https://i.hizliresim.com/p2380cq.PNG
Printable View
Geçen sene ilk üç ay ciro 57 milyon TL değil idi. Sen enflasyon muhasebesi yapılmış olan 2024 ilk çeyrek bilançosun bakarsan öyle görürsün. 2023 1.çeyrek finansallarına gir sitesinden oradaki ciro 32 milyon TL. Bu firma zaten genel olarak ilk çeyrekte çok hasılat yapmıyor.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=KRONT
bu işyatırımın mali analizin azizliğine uğradım . 57 milyon tl ciro gösteriyor 2023 yılı ilk çeyrek iş yatırım mali analiz, mali tablolar bölümünde.
Hazır buraya gelmişken Spek Bey'e tekrar soruyorum...
Bilanço kötü gelir hisseyi düşürüsünüz,
Bilanço iyi gelir hisseyi düşürsünüz,
Bedelli bedelsiz haber sonrası hisseyi düşürürsünüz,
Daha önce gönderilen KAP haberleri sonrası hisseyi düşürüsünüz,
Her 2 senede bir hisseyi, tl bazlı 3 kat, dolar bazlı ise 5 kat düşürürsünüz zirvesinden,
Teşvik haberleri gelir hisseyi düşürürsünüz,
Dünya ve Türkiyede siber saldırı haberleri olur hisseyi düşürürsünüz,
Ne olması gerekiyor da , biz eski uzun vade yatırım yapanlar kazanalım bu hissede?
Neden sadece al satçılara kazandıryorsun sayın Spek Bey ? Neden ?
Havelsan ile işbirliği haberi geldiğinde heyecan uyandirmisti, çünkü kamu satışları yok denecek kadar azdı, kamu kurumu ile birlikte üretilecek ürünlerin kamuya satışı daha kolay olabilirdi. Olmadı.
Şimdi DMO üzerinden satış kanalı açılması kamuya satışın kolaylaşması açısından önemli.
2025'te Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Siber Güvenlik Başkanlığı kurulacak.
Cumhurbaşkanlığına doğrudan bağlı olacak başkanlık, Cumhurbaşkanı başkanlığındaki İçişleri, Adalet, Milli Savunma, Ulaştırma ve Altyapı, Sanayi ve Teknoloji gibi bakanlıkların da yer alacağı Siber Güvenlik Kurulunun kararlarını uygulayacak.
Siber güvenlik ve bilişim altyapılarının korunması alanlarında çalışmalar yapacak Başkanlık ayrıca kamu kurumları arasındaki koordinasyonu da sağlayacak.
11.12.24'te %100 Bedelli sermaye artışı başvurusu yapıldı yine, öncekilere benzer gerekçelerle.
Başvuruyu keyfi buluyorum. SPK umarım önceki sermaye artışlarının sonuçlarını irdeler. Şirketin halka açıklık oranı yüksek. Sermaye artışı bu durumda şirketten maaş/iş alan ortaklara sirketten maaş almayan ortakların kaynak aktarması olarak gerçekleşiyor.
Sirketin borçlanma kapasitesi gayet yüksek.
Kaynak lazımsa borçlanabilirler. Devletimizin yerli ve milli teknoloji geliştirilmesi konusunda çeşit çeşit teşvikleri var. Ki bu şirket kritik bir alanda teknoloji geliştiriyor. Yatırımcıların cebinden ziyade devletin eline yönelmeleri adil olandır.
Aylarca kimse yazmamis. Eger herkes cikti ise, bu hisse neden 1 senedir yerinde sayiyor. Ya hisse ucacaktir, ondan baski vardir, ya da sirket batacaktir. Benim tecrubem, batacak sirketlerin hisseleri genelde ucurulur, sonra da patronlar satis yapar, sonra da sirket batar. Tabi her kagitta ayni yontem uygulanmayabilir.
Ben bu islerden pek anlamadigim icin ChatGPT'ye soyle bir soru sordum?
