Üstadım geçmiş olsun. Acil şifa dilerim. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur,
tüm aile fertlerinin yüzü aydınlanır.
Printable View
Annenize Allah'tan acil şifalar diliyorum Sayın T/A.
Bu vesileyle; maddi/manevi sıkıntıda olanları, Allah'ın sıkıntılarından hayırlı bir şekilde kurtarmasını niyaz ediyorum.
Piyasaların çalkantılı olduğu bugünlerde çok ky zarara girdi, karla ayrılmaları nasip olur umarım.
Sayın T/A geçmiş olsun...Allah acil şifalar versin...
Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum...
2 gündür çok zor anlar geçirdik. Alzhemir ve bunun yanında başka başka birçok hastalığı da var. Fakat şeker sorunu bu defa bizi çok zorladı. Normalde şekeri yükselidi ama bu defa şekeri aniden 25 seviyesine düştü; yükseltiyorduk ama hızla geri düşüyordu. Şimdi az önce ölçtüm 156 olarak normal seviyesine gelmiş. Biraz rahatladım...
Şifa ve geçmiş olsun temennisinde bulunan herkesten Allah razı olsun. Rabbim kimseye dert verip derman aratmasın...
Tüm hastalara acil şifalar dilerim...
Geçmiş olsun...
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Grafikler ve Veriler Güncellenmiştir...
Temel Tablolar da güncellenmiştir...
Site Grafikler Linki: http://teknik-analiz.com/grafikler.html
NOT: Tabloların güncellenmesi için sayfayı yenileyin...
Geçmiş olsun dileklerimle birlikte,tüm aileye sağlıklar diliyorum.
Teşekkürler sayın T/A...
İnşaAllah anneniz sağlığına kavuşuyordur...
Hayırlı cumalar...
Teşekkür ederim. Eksik olmayın...
Annemin şeker ilacında sorun olmuş. 30 mg olan ilacı eczacı 60 mg olarak vermiş. Anneme bakan kadın da bunu fark etmemiş. Haliyle dozaj fazla gelmiş şeker çok düşmüş. O nedenle akşam yemeğini de halsizlikten yiyememiş ama ilacı yine vermiş bakıcı. Kadın komaya girdi. 25 şeker ne demek!!! Eczacının yaptığı bir hata, insan hayatına mal oluyordu!!!
Şikayet etsen kimi kime şikayet edeceksin, nasıl ispat edeceksin? Sağlık bu kadar ucuz. Ben bu sağlık sektörüne oldum olası hep mesafeli olmuşumdur. Bir türlü tamamen onlara güvenip kendimi ve yakınlarımı onların eline emanet edemiyorum! Buna tüm sektör dahil!
İlacı veren kim acaba? Orada çalışan bir çıraktır muhtemelen. Bunun denetimi var mı? Ne işi var bu çırağın orada. En azından bu işin eğitimini almış birilerinin ilacı vermesi gerekmez mi?! Çırak getir götür işine baksın ama tezgahın arkasında ne işi var!!! Belki de çırak değil de ustadır, kalfadır. Zayıf bir ihtimal eczacının kendisidir. Sırf ilaç satıp para kazanacağın diye elinde olmayan ilacın yerine farklı dozda veya muadil diye farklı ilaç vermek de neyin nesi!!! Bunları çok kere yaşadım şahsen. Fakat o gün ilacı bakıcı kadın ben alırım demişti. O da her zamanki yerden değil de eve en yakın yerden almış. İşte olanlar olmuş!!!
Bana neden doktora gitmiyorsun diyorlar. Neden gideyim diyorum? Kim gidip de tam tedavi olmuş acaba? Benim çevremde ben hiç tamamen çare bulanı görmedim. Sadece pansuman tedbirler. Geçiştirmeler. Daha bir de üzerine bir ton laf işitirsin. bunu neden böyle yaptın, şöyle yapmadın. Bilsem yapar mıyım? Oysa onu da başka doktor söylemiş de öyle yapmıştır. Doktor doktoru beğenmez, ben de bu işe sadece ticari olarak PARA gözüyle bakanları beğenmem. Bizim buralarda bu işi sırf hizmet olsun diye yapan yok. Hasta değil, müşteri ve üstelik de kazıklanacak müşteri gözüyle bakıyorlar...
