Adamlar baskılamak için her turlu canbazlığı yapıyorlar ama güneş balçıkla sıvanmaz
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Printable View
Sanırım burdaki oyunun içnde bizim bilmediğimiz bir şeyler var dün ve bugün elimdeki tüh hisseleri sattım bu piyasada bu bilanço ile bu fiyata hala hisse verenlerin gözü olukça aşağıda gibi duruyor ne zaman güçlenirse o zaman geri dönmek üzere kalın sağlıkla
Ek 20659 .................
Sayın Hook daha dün minimum 2 tl orta 4 tl en iyi 6.5 tl hedef veriyordunuz herkese çakallara malınızı kaptırmayın diyordunuz.
Şimdi siz malınızı çakallara kaptırmış mı oldunuz yoksa bizi çakallara bırakıp gitmiş mi oldunuz[emoji6]
Ya dün sizin çok net yorumunuza bakıp alım yapanlar olduysa şimdi onlarda satsın mı?
Size tavsiyem 1 gün içinde bu kadar farklı yorumlar yapacaksanız bu kadar net yazmayın en azından kendi yorumum falan diyiniz ytd falan diyiniz:)
Üstad sende burdaysan biraz daha alayım [emoji6]
Senin alman veya satman da benim için bir indikatör sayılır [emoji6]
Gerçi diğer takip ettiğim indikatörlere göre bugün 1.38 altında kapatırsa bir süre daha bekletecek gibi. Zaten bu ihtimali de hesaba katıp 1/3 girdim 2/3 daha alabilirim uygun desteklerden:)
Yukarıdan satıp aşağıdan alayım derken kaçanlar oluyor ondan çok kafa yormuyorum kademeli alıp kademeli satış yapıyorum:)
Tedbir ve sabır bizden takdir Allah'tan.
Ytd
Estağfurullah dostum, üstadlık ne haddimize. Kendi çapımızda topluyoruz.
Sen de işini bilirsin dostum, paranın kokusunu almışsındır :)
https://i.hizliresim.com/BzVgmp.png
aradan 8 yıl geçmiş,hissede bir trend oluşmamış,,varsa yoksa al-sat yapılmış,
ben de iyi olacak diyenlerdeydim,ama yağma yok,,para kıymetli,,biz parayı bağlayalım,spekler satsın,
trend ne diyorsa ona uyacağız,,rüzgar neyi gösteriyorsa odur.
gerisi lafüzar.
borsada dün dündür,bugün bugündür,,geçmiş yorumlara bakıpta,şöyle dediydin,böyle dediydin denemez,
geçmiş yorumlar her zaman çöpe atılmalıdır dolayısı ile bu arkadaşımızı ben haklı görüyorum.
Ben arkadaşımızı eleştirmek niyetiyle yazmadım sayın olimpik forum.
Sizin gibi benim gibi yazsa hiç sorun değil ancak dünkü yazı çok net bir sakın satma tavsiyesi veren bir yazıydı. Yuksek hedefler de verilmiş.
Nitekim 1 gün de şartlar değişti grafikler bozuldu ve hisse satıldı. Dünkü net yorumdan etkilenenler falan olur bilmeyen birileri alır satar vebal alır diye arkadaşa iyi niyetli bir tavsiyede bulundum.
8 yılda belli bir trend yapamamış hisseyi bırakın aselsan gibi thy gibi endeks hisselerinde bile net yorum yapmak tehlikeli bana göre.
Ytd
1,35 destek, bu ay sonuna kadar sıkışma bir yöne kopar. 1,50 üstünde yükselen trende girer.
Geçen 1 yılda karda %20 artış var,,fiyatta ise %34 düşüş var,,
ya bilanço sağlıksız,ya da bilmediğimiz birşeyler var.
Bilinen verilerle analiz birbirini tutmuyor.
https://i.hizliresim.com/LDJ64G.png
Bu da dolar bazlı grafik,,tam 4 kat düşmüş.
Otel isi butun artilari goturuyor..tskb ye cakip ciksalar keske..boylece hem borclardan kurtulur hem de kendi isine yatirim yapar..sirketin vizyonu ve degerine deger katar..bu halde ongorulebilirlik ve seffaflik zarar goruyor..1.34-35 kritik..buralardan tepki gelmesi lazim..ytdegildir
Her bilanço döneminin ardından hissedeki yatırımcıyla alay eden kim varsa her türlü hakareti hak ettiğinizi düşünüyorum. Sizin seviyenize inip hakaret etmeyeceğim çünkü buna terbiyem müsait değil.
Seker alisa gecti..1.35 tutacak bence..ytdegildir
Kur Farkı Giderleri (48.854.265)
Faiz Gideri (6.532.910)
Diger (357.238)
Toplam Finansman Giderleri (55.744.413)
Borçları dövizle olduğu için döviz yükselince kur farkından 49 milyon tokat yedi. Bu halde bile 13 milyon ana ortaklık karı yapması efsane.
Borcun yükselmesi kurdan kaynaklı. Artık şirket döviz az da olsa long yaptı. Esas faaliyete odaklandı.
