Bakkal kendi dükkanını soymayacağı için evet...
Printable View
Gri pasaportlar var, sahipleri yok..
128 milyar doları da onlar götürmüş olmasın.?.
;-)))
sahneye çıkmalarıyla devletin borç yükü yüzde bir daha artıyor... kendileri bu durumu görmüyorlar mı yoksa görmek istemiyorlar mı? mızrak çuvala sığmıyor kim ne derse desin... erken seçim loading...
Sn Jordan, ben de cevabınız için teşekkür ederim.
İlk maddede herkes hemfikir, parayı takip et (49 milyar dolar) olayı çöz yani..
İkinci maddede, ne kadar sorusu önemli, ne kadar ipotek satın alındı, geçen bir ihalede takipteki alacakları 10 da 1 ine satabildiler bunlar ipotekli alacak değildi demek ki ederi bu, yine bir AVM yi komple almak zorunda kaldılar/bu yöntemi tercih ettiler demek ki bunun başka etkileri/yansımaları var bundan kaçındılar, bu kadar ipotekten klasik yollarla kurtulmaya çalışmak zor ki (bir itiraz durumunda uzun bir hukuki süreç başlıyor), bazı özellikle büyük gayrimenkul proje/kredi/satış modelleri çok daha civcivli hukuken açmaza gidecek cinsten, var işte duyuyoruz adam evin borcunu ödemiş bitirmiş oturuyor banka ihbarname gönderiyor çıkın burası benim diye. Ne kadar sorusunu kimse bilmiyor herhalde, ama borsadaki fiyatlamaya bakılırsa, sıkıntılı bir miktar olduğu kesin.
Sermaye kontrolüne gidilirse, ülkece başka bir boyuta gireriz, o kadar çaresiz olunduğuna inanmak istemem, başka borçlanma araçları çıkarabilirler, neticede DTH sahibi için olay matematikten, getiri büyüktür enflasyondan ibaret. Burada asıl mevzu, bütün dövizi MB alsa kasaya koysa bile, çözülmüyor, bu bir sistem sorunu, zihniyet sorunu, elin sıcak parasıyla refah yaşama bununla hava atma sonunda dayılanıp/efelenip de el kendi alemine geri gidince ortada kalma hikayesi, git gide de güven sorununa evriliyor veya güven sorunu merhaleler atlıyor, denebilir.
Saygılar
Sermaye kontrolü olursa kurtajci dayı bile destek vermeyeceği için oradan önce ABD ye ben ettim sen etme ne istiyorsan yapalım falan denir diye düşünüyorum IMF olmalı ama olamaz ImF ülkemizin güzide üç silahsorleri cengiz kolin Limak üçlüsüne akıtılan paraları falan görüp biteni açık edeceğinden işlerine gelmez
Ben şahsen Cengiz Kolin Limak in inşaat ve altyapı çalışmalarıyla ayrıca elektrik dağıtımlari sayesinde , bu kürtac yapan dayı gibi büyüklerimize , Anadolu Ajansinin haberlerini daha iyi
göstereceğinden /ulastiracagindan varlıklarını ve çalışmalarını çok faydalı buluyorum.
Elektrik şirketlerine 3 milyar TL pandemi yardımı yapılacak; bedel faturalara yansıyacak
https://t24.com.tr/haber/elektrik-si...siyacak,947371
kapalı iş yeri, can derdi derkene,
adamlar mağdur oldu...
Esasında ABD ye verilecek bir taviz falan da yok zira herşey istedikleri gibi yürüdü S 400 almamızı onlar istedi uçağı dusurmemiz , Rus büyükelçi ye suikast ABD nin patriotlari vermeyisi hepsi bizi Rusya'ya itti bu sayede F 35 ten atıldık ( zaten hiç girmemeliydik , zira lojistik ve silah kontrolü ne sahip olmayacagin uçağı niye alırsin , bakkal Mehmete sorsak almam derdi) şimdi NATO tatbikatlarina davet edilmiyoruz , Natodan çıktığımız an NATO'nun açık hedefiyiz şimdilik kapalı hedefiz , bu kadar yanlışı pazarcı esnafı ülkeyi yönetse yapar mıydı emin değilim , o yüzden ABD den hayır gelmeyebilir o zaman Çin e mi vals teklif etsek ???