-
Aracı kurumuna sor düşüncelerinde yanlışsın. Emri 9:57 değil bir gün önce ya da sabah 9:00 gibi girsen açılış fiyatı olan 121,3 dan 9:55 te alırdın ama sen Emri 9:57 de girmişsin. Emir iletilirken bir zaman geçer. Sen tavana giderken zaten alamamışsın sonrasında olan gevşemede126 dan almışsın. Dakikalık grafiğe bakarsan anlarsın. Senin alım emrin zaten bence tavana giderken değil emrin ekrana düşmüş dönüşte denk gelmiş.
-
KAP: SMRTG [ ] SMART GÜNEŞ ENERJİSİ TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA GELİŞTİRME ÜRETİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Sermaye Artırımı - Azaltımı İşlemlerine İlişkin Bildirim
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1174531
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...89873f8f617608
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...89873f8f667609
Sermaye Artırımı İşlemlerine İlişkin BildirimÖzet Bilgi Bedelsiz sermaye artırımı hak kullanım başlangıç tarihi 26.07.2023 olarak belirlenmiştir.
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Evet
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 12.07.2023
Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL) 2.000.000.000
Mevcut Sermaye (TL) 306.000.000
Ulaşılacak Sermaye (TL) 605.880.000
Bedelsiz Sermaye Artırımı
Pay Grup Bilgileri Mevcut Sermaye (TL) İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL) İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Oranı (%) Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL) Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Oranı (%) Verilecek Menkul Grubu Verilecek Menkul Kıymet Nevi
A Grubu, İşlem Görmüyor, TRESMAR00018 70.000.000 68.600.000,000 98,00000 A Grubu A Grubu, İşlem Görmüyor, TRESMAR00018 Nâma
B Grubu, SMRTG, TRESMAR00026 236.000.000 231.280.000,000 98,00000 B Grubu B Grubu, SMRTG, TRESMAR00026 Hamiline
Mevcut Sermaye (TL) İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL) İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Oranı (%) Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL) Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Oranı (%)
TOPLAM 306.000.000 299.880.000,000 98,00000
Bedelsiz Pay Alma Hakkı Kullanım Başlangıç Tarihi 26.07.2023
İç Kaynakların Detayı :
Emisyon Primi (TL) 76.000.000
Geçmiş Yıl Karları (TL) 223.880.000
Bildirilmesi Gereken Diğer Hususlar
Tadil Edilecek Ana Sözleşme Madde No 6
Ana Sözleşmenin Sermaye Maddesinin Tadiline İlişkin SPK Başvuru Tarihi 12.07.2023
Ana Sözleşmenin Sermaye Maddesinin Tadiline İlişkin SPK Başvuru Sonucu ONAY
Ana Sözleşmenin Sermaye Maddesinin Tadiline İlişkin SPK Onay Tarihi 20.07.2023
SPK Başvuru Tarihi 12.07.2023
SPK Başvuru Sonucu Onay
SPK Onay Tarihi 20.07.2023
Artırılan Sermayeyi Temsil Eden Payların Niteliği Kaydi Pay
Ödeme Tarihi 28.07.2023 * Sermaye artırımı varsa yeni payların, payları Borsa'da işlem gören pay sahiplerinin hesaplarına gireceği, sermaye azaltımı varsa hesaplarından çıkacağı tarih.
Kayıt Tarihi 27.07.2023 * Borsada işlem gören tipteki payların hak sahiplerinin belirlendiği tarih.
Ek Açıklamalar
Şirketimizin 2.000.000.000 TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı dahilinde, 306.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, tamamı iç kaynaklardan karşılanmak üzere %98 oranında, 299.880.000 TL artırılarak 605.880.000 TL'ye yükseltilmesine ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'na yapmış olduğumuz başvurunun onaylandığı, SPK'nın 20.07.2023 tarih ve 2023/41 sayılı bülteni ile kamuya duyurulmuştur.
Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 21.07.2023 tarihinde onaylanan ihraç belgesi ile ana sözleşme tadil metni ekte yer almaktadır.
Bedelsiz Pay Alma Hakkı Kullanım Başlangıç Tarihi 26.07.2023 olarak belirlenmiştir.
Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.
