Allah gecinden versin. Ama Bence ATM tanımlı ise kuponlar hesaba yatar sende TL bozdurup cekersin.
Printable View
MErhaba
Anlamadığım bir konu var; ziraat bankası fiyatlamasına göre 3 tane bononun fiyatlamaları şöyle
17 Şubat 2028 vadeli
30/04 : 88,4
29/05 : 92,7
30 Mayıs 2040
30/04 : 91,6
29/05: 91,8
14 Ocak 2041
30/04 : 84,4
29/05: 86,7
Yani özetle, bu 1 ay içerisinde CDS lerin düşmesi ile beraber 2 bononun fiyatı artmış iken 30 Mayıs 2040 olan bononun fiyatı özellikle son 2--3 gün içinde düşerek ( 96 lardan 92 lere) hemen hemen 1 ay önceki fiyata gelmiş. Aslında bu bononun kupon ödemesine 1 gün kaldığı için böyle bir fiyatlama olabilir diye düşünmekle beraber sanki temettü veren hissenin değeri aynı oranda düşer ama bono farklıdır diye anlamıştım..Yani eğer kupon ödemesi kadar düşecek se değeri, CDS düşmesinden kazanc nerede kaldı :)
Bilenler varsa yardım lütfen
Sn. Mutlumur,
Bunlar kirli ya da temiz fiyat mı bilmiyorum ama 30 Mayıs 2040 vadelinin kupon ödemesi ile sadece kirli fiyat değişir. Diğer yandan henüz kupon ödemesi gerçekleşmediği gün aldığınız bu gösterge fiyatlar tamamen o bonoya ilişkin alım satın değerleri ile ilgili gibi geliyor. Daha öncede yüzeysel olarak konuşulmuştu. CDS ile eurobond fiyatı arasındaki ilişkiler durağandır (Stationary). Yani tam olarak o düştü bunlar yükselecek diye bir durum yok.
Bunlar Ziraat bankasındaki ( https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bir...tirim/eurobond) fiyatlar ve küsürtlı dolayısı ile kirli fiyattır diye düşünüyorum ve verdiğim fiyatlar sadece satış fiyatı..Aslında CDS lerle birebir ilişkiyi değilde genel olarak bono fiyatları artarken, kupon ödemesi ne 1-2 gün kalan bononun fiyatının aniden düşmesini anlayamadım..
Bugun, 30/05/2020 tarihinde 30/05/2040 eurobond unun % 3,375 faiz odemesi gelmistir, hayirli olsun. Pazartesi hesaplarinizi kontrol edebilirsiniz..
Bondları takip için global bir site , app de mevcut.
Üyelik gerekiyor , takip edenlere faydalı olur diye umarım.
https://bondevalue.com/
Bu site eurobondun cryptosunu da çıkaracak sanırım. Bu arada Amerikan Hazine tahvilleri için de girişim başlamış.
The crypto industry is taking aim at one of Wall Street’s oldest redoubts: investing in the $17 trillion market for U.S. Treasury bonds.
Valörsüz düşük komisyonlu vergisiz tahvil ve eurobond tadından yenmez . :yahoo:
Merhaba arkidişler,
Aklımda Euro-tahviller ile ilgili birkaç soru var. Sizlere de yazayım, bilenler olursa bilgilendirebilir diye düşündüm. Özellikle ilk sorunun yanıtı ile ilgili bu profesyonel olarak andığımız kurumun kıdemli çalışanının da net bilgi veremiyor olması beni üzdü.
1) İş Yatırım'ın günlük euro-tahvil bültenindeki/çalışmasındaki (SGMK günlük bülten) fiyatlar kirli midir temiz midir acaba?
2) İş Yatırım'ın bu bülteninde listelenen euro-tahviller Türkiye Devleti ya da Türkiye menşeili kurumların çıkardıkları tüm tahviller midir? Türkiye orijinli tahvillerinin tümü bu listede midir?
3) 2. sorunun yanıtı sizce "Hayır" ise, bu tüm listeyi nasıl edinebiliriz? Bloomberg ekranı olan bir forumdaş kontrol etmek ister mi?
Hepinize selamlar
Başlığı uzun süredir takip ediyorum, yorumunu bizlerle paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler.
Şöyle bir sorum olacak, eurobond'un kendisini alıp vergiler dahil bir çok şeye kafa yormak yerine uzun yıllar performansı iyi olan eurobond fonlarından sepet yapmak insana çok mantıklı geliyor.
İki seçeneğin de artısını eksisini tecrübeli arkadaşların gözünden bilmek isterim.
Syg.
ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eurobond fonlarına kısa vadeli giriş çıkış mümkün olduğu için eurobond getirileri ile paralel hareket etmemeleri durumu oluşabilir.
