Originally Posted by
selka
Sn. Hocam gizli Ermeni dönmeleri çoktur. Mesela Ara Güler'i ben yeni öğrendim. Ermeni asıllıymış.. Mesela eski sinema sanatçısı Sami Hazinses Ermeni imiş.. Mimar Sinan ben Türk sanıyordum. Adam Kayserinin Ağırnos köyünde, 21 yaşına kadar Ortodoks imiş. Ortdoks kiliselerine giden halis muhlis %100 Ermeni bir şahıs.. Daha sonra 21 yaşından sonra yeniçeri ocağında devşilirmiştir...
Mesela Mimar Sinan'ın bir huyunu hiç beğenmem...
Bir tane mesleğini öğretecek bir öğrenci yetiştirmemiştir.. Sanatına, ustalığına asla sözüm olmaz, lakin bir insan bir sanatçı ustalığını, hünerlerini, bilgisini kendisinden sonra gelecek nesiller için paylaşmaması ne denli bir kendini beğenmişliktir, psikolojide muhakkak bir açıklaması vardır..
Mimar Sinan öylesine kaliteli bir taş ustasıdır ki;"bazen bu hikaye onu övmek için anlatılır" oysa ben onun egoizm deki zirvesini görürüm.
-Sanırım Mimar Sinan bir Taş yapı yapar.. Arada bir taşın harcına bir yerine cam içine bazı bilgiler yazar bırakır. Birgün o cam düşer ve kırılır, der ki, benim ustalığıma örnektir bu.. Eğer bu yazıyı okuyorsanız şu kilit taşı şunu desteklemekte zorlanır onu çıkarıp bilmem ne numaralı taş ile değiştirin gibi bir yazı...
Arkadaş bu ne egoizmdir yahu.. Bu ne kendine saklanmışlıktır.. Bir şeyler biliyorsan yaz, sakla, aktar, paylaş ki çoğalsın.. Talebe yetiştir, öğret ki, öğretsin o da birilerini yetiştirir, ve bu ustalık senden sonra akar gider...
Bilgeliği aktarmama, talebe yetiştirmeme, bilgiyi paylaşmama asla Türk kültüründe yoktur.. Mimar Sinanı Türk sandığım zamanlar bu özelliği beni her zaman şaşırtmıştı..
Oysa geçmişini öğrenince bunu neden yaptığını şimdi daha iyi anlayabiliyorum..
O sebeple belki 5,000,000 abartılı olabilir ama gizlenmiş çok sayıda devşirme var.. Olmaz ise düzeltmeye razıyım çünkü araştırılmış bir rakam değildir..
Biraz konu dışı oldu ama TATİLLERDE bazen kafa dağıtmak için farklı şeyler paylaşmaktada fayda vardır diye düşünüyorum..
Yeri gelmişken;
"Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun..."