Fed:
-2021 Yılı GSYH beklentisi %5,9 (Önceki %7,0)
-2022 Yılı GSYH beklentisi %3,8 (Önceki %3,3)
-2023 Yılı GSYH beklentisi %2,5 (Önceki %2,4)
-2024 Yılı GSYH beklentisi %2,0
-Uzun dönem GSYH beklentisi %1,8 (Önceki %1,8)
Printable View
Fed:
-2021 Yılı GSYH beklentisi %5,9 (Önceki %7,0)
-2022 Yılı GSYH beklentisi %3,8 (Önceki %3,3)
-2023 Yılı GSYH beklentisi %2,5 (Önceki %2,4)
-2024 Yılı GSYH beklentisi %2,0
-Uzun dönem GSYH beklentisi %1,8 (Önceki %1,8)
Fed politika belirleyecileri 2022'de ilk faiz artışını öngörüyor - -matriks
Fed faiz oranına ilişkin 2023 sonundaki ortalama beklenti %1.0 (önceki %0,6)-matriks
FOMC:
- 2021 Faiz Tahmini %0.1 (Haziran Tahmini %0.1)
- 2022 Faiz Tahmini %0.3 (Haziran Tahmini %0.1)
- 2023 Faiz Tahmini %0.1 (Haziran Tahmini %0.6)
- Uzun Vadeli Faiz Tahmini %2.5 (Haziran Tahmini %2.5)
Powell: Fed, hedeflerine ulaşmaya güçlü şekilde bağlı
Powell: Fed'in aldığı tedbirler toparlanma tamamlanan kadar ekonomiye para politikası desteğinin sürmesini sağlayacak
Powell: Büyümenin yılın geri kalanında da güçlü bir hızla devam etmesi büyük olasılık
Powell: Bazı sektörlerde kısa vadeli arz sıkışıklıkları ekonomik aktiviteyi sınırlıyor
Powell: Eğer enflasyon beklenenden yüksek kalmaya devam eder ise Fed buna yanıt verir
Powell: Fed, varlık alımlarının uygun hızını, bunu yapmak için şartlar tatmin edici seviyeye geldiğinde tartışacak
Powell: Eğer ekonomisin rayında ilerlemeye devam ettiğini görürsek varlık alımlarında azaltım gelecek yılın ortasında tamamlanır
Powell: FOMC üyelerinin çoğu varlık alımlarında azaltım için istihdam hedefinin de yakalandığını düşünüyorlar, ancak bazıları hala gidilecek yol olduğunu düşünüyorlar
Powell: Fed hedeflere ulaşılıp ulaşılmadığını test edecek ve varlık alımları konusunda bir karar verecek
Powell: Test sonuçlarına göre varlık alımlarında bir azaltım kararı gelecek ay da verilebilir
Powell: FOMC açıklamasında kullanılan dil, varlık alımlarında azaltım için çıtanın gelecek toplantıda da yakalanabileceğine işaret ediyor
Powell: Varlık alımlarında azaltımın zamanlaması ve hızı konusunda komitenin geniş bir desteği var
Powell: Bazı üyeler, finansal istikrar endişeleri ile varlık alımlarının daha yakında azaltılmasını tercih ediyorlar
Powell: Varlık alımlarında azaltımının gelecek yılın ortasına kadar tamamlanması uygun olur
Powell: Varlık alımlarının hala bir kullanımı var, ancak onları azaltmanın zamanı da geldi
Powell: Varlık alımlarında azaltım başladığında faiz artırımı testinin tatmin edici olmasından hala oldukça uzakta olacağız
Powell: Faiz artırımı için hala uzun bir yol var
Powell: İşgücü piyasasında hala çok fazla atıl kapasite var
Powell: Evergrande'nin durumunun ABD'ye çok fazla doğrudan etkisi yok, ancak güven kanallarını etkileyebileceği endişesi var
Powell: Evergrande'nin durumu Çin'e özgü görünüyor