tam tersi,
Alanı yıllarca borca, satanı likite geçirdiğine göre..
Orta vade rekor faiz rejimi bekleyenler varsa cam simidi.
Sahibinden de takip ediyordum 2 aydır lüks konut satışı durmuştu şimdi ise 5 ila 10 milyon arası konutlarda yüzde 80 kredi çekme imkanı veriliyor bu inanılmaz bir para pompalama
demek maaşlarında yükseldiğini göz önüne alırsak kur sabit giderken hücum olacaktır evlere evi satan da eline geçen tl yi altına yeşile gömmeyeceğini düşünmek saflık olur
DOVİZ DÖNÜŞÜMLÜ kur korumalarda aldığın güne kur düşerse + %8.5 tl faizi alıyorsun
Doviz azda çıksa çok da çıksa düşse de fark etmez yatırdığın doviz + %11 bileşik dolar faizi alıyorsunuz.
Euroda ise bu oran %6 larda.
Onun için size evrak filan vermezler.
Bazı bankalar bu faizi teşvik primi diye peşin öder.
Bazısı ise vade sonunda usd veya euro olarak öder.
aa güvenirsin güvenmezsin ben bir senedir bağlıyordum .
Eskiden adı kur korumalı opsiyondu
Sıfır konut için bir cansuyu ancak bu daha çok gerçek satış değerini gösterebilen sıfır konut satıcılarına yönelik bir durum. 5 milyona satılan bir konutta, enflasyon muhasebesi yapamayan yap-satçı müteahhitler sanıyorum ki 1 milyondan yukarı kredi kullandıramazlar.
2. el için bakarsak 2-5 milyon arası konutlarda %50 kredi kullanılabiliyor. Yani peşinat çok yüksek. A ve B enerji sınıfı konutlar için kullanılabilecek kredi oranları sırasıyla %60 ve %55 ancak bu sınıflara giren 2. el konut zor bulunur. Bulsanız dahi peşinat yine yüksek.
2. el konutta geriye 1 milyona kadar olan konut kredileri kalıyor ki konut değerinin %90'ına kadar verilen krediler 1 milyona kadar olan ev fiyatlarını artırabilir. Burada umuyorum ki ilk ev olması vs. gibi sınırlamalar uygulanır.
Kredi faiz oranları %1,99 olursa 1 milyon tl kredi için aylık geri ödemenin 21.963 TL, kamu bankalarındaki %1,29'luk oranda ise 16.429TL olacağı gözden kaçırılmamalı.
Ben bu işlemi ocak ayında yapmıştım , şu an yapılıyor mu bilmiyorum.? Ağustos vadeli idi.
Bu gün kupon ödemem yapıldı MT ye alternatif ne var dediğimde KKM olayını bahsetti.
Ben de çıkış özgürlüğü olduğu için DİBS de kalmaya devam ediyorum.
İşlem sadece şubeden yapılabiliyordu. Netden yada mobilden olmuyor.
Ayrıca alt limit 250K USD olarak yapılabiliyordu.