(matriks)
aktif tahvil: %18.88
politika faizi yukarıda kaldı.. masada kartların tekrar dağıtılacağı zaman yaklaşıyor büyük ihtimal.
Printable View
(matriks)
aktif tahvil: %18.88
politika faizi yukarıda kaldı.. masada kartların tekrar dağıtılacağı zaman yaklaşıyor büyük ihtimal.
Risk şu; bankanın sermaye yeterlilik oranı belli bir rakamın altına gelirse, rakamları atıyorum, 100$'lık bono 90 dolar ediyor diyebilirler.
Şunu da unutmayalım 650 milyon dolarlık ihraç yapıyor 400 milyon dolarını kendileri alıyor, eğer bir kıyak varsa başkaları da yapmış oluyorlar.
YKB'ni yerinde olsaydım vatandaşı öpmeden önce 3 kere düşünürdüm, çünkü en ufak hatalarında kendilerini öpmeyi bekleyen biri var.
Vakıfbank usd 5.10
Denizbank usd 4.00 verdi
Vakıfbank 32 gün bağlandı....
sermaye yeterlilik oranı için sermaye arttırması daha iyiydi, ky için. 650 milyon dolar için %40 gibi sermaye artırımı yeterli oluyordu. kafası biraz çalışan bir insan dolar bazında % 13.75 le faiz alıp sermayesini güçlendirmez. ama faiz kendi cebine giriyorsa ne ala. kimse enayi değil. bedelli sermaye artırımından farkı ne oldu, koç ve ortağı için. bedellide karşılığı ilk seneler yoktu, temettü yok. buna karşılık şimdi temettüyü 2019 senesi için almış olacak.
Muhasebe ya da vergi açısından avantajı olup olmadığını bilmiyorum. Benim asıl söylemek istediğim sadece faiz oranına bakmamak lazım, senior unsecured ile subordinated bonolar arasında bile ciddi faiz farkı olabiliyor ki onlarda değer düşürülmesi gibi bir şey yok. Bedelli sermaye artırımı yapsalar daha iyi de olabilirdi, nedir karar vermelerine sebep olan faktörler bilmiyorum.
Böyle bir yola neden gittiklerini kamuoyuna açıklamaları gerekir.
Saygılar.
Vakıf tl %22
Vakıf usd %5