Bilici 3. çeyrek Bilançoda Kur Farkı ve Vergi Geliri Olmasa Net kar Ne Olurdu :
Ticari Alacak-Borç Kur Farkı Gelirleri 11,333,848 karı arttırdı
Ticari Alacak-Borç Kur Farkı Gideri -3,189,205 karı azalttı
Kur Farkı Geliri 11,408,686 karı arttırdı
Kur Farkı Giderleri -32,083,125 karı azalttı
Ertelenmiş Vergi Geliri 6,142,205 karı arttırdı
TOPLAM -6,387,591 karı azalttı
%22 gelir vergisini düşelim 4,982,321 Kur Farkı ve Vergi Geliri Olmasa net kar bu kadar artacaktı
BİLDİRİLEN DÖNEM KARI 3,371,745
Kur Farkı ve Vergi Geliri Olmasa net kar > 8,354,066
Kur Farkı ve Vergi Geliri Olmasa net kar ( Ana Ortaklık Payları ) > 6,151,895 olacaktı. Ancak bildirilen kar 2,482,937 TL
Tekniği tam bir rezalet. Boşuna Temel analizi ile iyi taraflarını ortaya koyup durduk. Harcadığımız zamana yazık.
Yat.Tavs.Değildir.
Bu hisse böyle işte hocam düşerken hiç dönmeyecek gibi düşer çıkarken de durmayacak gibi çıkar.
Bu sebeple kademeli alış ve kademeli satış bu hisse için en makul yöntem gibi yada hiç bulaşmamak:)
Ben bulaştım bir kere:) böyle düşmeye devam ederse birkaç güne ikinci kademeli alımımı yaparım artık.
Ytd
Teknik olarak dönüşü onaylanmadan artık alım yok. Dibin dibini arıyor bulsun hele bakalım.Nasıl olsa oldu olacak.Kırıldı nacak.Sapı neye yarayacak durumuna geldik.
Diyoruz ki adamlarda milyon lot var,hisse düştüğünde onlar daha çok zarar ediyor.Öyle değil işte.
Şirket kredi çekip finansman giderini yatırımcıya ödeterek kazanıyor,hisseyi düşündüğü yok,
bilmiyoruz ama,çömezlere komisyon bile verebilir.
Bu durumda tek zarar eden,"hamallar"oluyor.
Ne zaman durmayacak gibi cikti,bizmi göremedik,
Bir cacik olmaz,guven yokk
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında son bilançoda ticari alacak ve stok rakamında hızlı artış vardı. Belki de önemsenmesi gereken nokta bu. Bugünlerde tekstil firmalarından konkordato haberleri geliyor. Acaba alacaklarda yüklü batak verme ihtimalleri var mı . Biz anlamadık ama belki de bu fiyatlanıyor. Ticari alacak dağılımı önemli . Bir de alacak vadeleri çok uzadı bu iki durum ciddi sıkıntı
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Cumba kuka blcyt 2 yıldır arada alıp sattığım bir hissedir.
Nacizhane benim gözümde nisan 2017 de 1.20 lerden başlayan 1 aylık hareketi, aralık 2017 de 1.30 lardan başlayan 4 aylık hareketi ve 2018 ağustos ortalarında 1.30 larda başlayan 15 günlük hareketi heh tamam artık kalıcı bir yükselen trende giriyor dedirtti bize.
Ama malesef geri döndü her seferinde hele ki 2017 aralık da başladığı 4 aylık harekette 2.5 lara kadar gelip ciro ve kar artarke yarı fiyatına inmesi de en ilginci oldu.
Doğru çok güvenmek riskli ve yukarı aşağı ne zaman döneceği belli olmaz gibi.
Ytd
Sayın garan01 stok artışı çoğu kaliteli sanayi şirketinde var. Büyük ihtimal kur oynaklığından zarar görmemek için alınan bir tedbir olabilir.
Ticarî alacak konusunda haklısınız alacaklıları ne durumda bilemiyoruz. Aynı durumu Alka da yaşamıştım 8 milyon tl alacağını alamadı firma battı diye. Bir 6 ay daha süründü hisse.
Ama düzenli ciro ve kar artışı giden alacak yüzünden oluşan zararı ve eriyen özsermayeyi tekrar telafi etti ve hisse 1.6 lardan 6 tl lere kadar çıktı.
Blcyt da da aynısı olacak diyemem ama bu ciro ve karlılık devam ettiği sürece batan alacaklar da belli süreçlerde telafi edilir sadece çıkış vaktini uzatır.
Nacizhane şahsi görüşlerimdir.
