@tosunpasa beni daha iyi anlayacaktır. Muhabbetını yapmıştık bu meselenın yanı sorgulama meselesının.
Amacım kesınlıkle sıyaset değil. videonun siyasetle bağlantılı olması zerre umrumda da değil.
Benim videoda vermek istediğim mesaj insanlarımızın şüphelenme sorgulama yapma yeteneğinin kaybolup denilene anlatılana sorgusuz sualsiz inanması bu kültür çok ciddi bir biçimde yayılıyor. Robot insanlara dönüşüyoruz. Bize ne gösterirler ve ne verirlerse ona inanma kültürü üzerinden ilerliyoruz.
Birileri birilerine "Kötü" diyor. O kişi artık herkesin gözünde kötü oluyor. Kimse durun bir dakıka bu neye göre kötü kim karar verdi nedir ne değildir arkasını sormuyor sorgulamıyor. Tam bir sürü hareketi birileri çobanlık görevini üstleniyor. TÜm sürü onu doğru kabul edip o yolda ilerliyor.
Geçenlerde Cami de bir psikopat yada terörist ibadet eden din kardeşlerimizi saldırdı. O sırada haberlerde türkiye olan bağlantısıyla ilgili bir haber yapıyor ve spiker silahın üzerindeki yazılardan bir anlam çıkartıyordu.
Bende muhalefet için değil. sırf bakış açısını değiştirmek ve sorgulama yeteneği kazandırmak için, babama neden sadece türkiye ile ilgili mesajlar varmış başka müslüman ülkelerle ilgili mesajlar da bulunmuş mu dedim.
Oğlum adam türk düşmanıymış dedi. Neye göre kim karar verdi buna dedim. Elimizde hangi deliller var dedim. TÜrkiyeye gelmiş kaldıgı otellerı fılan gösteriyorlar işte dedi.
Kaç yaşında gelmiş dedim. Belkiide 10 yaşında ailesiyle turizm amaçlı gelmiştir dedim. Başka hangi ülkeleri ziyaret etmiş dedim. Ne bileyim dedi.
İşte adamlar araştırmış kayıtlara bakmış haberler söylüyor dedi.
Haberi yapanların gerçeği söylediğini nerden bileceğim dedim. Kayıtlar benim elimde yok ki dedim.
Amacım babama muhalefet yapmak veya bu psıkopat teröristi savunmak değil. Amacım farklı bakış açısı sorgulayıcı bakış açısı kazandırmaktı. Tabi başarılı olamadım.
Çünkü benim sorularıma cevap veremiyor. Vermediği gibi, Şöylede demiyor aslında haklı olabılır bu şekilde hiç düşünmemiştim de demiyor kaçıp gidiyor.
Lütfen biraz daha şüpheci ve sorgulayıcı olalım. Her denilene inanmayıp ezbere gitmeyelim gerçekten doğruyumu söyledi sorusunu soralım. Neyin doğru neyin yanlış olduguna bu kadar çabık ikna olmayalım.
video linkte:
https://twitter.com/zlscml/status/1108396487971663874