Eklenen Dökümanlar
EK: 1 Smart Güneş-SPK Onaylı Ana Sözleşme Tadil Metni.pdf
EK: 2 Smart Güneş-SPK Onaylı İhraç Belgesi.pdf
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
-
KAP: SMRTG [ ] SMART GÜNEŞ ENERJİSİ TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA GELİŞTİRME ÜRETİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Kredi Derecelendirmesi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1174551
Dosyalar:
Kredi Derecelendirmesi 2023-07-24
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi 29.07.2022
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. tarafından yapılan değerlendirme sonucunda. Şirketimizin Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating notu "A+ (tr)" olarak, Kısa Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notu "J1 (tr) / (Stabil Görünüm)" teyit edilmiştir.
-
(Yenileme) Serbest bölgelerde elektrik üretim faaliyetinde bulunmak isteyen tüzel kişilere, sadece kendi ihtiyacını karşılamak üzere önlisans veya üretim lisansı verilecek
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun konuya ilişkin kurul kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, elektrik piyasasına ilişkin mevzuat ve Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğünün ilgili yazısı çerçevesinde, serbest bölgelerde, bakanlık tarafından olumlu görüş verilmesi kaydıyla, sadece kendi ihtiyacını karşılamak üzere, elektrik üretim faaliyetinde bulunmak isteyen tüzel kişilere önlisans veya üretim lisansı verilecek.
Üretim lisanslarına konu tesislerde ihtiyaç üzerinde elektrik üretilmesi durumunda bu elektrik hiçbir şekilde satışa konu edilmeyecek.
Söz konusu bölgelerde kurulan lisanssız üretim tesisleri hakkında, Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği kapsamında işlem tesis edilecek.
Ayrıca, söz konusu bölgelerde yer alan mevcut üretim tesisleriyle ilgili olarak lisans tadil talepleri kapsamındaki iş ve işlemlere devam edilecek.
Kaynak : Anadolu Ajansı
-
ARZUM.E Pay Başına Brüt Temettü: 0,4656938 TL Teorik Fiyat: 24,214 TL (Teorik fiyat, fiyat adımına yuvarlanmamıştır)
OSMEN.E Pay Başına Brüt Temettü: 0,2876627 TL Teorik Fiyat: 129,912 TL (Teorik fiyat, fiyat adımına yuvarlanmamıştır)
OZKGY.E %100 Kar Payından Bedelsiz, bölünme sonrası teorik fiyat: 8,2 TL (Teorik fiyat, fiyat adımına yuvarlanmamıştır)
SEYKM.E % 69,49152 Kar Payından Bedelsiz, bölünme sonrası teorik fiyat: 6,449 TL (Teorik fiyat, fiyat adımına yuvarlanmamıştır)
SMRTG.E %98 İç Kaynaklardan Bedelsiz, bölünme sonrası teorik fiyat: 63,535 TL (Teorik fiyat, fiyat adımına yuvarlanmamıştır)
-
Tavan oldumu , millet pesine onlarca takla atiyor , ama dustumu kimse alima gelmiyor
:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:
Sonra KY hakkini niye kimse korumuyor .. KY basacan tokati , basacan tekmeyi , acimiyacan
-
#SMRTG
KAP
Şirketimizin bağlı ortaklığı olan Smart Güneş Enerji Ekipmanları Pazarlama A.Ş. ile yurtiçinde yerleşik bir müşterisi arasında güneş paneli satışı işine istinaden KDV hariç toplam 2.276.505 ABD Doları tutarında yurt içi satış sözleşmesi imzalanmış tutarın tamamı tahsil edilmiştir.
Baba Biliyor bu isi
-
Yenilenebilir enerji gelecek yıl dünyanın en büyük elektrik üretim kaynağı olabilir
- Yenilenebilir enerji kaynaklarının küresel elektrik üretiminde 2014'te yüzde 22 olan payının 2024'te yüzde 33'ü aşabileceği öngörülüyor
- IEA Elektrik Analisti Eren Çam: "Yenilenebilir kaynakların payı 2024'te kömürü geçmese de aralarında çok az bir fark olabilir. Bu kaynaklar gelecek yıl küresel elektriğin üçte birini karşılayacak