi olacak...
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/sas...i-oldu/2791731
Analist Ahmet Güven, borsada üç beş aracı kurumun hisselerde olağan dışı hareket yaratma girişimlerini çok güzel anlatmış... Videoyu izlemekte fayda var...
https://www.youtube.com/watch?v=RmrNst-6Ke8
twite ve twiti atana bakın tepeden tırnağa herkes sasa düşmanı olmuş memlekette :cool:
https://twitter.com/hakana/status/16...tr_BPQWIiH8Wyg
arkadaşlar şaşa bugün neden tavan yapmadı bilen var mı :(
Herkes çift haneler için kendini hazırlamıştır umarım... Tivitır'da 130lar 150ler konuşuluyor ama ben alçak sürünme için net şekilde hazırım.
süründür bizi sasa :drunk:
Canınız sağ olsun. Üzüldüm gerçekten.
Benim 5500 lotum vardı, çılgın yükselişte sattım yarısını, 2750yi de tekrar 3900 lota çıkardım, sonra dağıttım başka hisselere. Lot olarak bine düşürdüm Sasa'yı ve nakitte çift hane bekliyorum. Lot az olduğu için daldan dala konması kolay oluyor. Başarılar dilerim:/
Yine düşiyaaah çelik donları hazırlayın ortaklar
Ya batak ya çıkak deyip 101.90 dan 166 adet daha aldım diğer hesaptaki ortalamam 148 oldu ohh
Balinalar dip sıyırmaya
devam ediyor
Gözlerini toprak doyursun
Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre 25 Ocak 2023 itibariyle borsada yatırımcı sayısı 4 milyonu aşmış...
2022 yılında borsaya giren yatırımcı sayısı ise 1 milyon 427 bin 457 olmuş...
Yeni girenlerin pek çoğu kısa vadeli işlem peşindeyse yandı gülüm keten helva... epey bir dayak atacaklar...
Borsa kumar yeri değil
herkes akıllı olmalı
ve gelecek için yatırım yapmalı
Güçlü şirketlerin hisseleri
Bir yılda yüzde 300 ile
yüzde 400 arasında prim yapmış
herkes baksın incelesin
Sabırlı olmadan kazanç olmuyor
Yeşiilll yaktıuı
Endeksteki kırılganlık yarından itibaren yerini yükselişe bırakacak gibi görünüyor...
Endeks 5000 puan üstünde çok güçlü bir destek oluşturdu...
Vadeli işlemlerde bugün son gün... yarından itibaren hisseleri genel olarak yeşil göreceğiz sanırım...
sasa, hektaş ve koç grubu hisseleri azıcık yükselince endeks toparlıyor... Bu artık herkesin bildiği bir kural oldu...
şimdi saydım 94 tane hisse brüt takas uygulamasında... Bu nedenle genel olarak işlem hacimleri düşük... sasa'da 208 milyonun biraz üzerinde hacim oluşmuş... sasa için çok düşük bir hacim...
Yeni KAP haberi
Tamamı nitelikli yatırımcılara satılmak üzere yurt dışında Euro cinsinden 5 (beş) yıl vadeli 500.000.000 Euro (beş yüz milyon Euro) nominal değere kadar Paya Dönüştürülebilir Tahvil ihracına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanan Tertip İhraç Belgesi ektedir.
https://i.hizliresim.com/embqjod.JPG
__________________________________________________ _____________
BİLGİ NOTU : Paya dönüştürülebilir tahvil, kurumlar tarafından ihraç edilen tahvil araçlarının yatırımcı tarafından ilk bir yıl sonra istenilen bir vakitte hisse senedine dönüştürülmesine olanak tanımaktadır
Paya Dönüştürülebilir Tahvil ihracını, yatırımları için kaynak yaratmak amacıyla yapıyorlar... Yani borç alıyorlar... Bu borçlarını da yine hisse senedi ile ödeyecekler...
Şirket açısından itibarlı bir borçlanma demek daha doğru olur...