Originally Posted by
Cautionary
Boş lof bence. Bir kere "herkes" kelimesinin kullanırken dikkat etmeli. Bir de "asla başaramayacaklar" gibi büyük laflar etmemeli.
Vadeli işlemler benim can simidim, kapitalist sistemin en güzel enstrümanı hisse piyasaları, vadeli işlemler de onun göz bebeği
Gerçi abka biraz detaya inince, çıplak short-long u kastediyorum...hisse poza ilave long, ya da hedge amaçlı short yapmayı kastetmiyorum diyor. Yani benim uyguladığım yöntem için, ona bir şey demiyorum diyor.
Hiç bir zaman çok kazandım, şu kadar kazandım vs demek istemedim...ama burada yazılanlar beni yazmam için kışkırtıyor zaman zaman..son 5 senedeki portföy yönetim tarzını 15 yıldır sürdürüyor olsaydım, şu an büyük fonlardan birini yönetiyor olurdum...bu saatten sonra o işlere de girmem...ama bu işlerden kazandığım para, bana fazlasıyla yetiyor, onu söyleyebilirim rahatlıkla.
Ayrıca, bu yıl bir iki hisseyi şansa sçip, ısrarla tutan zaten %300-400-500 kazanmıştır...mevzu bu kazançlar değil. Mesela bu yıl bu abiler ne kadar kazanacak, seneye ne olacak kazançlar..yani sürdürülebilir getiri, bir de hangi riski alarak kazandın bunu...ben ortlama %80 poz ile kazanırım, sen %100 ile, hatta arada kredili poz açarsın %120 ile...yani kazandığın rakamdan çok, nasıl kazandığın ve ne kadar sürdürebileceğin önemli.