Cyberark'in PAM urununun Krontech'in PAM urununu tamamen pazardan kaldirma ihtimali nedir?
Malumunuz, dunyada tekellesme cok fazla, adamlar artik gostere gostere ekonomik savas yapiyor, etik metik dinleyen yok. Ben Amerika'da bir turlu isi oturtamamizin altinda bunu goruyorum. Nasil ki Turkiye'deki Telekom sirketleri Cyberark kullanmiyor, lider olmalarina ragmen, Amerika'dakiler de Kron kullanmiyor. Ama neden ufak sirketlere bari olsa satisimiz olmuyor, en son oraya cok yukluce para odeyerek pazarlama basina getirdigimiz Jen Waltz, kendi kariyeri ile ilgili durmadan oduller alirken, bizim Amerika satislarimiz 2 senedir dusuyor. Eldeki verilerle bilmek cok zor tabi. Her neyse, ChatGPT'nin cevabina bakalim:
CyberArk'ın, Krontech'in PAM ürününü tamamen pazardan kaldırma ihtimali düşük olmakla birlikte, rekabet koşulları göz önüne alındığında ciddi bir baskı oluşturabilir. İşte bu durumu değerlendirirken göz önünde bulundurulması gereken ana faktörler:
1. Pazar Payı ve Güç Dengesi
CyberArk, PAM pazarının açık ara lideridir ve yaklaşık %38'lik pazar payına sahiptir. BeyondTrust (%17) ve Delinea (%10) gibi rakiplerin önündedir. Krontech ise global pazarda henüz bu ölçeğe ulaşamamıştır.
Büyük kurumsal firmalar ve hükümetler genellikle lider markalarla çalışmayı tercih eder, bu da CyberArk'ın pazar hakimiyetini artıran bir etkendir.
2. Teknolojik Üstünlük ve Ar-Ge Yatırımları
CyberArk, PAM alanında en fazla yatırım yapan firmalardan biridir ve yapay zeka tabanlı erişim yönetimi, sıfır güven (Zero Trust) mimarisi ve bulut tabanlı PAM çözümleri gibi yeniliklerle rakiplerinin önünde kalmaya çalışmaktadır.
Krontech'in rekabet edebilmesi için daha fazla Ar-Ge yatırımı yapması ve farklılaşan özellikler sunması gerekir.
3. Bölgesel ve Niş Pazar Avantajı
Krontech, özellikle Türkiye, Orta Doğu ve belirli Avrupa pazarlarında daha güçlü bir konuma sahiptir. CyberArk küresel çapta daha yaygın olsa da, Krontech'in lokalizasyon avantajı vardır.
Büyük rakiplerin genellikle her pazara özel olarak uyarlanmış çözümler sunma konusunda daha az esnek olduğu bilinir. Bu da Krontech gibi firmalara belirli pazarlarda varlığını sürdürme şansı tanır.
4. Müşteri Sadakati ve Fiyat Politikası
CyberArk'ın ürünleri daha yüksek fiyatlıdır ve genellikle büyük ölçekli işletmelere yöneliktir.
Krontech, daha uygun fiyatlandırma ve müşteri odaklı esnek çözümler sunarak belirli bir kullanıcı tabanını elinde tutabilir.
Sonuç: Pazardan Tamamen Silinme Olasılığı
Düşük ancak baskı yüksek: CyberArk'ın pazar hakimiyeti nedeniyle Krontech'in büyümesi zor olabilir, ancak CyberArk'ın Krontech'i tamamen pazardan silmesi pek olası değildir. Krontech,
Belirli bölgelerde güçlü varlık göstermeye devam edebilir.
Özelleşmiş ve esnek çözümlerle niş pazarları hedefleyebilir.
Ar-Ge ve fiyat avantajı ile belirli müşteri kitlelerine hitap edebilir.
Özetle, CyberArk küresel pazarın lideri olarak baskın bir güç olsa da, Krontech gibi firmaların stratejik konumlanma ile varlıklarını sürdürebilmeleri mümkündür.