Tıp o kadar ileri gitti deniyor. Fakat hangi tıp? Öldürmeyip süründüren tıp herhalde!!! Tıpkı etrafımızda yaşayan, yaşadığını zanneden, hastalıkla yaşamaya mahkum edilen insanlar... hepsi ilaç müptelası. Hangisini sorsan cebinde bir tomar ilaç.
Gerçekten büyük geçmiş olsun Sn. T/A,
iş dönüp dolaşıp aynı yere geliyor iş ahlakı yok kimse işini yapmıyor gün dolduruyor bakın iyi yapmıyor demiyorum işini hiç yapmıyor, hatta birde işini yapmaya çalışana engel olanlar yada enayi olarak görenler var...
Tabi sağlık konusu daha hassas, burada yazdım mı bilmiyorum ama uzman doktor arkadaşla dışarıda oturuyoruz hava soğuk, içeri geçelim boş yere hasta olmayalım dedim o da gelirsin ilaç yazarız dedi, bende ilaç kullanmıyorum çok zorda kalmadıkça dedim o ne dese beğenirsiniz bende kullanmıyorum dedi :)
Sağlık sektörü insanımız sorunlu olduğu için sorunlu, ayda en az 10 kere gereksiz yere doktora giden ve hatta hiç bir ciddi rahatsızlığı olmadan hasteneleri otel gibi kullananları biliyorum, ama bu saçma işe çanak tutanlar yine doktorlar.
Her işte olduğu gibi arada çok iyi ve ilgili olanlarda mevcut Allah hepimizi işinde iyi vicdan sahibi insanlarla karşılaştırsın,
Yarım imam dinden yarım doktor candan edermiş...
Tekrar çok geçmiş olsun.
Sağlık branşı ne kadar kutsal olsa da; şu anda bu kutsallık ticarete dönüşmüş durumda. Bizim halkımız zaten öyle bir hale geldi ki; "az ilaç yazan doktor, kötü doktor" olarak düşündürüldü ve şimdi de bunun meyvesini bol bol yiyorlar.
Görevini hakkı ile yapan ve bu kutsal mesleğe gönül veren vefakar doktorlarımızı ve sağlık çalışanlarımızı ayrı tutuyorum. Onlar başımızın tacıdır...
İnşaAllah bu başıboşluk bir an önce yoluna girer diyorum ama gelecek hiç de ümit vermiyor. :(
Herkese hayırlı Cumalar diliyorum...
Sağlığınız ve keyfiniz yerinde olsun. Bunlar olmadı mı? hayat bir boşluktan ibaret...!!!
Allah, kulu kula muhtaç etmesin...
Sevgili üstadım grafikler için ellerine sağlık, teşekkürler, Allah razı olsun annenizin sağlık durumunun normale dönmesine çok sevindim. Umarım tekrarlanmaz.
Sizde bir miktar yaşlısınız ya :whistling: dikkat edin hem kendinize hemde annenize..
Tüm dostlara huzurlu sakin bir hafta sonu dilerim.
Haftasonu hava bozuk olacakmış. Burada olan olursa dedikodu kazanı kaynatılır :yahoo:
Sevgili bilgem Don Kişot tan ses yok, amma velakin başka başlıklarda göründüğüne dair söylentiler varmış. Hayırlısı, demek ki bizden de arsızları var ki sopası elinde başlık başlık geziyor.
Üstadım annenizin tekrar sağlığına savuşmasına sevindim.
Mevlam annenizi siz evlatlarına, sizleri ona bağışlasın.
Yaptığım çalışmalar bir işe yarıyor mu diye soruyordunuz.
Yarıyor yarıyor.
Bakın sizin tablolardan kopya çektim ve geçen haftaki yarışmada 3 ncü oldum. :)
Allah razı olsun Üstadım... Tüm hastalara Allah 'dan acil şifalar dilerim...
Beterin, beteri var m? varmış... Allah beterinden esirgesin...