Yatırılan para fon yöneticisinin kararları doğrultusunda zarar da yazabilir.Yöetim giderleri genelde şeffaf değil ve bana göre yüksektir.
Şahsen direk euurobond alımını , eurobond fonlarına tercih ediyorum.
https://mobile.twitter.com/guskuay/s...55936066863105
Serbest Döviz Yatırım Fonları için %15 vergi hayırlı olsun...
Çember daralıyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yanıtınız için teşekkürler.
2. soru ile ilgili bahsettiklerinizi ben de görmüştüm. Yine de burada yer alan Türkiye menşeili tahvillerin bütünlüğünden (bu listede yer alan tahvillerin Türkiye'de yerleşik kurumların ve T.C. Devleti'nin ihrac ettiği tüm tahviller olup olmadığı) emin değiliz anladığım kadarıyla.
Bununla ilgili bir bilgi bulursam sizlere de yazarım.
Selamlar
Piyasaları takip ederim zamanlamayı tuttururum derseniz doları ucuzken alıp bekleyip sonra eurobondu faizi yüksekken alabilirsiniz, fonlar ise TL olarak işlem görüyor o nedenle bu zamanlamayı yapamazsınız.
Ayrıca portföy büyük değilse beyanname sınırını geçmiyorsanız eurobondda vergi yok, fonda %10 stopaj kesiliyor. Portföy büyükse ve yüksek vergi dilimine giriyorsanız da tersine stopaj oranı daha avantajlı olabilir.
Ayrıca fonda yönetim ücreti var.
Ben her ikisini de zamanında değerlendirip eurobond almayı tercih ettim. Fonların uzun vadeli getirilerini de inceledim çok cazip gelmedi bana. Bakın isterseniz geriye dönük birkaç yıl dolar bazında yüzde kaç getirmişler, eurobond kaç getirmiş.
Gelen bu vergi önceden eurobond alanları etkiliyor mu, yoksa yeni alacaklar için mi geçerli acaba?
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Benmi kacirdim bond vergi mevzunda degisiklikmi var ?
Yok şimdilik aynı. Eurobond kupon gelirlerine yıllık 40 bini geçerse gelir vergisi var
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
hazinenin 1 yllık cıkardıgı kagıtlar bile iyi prim yapmış 2 elde satısda var
Herkese selamlar.Bastan tum topigi okuyorum.Su an 120. sayfaya kadar geldim.Bir konuda yorumlarinizi rica edecegim.
Gecen sene Almanyaya tasinmis bir cifte vatandasim.Vatandasliklardan biri Turk vatandasligi digeri de EU (Bulgaristan)
Vatandasliklarimi neden yazdigimi altta detaylandiracagim.Almanyadaki tum resmi kayitlarimi Bulgaristan pasaportum ile yaptim
Sorum su: Siz benim yerimde olsaniz Turk Eurobondlarini Almanyada bir finans kurumundan mi alirdiniz yoksa Turkiyede Turk bankasindan mi alirdiniz.Kararimi etkileyebilecek parametreler sunlar:
1) Henuz Almanyada bankama gidemedim ama Almanyada Eurobond alirsam kupon-gelir vb. konularda vergilerin ve komisyonlarin daha yuksek olacagini tahmin ediyorum.Finansla ilgili tum masraflar genelde Almanyada Turkiye'den daha yuksek. (Turkiye+1)
2) Birkac sene sonra Turiyeye donmek zorunda kalirsam Almanyada banka hesaplarimi kapatmak zorunda kalabilirim cunku ikamet sarti var.Bu durumda Eurobondlarimi otomatik guncel fiyattan satmak zorunda kalabilir miyim suphem ve endisem olur.(Turkiye+1)
3)Turkiyeden eurobond alirsam getirileri Almanyaya bildirirsem ALmanyada vergisini odemek zorunda kalirim ama Almanyadaki tum resmi kayitlarim Bulgaristan pasaportuyla oldugu icin Alman devleti Turkiyedeki hesaplarima ulasamayabilir,bildirmeyecegim. (Turkiye+1)
4)Almanyadaki hesabimdan Eurobond alirsam hemen alabilirim cunku param Alman bankasinda ancak Turk bankasindan alabilmek icin bir sekilde parayi Turk bankalarina swift yapmam lazim olacak.Takip edilmek icin gereksiz iz birakacagim (Almanya+1)
Benim kacirdigim kararimi etkilemesi gereken daha onemli bir veri var mi acaba? Siz olsaniz eurobondu Almanyada mi Turkiyede mi alirdiniz?
Sayin Dudu, yilin tamaminda Almanyada yasiyorum.Yasal ikametim Almanya.Bu durumda bu topic'de sik sik tartisilan yillik kazanc vergisi vb. konulari Turkiye maliyesini ilgilendirmiyor sadece Almanya maliyesini ilgilendiriyor diyebilir miyiz?
