bu arada enflasyon yüzde 40 100 tl seneye 60 tl oluyor bana sorarsan çok kullanılan ürünler dikkate alınsa gıda gibi yüzde 60 ı eriyor da neyse bi gün bunu farkedecekler ve doları yükselticekler 2020 mart ayında s400 aktifleştirilip tv de yayınlanınca abd tarafından bi ses gelir illa fıratın doğusu meselesi daha duruyor ayrıca su57 çıktı birde o kısımdanda abdden bir ses gelir bence borsayı yükseltip mal çıksınlar dolar 6 tl olur yakın zamanda merkez bankasının da vakti gelince bazı şeyleri farkedeceğini düşünüyorum yabancı ucuz dolar almasın diye zorunlu karşılık kararı geldi zaten artık 5.58 altında çok duramaz swap hamlesinde yüzde 24 faiz vardı 5.36 altına inmedi 4.70 muhabbeti hikayeden ibaret onun için türkiyeye sıcak para girmesi lazım onuda hiç bi yabancı fon yöneticisi yapmaz ülkenin şu şartlarında zira hükümet şeffaflıktan çok uzak büyük fonlar o kadar salak değil 30-40 kuruşluk hareketler bazı şeylerin habercisi mal kitliyolar falan diyebilirsiniz fakat 5.76 dan geçen hafta alan adam bile sabırla tutsa satmıyorum ulan dese 6.80 den bigün o kitler karşı tarafa onu bilirim ben şuanki hükümet varken tl de durulmaz 2018 ağustosta tl de kalanların parası yüzde 40 eridi en az bende onlardan birisiyim fed parasal genişleme yaparken bile bu ülkede dolar kuru yükselmiş geçmiş grafiklerde gözüküyor yükseliş yavaşlamış sadece abd verileri iyi son kez bi indirim yaparlar en fazla çünkü faizi çok düşürmeleride iyi bişey değil onlar için cari açığı finanse etmeleri gerekiyor yoksa yine dünyaya saçılan para başlarına bela olacak.