Tabloların işe yaradığını sizden duymak beni bu sıkıntılı anında mutlu etti. :)
Kafam rahatlasa daha çok şey ekleyeceğim ama insanın hastası varsa, kendisi de hasta ise bir türlü o beklenen zaman gelmiyor!!!
Sayın T/A annenize tekrar geçmiş olsun diyorum...
Tablolarınız çok işe yarıyor...
Yarışmada sayın Don Kişot'un dediği gibi bende kopya çekerek 1.ci olmuşum...
Emeklerinizin karşılığını hiç ödeyemeyiz...
Allah işinizi gücünüzü rast getirsin...
Sevgili bilgem, her ne kadar benzetme zat-ı alinizin diline yakışmasa da olsun biz kabul buyururuz. Sizi sormak, sizin varlığınızı hissetmek, sesinizi soluğunuzu duymak biz gariban küçük yatırımcıları mutlu ediyor diye düşünüyorum (başlığı takip eden diğer arkadaşları da dahil ettim.istemeyen olursa ben istemiyorum desin )
Hem bizler tecrübenin ne demek olduğunu bilecek kadar yaşlandık. Ancak elimizde, geçmişimizde o kadar çok veri olmayınca, yaşanan durumları analiz etmeye yeltensek te hatalı sonuçlar çıkıyor karşımıza. O yüzden BİLEN birinin tecrübeleri duymak, okumak en azından karanlıkta atacağımız adımların çukurlara denk gelmeden kenarından geçmemize vesile olacağını düşünüyorum.
Asıl gelmek istediğimiz mesele; Üstadım son 4-5 gündür mazeretli olduğu için ona herhangi bir konu açmaya da cesaret edemiyoruz. Ancak varımız yoğumuz siz varsınız. Biz gariban küçük yatırımcılar için borsamız, seçimler, vb. aklınızdakileri klavye tuşlarında canlandırır mısınız diye şey edecektim aslında.
Yani tabi eğer sizin için uygunsa
Yok ben sizinle uğraşamam derseniz. bişi diyemem. (ama eyleme geçerim. tehdit yok)
Saygılarımı sunuyorum
Inşallah anneniz daha iyi olur...
yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi olmayıp benim sesli düşüncelerimin eseridir bilakis...
Bugün benim doğum günümdü...
Ve bugün 2 defa mutlu oldum...
1.) Annem tekrar stabil konuma geldi. Zaten birçok hastalığı var ve iyileşmesi mümkün değil ama şeker dengesi yeniden sağlandı...
2.) Bunca verdiğim emeğin boşa gitmediğini, bugün isbatlı bir şekilde öğrenmiş oluyorum...
Bugün alabileceğim en güzel 2 doğum günü hediyesi oldu... Rabbime şükürler olsun... :)
Artık 49 bitti ve 50 yaşını tırtıklamaya başladım... Bir kulvar daha atladık... Allah hakkımızda hayırlısını nasib etsin....
La havle vela kuvvete.
Başka türlü söylemesini de bilirdik ama taşı pamuğa sardık;
lisan-ı münasiple "Tazı" dedik. Yine de yaranamadık.
Müsaade ederseniz bize neyin yakışıp yakışmadığını kendimiz tayin edelim.
Fırça faslını tamamladığımıza göre şimdi birşeyler karalayabiliriz. :)
Aslında siz Trend Takibi köşesini ziyaret etmiş ve aşağıdaki grafiği görmüşsünüz.
Ancak resmin altına bir-iki satır yazı istiyorsunuz.
BIST Ocak sonundan bu yana geriliyor.
Bu arada günlük/haftalık/aylık dirençler bir bir aşağıya geçiliyor.
Cin şişeden çıkınca onu bir daha şişeye sokmak güç oluyor.
Resim bize endeksteki güçsüzlüğün seçime kadar devam edeceğini;
seçimden sonra düşüşe bir tepki geleceğini;
1,5-2 ay sonra bu tepkinin sona ereceğini;
fiyatların yılın son aylarında seçim öncesinde oluşan dibin de altına sarkacağını;
birkaç aylık süreyi dip oluşturma çabasıyla geçireceğini söylüyor.