Ytd
Arkadaşlar
BLCYT sermayeden 47.5 milyon dolara otel inşa etti. Bilirsiniz BLCHOLDİNG de var. Holding sermayesinden yapılması gerekmiyor muydu. BLCYT sermayesini otel yatırımı adı altında eritip KY zarara soktular yoksa şirkette sıkıntı yok düzenli kâr artışı var. Bana göre bilinçli yapılan şeyler aklıma gelen tek sorun BLCYT sermayesinden yapılan otel olarak olumsuzluk var. SPK ya şikayet etmekte fayda var ve en kısa zamanda şikayet edeceğim. YTD
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın talebe37 tam benim yazacaklarım siz yazmışsınız ayrıca ben ALKA yı 1.40 tan 4 lere kadar taşıdım iyi para bırakmıştı oda milleti az bezdirdi ama grup açısından bakarsak onlar bilici patronlarına göre çok daha dürüstler.. Hissede patronun dürüstlüğüne önemli birde bir hissede operasyon başlamadan bütün kötü haberleri yayıp tetiğe basıyorlar... Birde talebe37 deki 37 Kastamonu yola ilgilimi..
Sizi tebrik ederim sayın Konaky bende 1.50 lerden almıştım ama az bir karla sattım.
1 sene içinde 2-3 kat artan birkaç hisseye girmek kısmet oldu ama hep az bir karla hatta bazen az zararla çıktım sizin gibi kardayken de bekleme sabrı gösterebilmeyi isterdim.
Evet Alkim grubu kesinlikle bilicilere göre daha dürüst. Ama hakkını da vermek lazım son 2 yıldır bilicinin patronlarında da bir gelişme var. Hisse geri alımı ve ilk kez temettü vermesi bunların işareti gibi:)
37 kastamonu dan geliyor doğrudur. İstanbul da doğup büyüsek de gerçek memleketimizi unutmuyoruz:)
Alka o alacağını batırınca,arsasini satti durumu duzeltti,
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bizim bilici de bir işe yaramayan oteli o günler için tutuyormuş demek ki:))
Şaka bir yana konkordato ların çoğalması bilici gibi iç pazar ağırlıklı çalışan şirketleri etkileyebilir tabiki.
Bu ortamda yüzde 70 'den fazla ihracat yapan yada kasada ciddi nakit tutan firmalar daha cazip tabiki ancak bilici de aşırı düşük f/k oranı ve kötü zamanlar için satabileceği menkullerinin olması sebebiyle 1/4 de olsa almak istediğim bir hisse oldu.
İnş çok kötü durumlar gerçekleşmez de bizi de aldığımıza pişman etmez.
Ytd
Bugün Sir Giyim konkordato haberi vardi..bu artan ticari alacak meselesi risk olarak algilanmis olabilir..otel olayi tam felaket zaten ama herseye ragmen bu fiyatlar kelepir ..ytdegildir
Bilicinin bir dış ticaret şirketi var, bilici yurtiçi satış görünenler aslında ihracat. Bilici onlara satıyor onlar da ihracat yapıyor. BTD
Bilanço dip notlarında şüpheli alacak karşılığı çok az ve 3.çeyrekde hiç artmamıs, sabit.
YAVUZ DONAT
Al sana yıldız
Mehmet Ali Bilici... Eski milletvekili... "Anavatan Partisi'nden."
"Aday adayı" değil... "Başvurusu yok."
Zaten "Onun gibi biri" kuyruğa girmez... "Beni aday yapın" diye kimseye ağız eğmez.
"Dürüst... Geçmişi kendisine kefil... Varlıklı" bir Adanalı.
"Böylesi" ancak bal mumlu davetiye ile "Adaylığa davet edilir."
Eğer... Mehmet Ali Bilici aday adayı olsaydı...
Bu yazıyı yazmazdık.
Olmadı... Kimseden bir "Talebi, beklentisi" yok... Onun için rahatça yazabiliyoruz.
Ve şunun için yazıyoruz:
Adana "Kendi adamını" görmüyor, kendi adamının "Kıymetini bilmiyor."
Sonra da... "Abi arıyorum" diye yollara dökülüyor.
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/do...al-sana-yildiz
Mehmet Ali Bilici
Bilici 2009'da AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı idi.
Kıl payı kaybetti.
Sebebi Azim Öztürk'tür.
Bilici seslendirmese de bunu herkes böyle biliyor.
Geçen yerel seçimde hakkını yediler.
Bilici olsaydı, bugün Adana tartışmasız AK Parti'nindi. Adam önceki seçimi 1500 oyla Aytaç Durak'a kaptırdı.
Sebebini söyledik.
Öztürk çalışmadı.
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/bo...in-ak-isimleri
Kendi markanızı ne zaman oluşturdunuz ?
Malı pazarlama konusunda fasonculuktan vazgeçtik ve BTD adında bir pazarlama şirketi kurarak mallarımızı BTD markasıyla bütün dünyaya satmaya başladık. Bizim için en büyük atılım bu oldu. Mango, Marks&Spencer, Zara, Banana gibi sayılı markalara üretim yapmaya başladık. İhracatımızın birçoğunu Avrupa ya ve ABD ye ihraç etmeye başladık.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/b...-oldu-17695964
Beyler Biliciyi tekstil atölyesi mi sandınız ? :kahkah:
Ayrıca şirketin 15 milyon döviz fazlası yok, tablo da işaret hatası var bence. 53 milyon TL döviz açığı var. Bu nedenle döviz %10 dan fazla düştü. Ordan son çeyrekte 5,3 milyon kar yazacak en az.
alıcı yok, bir bildiği var adamların...