hükümet temsilcisi gelmiş
söyledikleri temenniden ibaret, bol keseden atış yapıyor
birde kıçtan baştan da bahse başlamış
bu iş sanırım karakolda biter.
Printable View
hükümet temsilcisi gelmiş
söyledikleri temenniden ibaret, bol keseden atış yapıyor
birde kıçtan baştan da bahse başlamış
bu iş sanırım karakolda biter.
Senden akıl alacak duruma geldiğimde haber veririm...:)
Sen git jöleliye başvur .
Bu harika fikirlerin araya gitmesin...
Meydanı boş bulan cevher yumurtladığını sanıyor.
Neyse boşverin bu adamların söylediklerine.
Yanıt vermeyin.
Söylenir giderler.
Burada teknik alanda rasyonel düşünerek iktisadi analizler yapanlara ne kadar saygı duyuyorsam, irrasyonelliğin sosyal alanda dibine vurup şu yaşadıklarımız yetmiyormuş gibi üstüne bunları görünürde muhalif olduklarını tersinden insanlık dışı şovenizmi bile aşan yorumlarla arka planda yeniden üreten, payanda olanlara o kadar az saygı duyuyorum. Gerçekten yabancıların birçok alanda olduğu gibi sosyo-iktisadi alanda da sıkça kullandıkları "vicious circle" nasıl yaratılır onun örnekleri şu platformda da veriliyor. Kendi insanını bu derece ötekileştirip iyi bir şey yaptığı sanrısı/delüzyonuyla ortak geleceği el birliğiyle müpte(ze)l kılıyoruz.
Rasyonel önerilerle gelenler hangi gezegenden geliyorlarsa oranın kıymetini iyi bilsinler. Çok şükür rasyonellik gibi batı hayranı gevezelikler yapmıyoruz. Zahir en sevmediğini bile insanlık dışı bir şefkatle tersinden sevip arka çıkan şovenizm en bereketli gübredir. Yoğsam bu ecnebi emperyalistler kendi kendini nasıl yeniden üretsin değil mi gardaşlar.
Ürettiğin değer dışardan ithal ettiğin değerden az ise ister tl ile yap ister altın ister tahta ile su akar yolunu bulur. Yine senin paran değer kaybeder. Bu uğraşlar hep beyhude çabalar.. Eğitim kardeşim başka çıkar yolu yok bu işin [emoji3]. Öle Micro makro politikalar ile olucak iş değil. Toplumun genel eğitim seviyesini yükselteceksin. Ikinci olarak Uç noktalarda lisans ve doktora anlamında ki eğitim seviyesini. Yazarken her şey çok kolay [emoji3]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sayın Rxpu,bu topik de takip ettiğim en bilgili kişilerdensiniz,ancak aklıma takılan bir konu var? geçmişteki krizlerde çok daha düşük döviz yükümlülüklerinden dolayı krize girmiş olabiliriz ancak o tarihlerden itibaren Sayın Enki nin sürekli bahsettiği gelişmiş ülkelerin mb lerinin parasal genişleme politikaları sonucu olarak,tahmini olarak; o günün 1 birim dolar borcu bizi krize sürüklerken bu günün 20 birim doları ayni etkiyi yaratmayabilir küreseldeki sürekli para arzı yüzünden,bu konuda ne düşünüyorsunuz?