Çok fazla boşbeleş mesaj var.. insanlara zarar veriyor.. benim bilgim dahilinde olanlar ektekiler.. yanlislar varsa düzeltelim..
1...Bu bildirim GEÇİCİ vergi bildirimi senede 1 kez yapılır her 3 aylık dönem de degil..yıllık bilançodaki gelecek rakamdan farklılık gösterebilir ki genelde gösterir.. adı üstünde geçici.. konsolide olan ile olmayan arasinda fark var muhasebe tarafında. . Dolayisi ile kozaa ile kozal arasinda da bildirimdeki sistem farklı..iyi bir temelci arkadas açıklar bunu..kap denen birsey var son bir senede ne bildirilmis girip herseyi görebilirsiniz vergi bildirimi bilanco vs vs vs vs...
2... 3 aydır zaten defalarca paylaşıldı son çeyrek tüm beklentilerde hedeften düşük geleceği.. şirketten daha önce paylaşılan hem mesajarla hem de banka analizleriyle bircok ortak buraya ekledi.. bunu ilk defa duymuş gibi olanları anlamak mümkün değil..
3....Şirkettin üretim potansiyelinde ve gelecek hedeflerinde beklentilerinde bir değişiklik yok sadece ufak sapmalar var...
4...söğüt madeni zaten üretimde değildi.. sadece faaliyet raporlarında tahmini ollabilecek katkıları paylasiliyordu.. dolayisi ile bu hesaplara dahil değildi zaten..bilançoda ve gecici vergi bildirinde bir etkisi zaten bulunmamakta karıştırmayınız..
5...gecici vergi matrahı bildiriminde ortakliklardan gelen karlar zararlar eklenmez.. o bilançoda...
6....bu hisse veya baska hisseler ilk defa yari fiyatina düşmüyor.. ilk defa içeriden haber sızdırılmıyor.. ne yani ilk defa mi haber sizdirildigina sahit olundu??yapmayın arkadaslar.. ben haberin sizmadigi bir hisse bilmiyorum.. bilen varsa söylesin bizde öğrenmiş oluruz...
7...düşerken çıkanabilene helal olsun.. kalanlarda tekrar nasıl düştüyse yine ayni yere cikacagini geçmişinde de olduğu üzere bilsin.. hepimizin morali bozuluyor tabii ama birbirimize destek olmak yerine boşbeleş mesaj atıp insanlari bunalıma sokan tipler var..neye hizmet ediyorlar bilmiyorum ama onlara uyup buradan malini kaptiranlar iyi düşünsün gaza gelmesin ortaklar..
8...haber herzaman önceden fiyatlanir malumunuz.. dileğim bununda fiyatlanmis olmasıdır.. en dipten bilanço karşılamak herzaman en iyisidir...
Bu gerizekalı yönetiminin basiretsizligi ve beceriksizliği yuzunden bu panikler sahipsizliklerden kaynakli..gerizekalilar vergi bildirimini yapiyorlar ayni gunde peşinden seneye hedefimiz 320 bin ons diyor.. e be salak herif bunu bir sure sonra yapsana bi hareket sağlasın.. ne oldu şimdi arada kaynadı gitti... biz zaten 4.97 daha önce ve daha yeni görmedikmi??? Birdaha gorebiliriz dikkatli olun demedik mi?? En basta deniz hoca olmak üzere.. adam doğruları söylediği için coluk cocuga maskara oluyor.. kisa bir süre sonra 15 te olacak bu hisse 25 te.. o da olacak yine haklı çıkacak deniz hoca ama herzaman söylediği gibi hersey hikaye.. taki mahkeme sonuçlanıncaya kadar.. hersey sahiplik.. binkere yazıldı...