Soruyorum ustad hazirmisiniz
Printable View
Soruyorum ustad hazirmisiniz
Kurumsallığın ve şeffaf bir muhasebe sisteminin olmadığı, şirket patronlarının bizzat kendi hisseleriyle haşır neşir olduğu, "siyaseten ve ekonomik olarak oldukça kaygan" bir piyasada 15 milyonluk sermaye ile, tahta yapmadan, başkalarından tırtıklamak suretiyle fon yönetmek her babayiğidin harcı değildir. Hassaten tebrik ederim güzel iş çıkarıyorlar.
Ek 23130
Yukarıdaki veriler DEĞİŞKEN FONların yılbaşından itibaren portföy büyüklüklerindeki değişimi göstermekte. Görüleceği üzere diğer fonlara kıyasla hesap verilebilirliği zayıf olması nedeniyle kurumlar bu alana ciddi sermaye enjekte etmekteler. Hayırlara vesile olsun. Piyasadaki volatilitenin önümüzdeki günlerde giderek artacağına delalet.
veysel bey ile dün bende görüştüm fonun kısa zamanda çok hızlı çıkış yakaladığını buna bağlı olarak fon toplam değerinin büyüdüğünü ve bunun sonucunda fonun bir duraklama yada düzeltme gibi bir durum içine girip girmeyeceğini sordum
vereceğiniz cevapla ciddi bir miktarla fona gireceğim deyince bana "fon yöneticisiyle görüşüp size döneceğim" dedi
5 dk sonra arayıp "endeks şu an %1 e yakın ekside buna rağmen bugünü(dün) pozitif kapatacağız sadece hisseye yatırım yapmadığımız için viop,ters pozisyon vede açığa satış işlemlerinden dolayı endeks eksiyken bile pozitif getirilerimiz olacak o yüzden hiç tereddüt etmeden alış yapabilirsiniz"dedi
ayrıca fonun eksi getirilerinin olabileceğini ama 3-6 ay arasında sabredilmesi gerektiğinin altını çizdi
fonun uzun süre yatay getiri sağlayıp mayıs'tan sonra neden böyle hızlandığını sorduğumda ise yılbaşından sonra yönetim ve strateji değişikliği olduğunu şuan fonu 2 uzmanın yönettiğini operasyonda da 1 kişinin işlemleri yaptığını söyledi
olayın sadece doğru hisseyi yakalamak olmadığını açığa satış ve viop un yeri geldiğinde diğer enstrümanların getirilerde önemli faktörler olduğunu belirtti işte bu yüzden piyasa negatif olsa bile biz pozitif getiri sağlayabiliyoruz dedi
6 ağustos'ta GPG ile TCD arasında gittim geldim forumdaki çoğu kişi gibi "garantici" yanım ağır basınca GPG aldım
ve malesef 23 gündür GPG de neredeyse günlük repo oranı kadar getiri elde ettim
bu noktada bir karar vermek gerekiyor
risk olmadan %16-20 ler mi?
hafif riskli %21-26 lar mı?
yoksa risk alarak %28 ve üzeri mi?
GPG şimdilik duruyor ama dün ciddi oranda TCD aldım
çok sevdiğim bir söz var
"insan pişmanlık duyacaksa yaptıklarından duymalı yapmadıklarından değil!"
herkese bol kazançlar dilerim
yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!