https://www.bloomberg.com/news/artic..._medium=social
Printable View
önümüzdeki günler bende doların yükseleceğine inananlardanım..
sizin gibi gerçekten kaçan sözde muhaliflerin ülkeye verdiği zarar aktrollerden fazla.
ülke demokrasi endeksinde afrika ülkeleri gerisine düşmüş, ohal altında yasaklar tutuklamalarla sözde bir seçim oldu. hileye gelmiyorum bile.
Tüm bunlar varken ülke bir orta doğu diktasına dönmüşke hala iskandinav demokrasisiymiş gibi davranmak yapabileceğiniz en büyük ihanettir. polyanna görse küçük dilini yutar.
yerel seçim falanda yok ülkede reis istediği belediye başkanını istifa ettiriyor yada yerine kayyım atıyor.
ülkeyi normalmiş gibi gösterip gerçekten kaçarak belki kendinizi iyi hissediyorsunuz ama ülke yaşanmaz bir orta doğu diktasına döndü. bu ülkelerde de seçim göstermelik olur birşeyi değiştirmek için değil.
farkındaysanız artık dünya liderleri arayıp kutlamıyor bile.
zaten hayaller dünyasında yaşarken yaptığın seçim tahmininide gördük. temenniler ile hayaller aleminde yaşıyosun...
sandığı unutun, düzen dışına çıkmak lazım.
total boykot(ekonomik ve siyasi) ve sivil itaatsizlik. ne zamana kadar? tekrar demokrasiye dönene kadar. bu şiddete davetiye değil ama iş oraya varırsa kaçamazsınız çünkü karşınızda hem devleti hemde milisleri olan bir güç var.
tayyip erdoğan 16 yıllık iktidarı boyunca tek bir sefer korkmuştu o da gezide.
ha ama derseniz bunu yapacak irade halkta varmı? ben göremiyorum. yabancı gazeteciler demokrasi kaybetti diye başlık atarken bizim polyannalar işi normalleştirme derdinde. ağzımızın tadı kaçmasıncılar tatile gidip götlerinin bacaklarının fotosunu atmaya başlamışlar bile. tabi sormak lazım kaç taksitle veya ihtiyaç kredisi kullanarakmı gitti o tatile? seneye işsiz kalıp birde devalüasyon dahada artınca gidebilecekmi? çocuğunu kredi çekip özel okula yazdırmazsa imam hatibe verecekmi?
tek adam rejimleri maaliyetlidir ve dolarda yükseliş kaçınılmaz. insanlar gerçekten kaçıp mutlu olmaya çalışsada hakikat gelip suratlarına çarpacak... her seçim tiyatrosuna inanışta senelerimizi kaybediyoruz.