Originally Posted by
Ariakas
Aynen. Belirlenen muhammen bedel üstünden %50 indirimli olarak çıkar. Satılmazsa, tekrar satışa çıkıyor.
Benim ortağımın asıl mesleği budur. Sorunlu alacaklar ve sorunlu şirketler... Siz şirketi kendisine teslim ediyorsunuz, ya iflas edip lav ediyo ya da kurtarılma şansı var ise kurtarıyor. 300-500 milyon dolar borcu olan firmalar var müşteriler içinde. Ben de finansçı olduğum için zaman zaman danışman olarak toplantılara giriyorum. Hassas konular olduğu için pek bişi yazmiyim. Ama garip bir dünya, normal kredi dinamikleri ile düşünmeyin ztn. Çoğu büyük kredi imza karşılığı alınmış oluyor. Bankanın elinde teminat bile olmuyor yani. 500 milyon krediye sıfır teminat... Gerçi demirören olayı patlatıkdan sonra artık çok şaşırmaz heralde insanlar :) Türkiye burası diyeceğim ama sonuçta 2008 lehman krizide bir nevi böle bir şeydi. Ülkeden çok bankacıların açgözlülüğü ile alakalı bu bence.
Yalnız Türkiye'de özel bankalar iyi durumdadır. İyi yönetiliyorlar ve iyi durumdalar. Teminatsız kredileri genelde devlet bankalarından çıkıyor. O kadar yazıyim ve bitiriyim :)