Turkiyede beyanname vermezsem Turk maliyesi kapimi calip Almanya'ya odedigin vergiyi ispat et der mi?
Siz Tr acisindan dar mukellefsiniz..
Vergi duzenlemelerinin dar mukellef kismina bakmaniz gerekir.
Tr de beyanname vermezsiniz..
Kesilen stopaj, kesilen yatirim enstrumanlari icin nihai vergi olur.. Bir de beyanname verilmez.
Alman vergi yasalarina bakin.. Orada beyannameye tabii ise beyan edin, verginizi orada odeyin, tr de yapilan stopaji da varsa orada mahsup edeceksiniz..
Bir almanci arkadasim var o sekilde yapiyor..
Beyan etmezseniz CRS (common reporting standards) yani ortak bilgi paylasimina takilirsiniz ve ceza yersiniz..
Tr size sormaz korkmayi, giris cikislarinizdan bunu goruyorlar, sorarlarsa dar mukellefim, ikametgahim yurtdisinda dersiniz..
Benim 2000 li yillarda ABD'de yasayan bir kardesim vardi, yillarca burdan temettu aldi, stopaj kesintisi nihai vergi idi, bir kac sene sonra aga takildi sanirim, sordular ve pasaportundaki giris cikis damgalarindan bunu ispat etti ve vergi tarhini sildirdi..
Syg,
Siz Tr acisindan dar mukellefsiniz..
Vergi duzenlemelerinin dar mukellef kismina bakmaniz gerekir.
Tr de beyanname vermezsiniz..
Kesilen stopaj, kesilen yatirim enstrumanlarinda nihai vergi olur..
Alman vergi yasalarina bakin.. Orada beyannameye tabii ise beyan edin, verginizi orada odeyin, tr de yapilan stopaji da varsa orada mahsup edeceksiniz..
Bir almanci arkadasim var o sekilde yapiyor..
Beyan etmezseniz CRS (common reporting standards) yani ortak bilgi paylasimina takilirsiniz ve ceza yersiniz..
Tr size sormaz korkmayi, giris cikislarinizdan bunu goruyorlar, sorarlarsa dar mukellefim, ikametgahim yurtdisinda dersiniz..
Benim 2000 li yillarda ABD'de yasayan bir kardesim vardi, yillarca burdan temettu aldi, stopaj kesintisi nihai vergi idi, bir kac sene sonra Tr maliyesinin filtresine takildi sanirim, sordular ve pasaportundaki giris cikis damgalarindan bunu ispat etti ve vergi tarhini sildirdi..
Syg,
Yarin, 05/06/2020 tarihinde 05/06/2020 eurobond unun % 3,5 faiz odemesi gelmistir, hayirli olsun...
Demekki ana para da odeniyor yarin, sahip olanlara hayirli olsun tekrardan.....
Basit hesapla 80000 nominal bond u olan kisi yillik 5600 usd faiz geliri aliyor demi (3.5 % varsayarsak )
1. Eurobond alimlarinda bankadaki masraflar hisse senedi gibidir. Bankalarin online broker alt kuruluslari ile yaparsaniz bedel *x 0,25% + borsa bedeli (XETRA 2 EUR) + kücük bir bedel daha (bankasina göre degisir). Online broker hesabinizda senelik saklama masrafi olmaz.
Kupon gelirlerinize %25 stopaj arti %25'lik stopaj bedeli üzerinden %5,5 destek vergisi (Temmuz'dan sonra kalkacak, ama kalkacak mi?) kesilir.
2. AB vatandasi oldugunuz (bazilarinda olmazsaniz bile mümkün) icin hesabinizin Almanya'da kalmasinda genelde sorun olmaz (Comdirect, ING, DKB, DB), ama yinede sorun bankaniza. Ikamet sarti hesabi actirirken var. Acildiktan sonra pek sorun olmuyor, eger ABD'ye tasinmazsaniz.
3. TR'deki gelirlerinizi mutlaka bildirin. Sayin Dudu aciklamis. Zarari getirisinden cok daha fazla olur.
4. Aynen.
Almanya'da comdirectten, tr de de iş bankası ve garantiden eurobond işlemi yapıyorum (yeni başladım) Alman bankasında vergi otomatik çekldiği için hesaplama sorıunu olmuyor. Türkiyedeki bondlarımın gelirlerini seneye beyan etmem gerekecek almanyada.
Taşınma durumunda almanyadaki kağıtları trdeki bankaya gönderme durumu var mı bir araştırın isterseniz. Sorularınız varsa elimden geldiğimce yardımcı olmaya çalışırım. Ayrıca samreit bey de çok bilgili almanyadaki finans konusunda.
"Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'tan Euroclear Bank açıklaması"
https://tr.investing.com/news/politi...klamas-1972091
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.