Evet Sayýn Yatýr'ýn tavsiyesi cevabýnýzý bekliyorum .
Printable View
Evet Sayýn Yatýr'ýn tavsiyesi cevabýnýzý bekliyorum .
Sanýrým cevap vermeyecekseniz....
Bu arada ben yazýmý buraya koyayým alýntý olmadan . Daha net gözüksün yazý.
Vergi beyyannesi ilk 3 aylýk ciro 92 milyon tl. Geçen senenin istatiklerine göre , 7 ay sonra yani yýllýk bilançoda minimum 600 milyon ciro gelme olasýlýðý çok yüksek .
Yüzde 85 brüt kar marjý ve e-turquality desteðiyle de minimum 400 milyon tl net kar bekliyorum yýllýkta. Hisse baþý kar 4,67 lira olur.
þimdiki hisse fiyatýna göre ;
F/K : 4,88 lere iner.
F/S ise 3,25 lere iner .
Sektör F/K sý 30 larda 40 larda hatta papil link miatk gibi hisselerede ise F/K lar çok daha yüksek.
Sektör F/S si ise 15 , 20 lerde . PAPil link gibi hisselerde ise çok daha yüksek F/S fiyatlanmalarý var.
Kaldý ký bu sektör hisselerin hiç biri kron kadar arge ve pazarlama yatýrýmlarý yapmýyor .Kron bunlardan 5 kat daha fazla yatýrýma para harcýyor her sene ve de Kronun brüt kar marjý bu hisselerden 2-3 kat daha yüksek . Bu durumda kron sektör F/K ve F/S sinden bile çok daha yüksek fiyatlanmasý gerekli.
7 ay sonra 2025 yýlýnda abd nin devreye girmesiyle https://hizliresim.com/en7ox9q 2024 yýlýna göre ciroda minium yüzde 50 lik artýþ bekliyorum yani 2025 yýlý cironun 1 milyar tl civarý olmasýný bekliyorum.Bu durumda Yüzde 85 brüt kar marjý ve e-turquality desteðiyle de minimum 800 milyon tl net kar bekliyorum yýllýkta. Hisse baþý kar 9,34 lira olur.
Þimdiki hisse fiyatýna göre;
F/K : 2,24 lere iner.
F/S ise 1,85 lere iner .
Sektör F/K sý 30 larda 40 larda hatta papil link miatk gibi hisselerede ise F/K lar çok daha yüksek.
Sektör F/S si ise 15 , 20 lerde . PAPil link gibi hisselerde ise çok daha yüksek F/S fiyatlanmalarý var.
Kaldý ký bu sektör hisselerin hiç biri kron kadar arge ve pazarlama yatýrýmlarý yapmýyor .Kron bunlardan 5 kat daha fazla yatýrýma para harcýyor her sene ve de Kronun brüt kar marjý bu hisselerden 2-3 kat daha yüksek . Bu durumda kront, sektör F/K ve F/S sinden bile çok daha yüksek fiyatlanmasý gerekli.
Tarihe not : Hisse fiyatý 20,70 lira þu an .
Sene baþýndan bu yana yaþanan enflasyon yüzde 25, yani 5 aylýk enflasyon yüzde 25 aylýk olarak yüzde 5 enlafyon var.
20,70 liranýn yüzde 25'i , 5,17 lira yapar..
20,70 lira yüzde25 çýkarýrsak, aslýnda hisseyi þu an , 5 ay önceki alým gücü durumunua göre, 15,53 liraya kadar indirdiler .
Eðer yýllýk olarak bakarsak ise hisseye geçen seneki alým gücü olarak bakar ve de son 1 seneki enfalsyonu koyarsak, aslýnda hisse þu anda 12 ay önceki alým gücü olarak , 10 liranýn da altýna geldi.
ENAG: Yýllýk enflasyon yüzde 124,35
Baðýmsýz enflasyon araþtýrma kuruluþu ENAG, Nisan enflasyonunu açýkladý. ENAG'ýn nisan enflasyonu ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Nisan ayýnda %5,02 arttý. E-TÜFE’nin son 12 aylýk artýþý ise %124,35 olarak gerçekleþti.
https://www.dunya.com/ekonomik-veril...-haberi-725250
15 Aralýk 2022 zirvesi olan 23,70 liranýn da, enfalsyon alým gücü olarak hesaplarsak 3 katlýk düþüþ var. Çünkü 15 aralýk 2022 zamanlarýnda enfalsyon aylýk yüzde 10 falan geliyordu .
15 Aralýk 2022 zirvesinden yani 23,70 liradan aslýnda 3 katlýk düþüþ var
Bir buçuk sene önceki alým gücü olarak bakarsak da , aslýnda hisse 7-8 liraya kadar düþmüþ
Özetle keþke þöyle birkaç kaç dairem olsyadý veya biraz varlýklý biri olsaydým , tüm varlýðýmý satýp ,þimdi , bana göre hisse fiyatý diplerde olan kront hissesini alýrdým , portfoyumun kront hissesi payýmý çok çok fazla arttýrýrdým.
https://www.tccb.gov.tr/haberler/410...ginda-toplandi
7. YAPAY ZEKÂ ALANINDA KAYDEDÝLEN ÝLERLEMENÝN, ÝNSANLIK TARÝHÝNDE YENÝ BÝR
MERHALEYE GEÇÝLMESÝNÝ MÜMKÜN KILABÝLECEK BÜYÜK FIRSATLAR SUNDUÐUNA;
BUNUNLA BÝRLÝKTE, BAHSE KONU SAHADAKÝ POTANSÝYELÝN BÝRTAKIM SINAMALARI VE
SÝBER ALANDA OLUÞAN YENÝ TEHDÝTLERÝ DE BERABERÝNDE GETÝRECEÐÝNE DÝKKAT
ÇEKÝLMÝÞTÝR. TÜRKÝYE’NÝN, YAPAY ZEK ÇALIÞMALARININ ÝLMÎ, ASKERÎ, ÝKTÝSADÝ VE
ÝÇTÝMAÝ NETÝCELERÝNE HAZIRLIKLI OLMASININ VE BU ALANDA ÝLERÝ KABÝLÝYETLER
GELÝÞTÝRMESÝNÝN ÖNEM VE ÖNCELÝÐÝNE ÝÞARET EDÝLMÝÞTÝR.
https://tccb.gov.tr/assets/dosya/202...kBildirisi.pdf
Bu senenin de yarýsý bitti , 3 aylýk bilanço aþaðý yukarý belli ( vergi beaynnemesi sebebiyle)
artýk e turqualitydn de yansýmaya baþlayacaðý 6 aylýk bilançoya 2 veya 2,5 ay ,
2024 Yýllýk bilancoya 8 ay ,
2025 yýlý ilk 3 aylýk bilançoya 11 ay , kaldý. ( ilk 3 aylýk bilanço , 2025 yýlýnýn yýllýk bilançosunun aþaðý yukarý nasýl olacaðýný belli eder)
Borsa geleceði satýn almýyor muydu Spek Bey?
Dur tahmin edeyim , sen geleceði satýn almakla veya yatýrýmcý gibi düþünmeyle deðil , borsa kumar mantýpyla sen insanlarý nasýl soyarým ile mi meþgulsün?
Yýllardýr kurallarý belli olan borsaya ( geleceði satýn almak kuralý) yeni kumar pardon kural mý getirdin Spek Bey? Kuralý da yazayým mesela geleceði satýn almayarak , ve de her gelen güzel bilanço , güzel kap haber veya hisse ile ilgili baþka bir güzel haberin hemen sonrasý hisseyi uçurumdan düþer gibi düþürmek ...