Bu varsayımlar; teknik analizin "Tarih tekerrürden ibarettir" prensibine ve
daha önceki trendlerin geride bıraktığı izlere (bar sayılarına) dayanmaktadır.
Günahı da, sevabı da teknik analizindir. :)
http://i68.tinypic.com/snjatc.jpg
sayın selimtogrul sizin de analizlerinizi, hislerinizi gayet sağlıklı ve başarılı görüyorum.
hatırlıyor musunuz, "verin misketlerimi ben oynamıyorum." dediğiniz zamanı?
o zamandan beri endeks bir türlü belini doğrultamadı, bazı hisselerde %50'ye yakın kayıplar yaşandı.
değerli büyüklerimizin, üstatların tecrübeleriyle bizleri yönlendirmelerine, hoş sohbetlerine her zaman ihtiyacımız var, bu konuda kesinlikle katılıyorum size.
bu sayfaya yazan siz değerli dostları tanımış olmak kâr olarak yeter bize, varsın piyasada pusulamız olmasın...
Vay canına, mutlu yıllar dilerim üstadım, ailenle birlikte nice yaşlar dilerim. Doğum günün kutlu olsun
https://www.youtube.com/watch?v=JCT8Co0Qb_8
hatırlamaz mıyım.. aldım misketlerimi , ama yaramazlar gene çağırdılar beni, fiyatlar aşağı gelince tutamadım kendimi :) alıverdim ucundan azıcık gene hissemi, sonra beni dövüp aldılar misketlerimi sevgili mühendisankara
Eksik olmayın... Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim... :)
Hafta içi hiç kendimde değildim. İnsan bir anda nasıl da değişebiliyor. O anlarda acizliği yaşıyordum ve her daim aciz olduğumuzun bir kez daha farkına varıyordum.. Ne kötü bir şey!
Öylece bakıp duruyorsunuz. Elinizin altında bir can gitmek üzere. Sizin yapacağınız en ufak bir hareketin sonucu O'nun hayatına etki edecek...
Şimdi nisbeten stabil durumda olunca bile hayata bakış değişiyor. Gözler açılıyor, yeniden ümitler yeşeriyor...
İnsan tamamen duygusal bir varlık. İç dünyası ve duyguları tüm bedenine hükmediyor. Düşüncelerini ve sağlığını etkiliyor...
Yarın ne getirecek belli değil... Yeter ki her şeyin hakkımızda hayırlı olduğunu bilmeyi ve buna sabretmeyi ve şükretmeyi Rabbim cümlemize nasib etsin...
"Bu hafta sonunculuğunuz garanti gibi" dediğinizde takvimler 13 Şubat'ı
gösteriyordu.
O tarihte 115 bin olan XU100 endeksi şimdilerde 101 binlerde geziniyor.
Geriye dönüp baktığımızda "Fotojenik Hisseler" köşesini vakitlice kapattığımız
anlaşılıyor.
Velhasıl piyasayla inatlatmamak; zoru görünce "Nerde trak orda bırak" demek
veya "Erkekliğin 9/10'u kaçmaktır" prensibini uygulamak gerekiyor. :)
kesinlikle haklısınız üstadım. gerektiğinde tribünlere çıkmak gerekiyor.
ancak, kendi adıma hep sahada olmak istediğimden, tribünlere çıkmamak için aklımız/kalbimiz bize oyun oynuyor. "şimdi çıkarsan zararı kabul etmiş olursun, ümidini kaybetme, mutlaka bir tepki gelecektir." düşünceleri içerisinde düşen kağıtlarımızı muhafaza ediyoruz.
buyurduğunuz gibi, "yoğurdum ekşi" diyebilmek ve gerektiğinde yanlış zamanlama yaptığımızı kabullenip, havanın sakinleşerek olumluya döndüğünden emin oluncaya kadar tribünden sahayı izlemek çok daha sağlıklı ve akıllıca görünüyor.
saygılarımla,
sayın T/A: Allah ' tan sağlıklı, huzurlu, uzun ömür dilerim.