Merakımdan soruyorum neden bu kdr sert tepki verdin akp yazılmasına
En son cumhurculara apo yu alkislatacak reyiz mecliste bu sebeple mi ?
Sadece merak bu tip konular rüzgarın değişimi açısından önemli ondan sordum
Printable View
09.01.25 Perşembe
XU30YVADE, 11459-11536 gördü 11596(uzlaşma 11598) kapattı. +%0.73
3 günden sonra 4. günde alemin longerlerine tebrikler :)
Şimdi fonlardaki büyük kısım yatırımcı aslında kemik mevduat yatırımcısı. Bu adamların etlerini koparsan borsada işlem yapmaz..
Mevduat yada fon kazançları azalınca bunlar döviz-altın-emlak işine giderler..
Ppf lerin kısa vade çözülüp borsaya gelmesinde başka sorun da var.
Benim elimdeki ppf lerin çok büyük kısmı nisan öncesi olduğu için sıfır stopajlı...Ama şu an ppf alan biri %10 stopajlı alıyor.
Yani benim ppf den paramı çözüp borsaya getirip tekrar ppf e kaçmamın bana %10 stopaj zararı da var..Bir de borsada da iyi değerlenmezse o da ayrı..
Yanlış anlaşılmasın ama rakamlar arttıkça bu kayıplar göze çok gelmeye başlıyor..
O yüzden gerçekten de destekli-para girişli bir ralli modu olmadan benim kafamda düşünen adamların gelmesi de kolay değil...
İlaveten hafta sonu paylaştım. Hisse fonlarında hala çıkışlar var...
Yıl sonu bilançoları geldiği dönem ve sonrası alım için daha iyi bir zaman olabilir bakışındayım hala..
Tabi borsa burası..Belli olmaz....Bazımız haklı, bazımız haksız çıkacağız...
paranın çokluğu bir yere kadar bedri önemli olan zamanlama ve sepet bana kalırsa.
altımızda araba var şuanda pıst 100 de yalnız gideceğimiz güzergah belli değil , yakıt paramız sınırlı şimdi ben bunu görmeden neden stressiz kazandığım yerden çıkıp buraya gireyim ve araba aynı güzergahta dönerken ben olaya böyle bakıyorum.:)
bu yüzden gireceksem trendi görüp en azından yatırımcı olarak oyuna dahil olalım istiyorum.