Türk lirası yumuşak para. Senin paranda rezerv para olsun, istediğini yap...
Printable View
Sanıyorum ki ABD enflasyon ihraç etmeye hazırlanıyor.
Yani ben yanacağım ama benim rahat olmam için hepinizi enflasyonla tanıştıracağım.
Benim param rezerv para , ben sizin babanızım.
der mi der.
Ticaret savaşları , abidik gubidik işler hep onların işleri. Başka türlü bastığı parayı nasıl çekecek. Yıllar sürecek fakirlikle karşı karşıyayız bence.
Saygılar
Abi hesaplarima gore
Cin halk cumhuriyeti bundan on sene evveli abd yi burun farkiyla gecti
Su an farkli aciyo
Ama soylemiyo kofteler der mi?
Rezervlerini cesitlendireydin be haci moruk
Eccuk renminbi eccuk ruble eccuk guney afrika ranti
Hep dolar avro olmazki
Biftegin yanina bile
Pilav kizarma pattiz yesillik bezelye mayanoz katcap neyim komuyolarmi? Ya haci
Nuri, ben rıza nur için oç bile dedim dümbük neymiş.. İslamcılar bu herifi pek sever, aşağılık iftiralarına itibar ederler.
Ondan duydum bundan duydum bilemem, ben biraz literatür bilirim, Yalçın Hoca külliyatını bilirim, o dönemden çok kişinin hatıratını okudum. 20'ler 30'larda süreç hiç lineer ilerlememiş gayet farkındayım. Ne olursa olsun Mustafa Kemal günahıyla sevabıyla bizimdir. İnsanlık tarihinin kazanımlarının bize düşen önemli sembollerinden biridir. Ona sarhoş korkak dedirtmeyiz.
Sözün özü sen de şüpheli konuşmayacaksın hocam. Gönderme yaptığın ifadeler direkt rıza nur'a çıkar. Onu kastetmiyorsan açıkça yazar şüphe yaratacak ifadelerden kaçınırsın.. dediğim budur, çok da uzatmayacağım.
Çok fonksiyonlu değişkenler söz konusu..
Şunu geçen indirdim, okudum, yemedi ekonomi finans temel bilgisi gerektiriyor, bazı kısımlarına baktım, grafikler, ilişkiler v.s.
Mesela demiş ki, enflasyonla en alakalı parasal genişleme M3 tür, o da sadece enflasyonun %27.5 luk kısmını izah eder.
GSYİH, yatırım, ithalat/ihracat, cari açık, para arzları, enflasyon, faiz...İlişkiler o kadar basit değil, hatta hiç değil...
Gavurlar bu işi bir şekilde yönetmeyi beceriyorlar, çünkü kurumsallık var, alt yapısı olan eğitim/akademi var, objektif veri var, analiz sentez var, siyasi hedeflerle meseleyi örtüştürme var, hesap sorma/verme var, denetim var, senatoya arz var, tartışma sonuca bağlama var, var oğlu var..
Siz de bir bakın bizden geçmiş, güzel şeyler olabilir içinde mevzuya dair...
https://mpra.ub.uni-muenchen.de/6732...aper_67323.pdf