Ne işle meşgul olduğunuzu öğrenebilir miyiz?
Bunun neresi kötü?
Haklısın ben de bundan sonra sizin foruma dadanacağım.
Millete nasıl LUKSK, SARKY vs kitlediğinizi unutmadım.
hem hali hazırki durumdan rahatsız... hem de kaç seçimdir hep fiyasko hep fiyasko , hep kandırılma duygularına kapılmak...
halkı bir türlü ikna edemeyen ,halla oy oranı güdük bir baş muhalefet partisi...
şu an yaz tatilinde tele1 'den Can Ataklı diyor ki , Ermenistan'a bakın , orada ağır bir savaş, yenilgiye uğramış, büyük bir toprak kaybetmiş... bir başbakanları var ... insan inanabilir mi ,erken seçim oluyor ve yine iktidar olabiliyor...
o neden baş muhalefet partisi dikkatli olmalı ,uyanık olmalı....tabi ki seçmeni de...ben de aynı fikirdeyim...
baş muhalefet , boş muahalefet ve hamaset yapmamlı...
yanlışkılka erken seçim olurda kaybedilirse o son seçim olur...
Allah muhafaza diyorum...
Aynı fikirdeyim. İhtiyaç olmadığı halde zam gelecek saikiyle mal almak - depolamak aslında enflasyonu körüklüyor. Aksine , acil olmayan ihtiyaçları ötelemek , bazı mallardan vazgeçmek piyasayı sakinleştirecektir. Misal ; 1 yıldır daire bakıyorum. Tam buldum derken emlakçıların ( bloomberght şarlatanlarının haberleriyle ) gazıyla %10 zam koyuyorlar. Piyasaya bakıyorlar bu fiyatlardan haftalık arayan sayısı düşüyor mu yükseliyor mu diye. Ben de '' madem oyun oynuyorsunuz, kiram düşük, daireye 500 vereceğime bu 500 le ben aylık 10-20 bin arası kazanç yapıyorum, içinden 1500 kirayı verir otururum '' diyorum.
Bu böyle gitmeyecek ; birilerinden diğerlerine servet transferi yapılmakta ve bitecektir.
Artık her ay kar-zarar hesabını geleneksel şekilde açıkladığım gibi bu ay da şu şekilde gerçekleşti.
31 Martta 8,27 den dolardan varlığı yüzde 20 enflasyona endexli mevduata yatırmıştım.
Aradan geçen ayda yüzde 1.666 dan üç ayda net 5 faiz aldık. Faiz kazancını Dolarla eşitlersek 8.27 lik dolarım 8,68 e karşılık geliyor. 6 günü de eklersek yaklaşık 8,70 e denk geliyor. Şimdi de 8.66 gibi...
Yani bu ayda kar-zarar hesabında neredeyse başabaş geçti.
Geriye kaldı 10 ay.
Bakalım zarar edecek miyiz....
Devalüsyon olmazsa aynı kalsa bile banka oran fon,bono,dolar vs. ile kafa yormadığımdan kafa ve zaman olarak kardayım.
Ancak satın alam gücü olarak dolarda da kalsan, TL mevduatta da olsan zarar kaçınılmaz.
Bu ülkede 8700 TL ye çalışmış olsan gerçekte aldığın para 1000 dolar...
Üstelik bu 1000 dolarla ancak en dandik araba satın alabilirsin.
Bu köle ücretlere karşın şöyle eli yüzü düzgün bir yazlık alayım desen Maima den pahalı.