Şah devlet vezir malum kişi..
Printable View
Normaldir Bahri kardeşim..vizyonda ''atın intikamı var''..:cool:
Bu filmin kaçıncı zafer haftasına kadar gidilir, daha belli değil..NŞA film cari açık makul seviyeye inene yada imalatının ithalata bağımlılığı iyice azalana kadar devam eder..fakat makinist filmi kopartırsa bir şey diyemem..tek bildiğim yenilen hurmalar bir gün gelir..:)
ort. dolar kurları;
2002--1.506.431 tl
2003--1.491.635 tl
2004--1.421.923 tl
2005--1,3408 tl
2006--1,4318 tl
2007--1,3015 tl
2008--1,2930 tl
2009--1,5474 tl
2010--1,5011 tl
2011--1,6708 tl
2012--1,7921 tl
2013--1,9020 tl
2014--2,1881 tl
2015--2,7209 tl
2016--3,0223 tl
2017--3,6491 tl
2018--5,180 tl(şu an)
Değerli TL onurumuzdur..:kahkah:
Biraz kafa dağıtmak iyidir...
Dün gece Bridge Base Online 'da ABD de düzenlenen geleneksel Spingold Briç Şampiyonası finalini izliyorum.
Uykum gelip de yatarken benim favorim Polonyalı usta Gawrys'in takımı önde idi.
Gawrys'in takımı, kendisi dahil iki Polonyalı (diğeri Mickal Klukowski 22 yaşında bir dahi oyuncu . Şu yaşında lmadığı bir ünvan kalmadı.) iki Norveçli ve iki Amerikalıdan oluşuyor.
Gawrys 55 li...
Müthiş biri.
Ve takıma bir bakın.
Artık böyle oldu takımlar.
Milliyet hak getire.
Bizim Başkan Nafiz (Aşağıdaki fotoğrafta ortadaki) bir şey yapamadı. Ama oralara gitmeleri güzel.
https://scontent.fsaw1-4.fna.fbcdn.n...22&oe=5C0C1CF1
5.183 dan 1 birim sattım. Kaldı 3 birim.
Aslında bu heyecanlı yükseliş sırasında yazmak da istemedim ama söz söylemiştim...
YAZIP ÇİZDİKLERİM YATIRIM TAVSİYESİ OLMAYIP FALDAN ÖTEYE GİDEMEZ...
Bu işlemler OV-uv işlemlerim KV işlemlerimi buraya yazmam mümkün değil...
Prof. Dr. İlber Ortaylı, son günlerde Türkiye- ABD ilişkilerinde yaşanan gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek Özel programına Prof. Dr. İlber Ortaylı konuk oldu.
Programda Türkiye ile ABD arasında krize neden olan, ev hapsinde tutulan ABD'li Papaz Andrew Craig Brunson konuşuldu.
Ortaylı, Türkiye-ABD arasında yaşanan gerilime ilişkin ''İlk kez gerçekten ABD ile yüz yüze bir çatışma içindeyiz. Ne kadar devam eder onu bilmiyorum.'' yorumunu yaptı.
Mesele rahip değil gibi sanki. O trump ın evangelist lobiye şovu diyorlar.
Lakin papaz da sarı öküz değil. İstediğini almaya alıştıran sen şimdi al papayı ver kupayı diyen sen.
Adam seninle yıllarca böyle çalışmamış ki. Müzakareler pazarlık tabanlı olmamış ki hiç. O istemiş sen vermişsin. Sen istemişsin o şart koymuş...
Temel mesele şu biz neyi verirsek veya alırsak US baskıyı düşürür.
Tamam verdik papazı ya da ajanı peki sonra ? Ne zamana kadar sağ kalırız ?
Planlı bir toparlanma için on yıllarca zaman tanır mı bize ?
ABD nin İran ambargonun Kasım ayında uygulamaya geçilecek ikinci bölümünde İran'dan petrol alacak ülkelere de yaptırım uygulanacakmis
Oteller bayramda tam doluluga ulaşacakmış.Alman ve Rus turist sayısı artmış.
Dün paralı yayın yapan digiturkteki jimmy Fallon show a baktım biraz.Abd populer kültürünün ve başkan Trump'in politikalarını öğrenme açısından ayna gibiydi.Zaman ayrılıp izlenebilir belki
Yazındaki havadan sanki papazı rehin tutuyormuşuz, istersek hemen verebilirmişiz gibi bir hava var.
Dünyaya örnek bir hukuk devletinin vatandaşı olarak bunu kabul etmemiz mümkün değil.
Bizde bağımsız yargı var.
Önümüzdeki 4 yıl içinde (ki her tutuklu bu konuda eşittir) iddianameyi hazırlayıp suçunun ne olduğunu belirleyeceğiz.
Acele edip adamın kafasını karıştırmayın lütfen.
Son bir ayda kurun gidişatına bakıyorum da: 10 luk desteler halinde çıkıp bir öncekini destek yaparak ilerliyor.
Yakında onluk değil yirmilik basamaklara alışırsak kimse şaşırmaz artık.
Var git Ankara'ya bu işe bakan sorumluyla konuş, eminim dış güçlerin oyunu diyecektir.
Peki biz bu oyuna nasıl geldik desen...
Yanıtı ezbere biliyoruz:
- Aldatıldık!
Jöleliyi özleyenlere...
https://www.facebook.com/necmi.calis...6588686088501/
Utanması arlanması yok ama gene de arada bir vermek lazım.
Selamlar..
İşte hep bu yazılan çizilenlerden dolayı dolar alınıp yatılır,
trade edilmez demiştik :)
PBOC şortcuları biraz hizaya çekmiş..:)
Fakat ÇİN'in kafası bozulursa bu konuda ne olacağı bilinmez..Alıntı:
Gelişen piyasa paraları PBOC'den destek buldu
Gelişen piyasa para birimleri, Çin Merkez Bankası'nın Cuma günkü yuanı destekleyici adımından destek buldu
06 Ağustos 2018 Pazartesi, 09:55
Çin Merkez Bankası (PBOC) Cuma günü yaptığı açıklamada Döviz forward pozisyonu için zorunlu karşılık oranını yüzde 20'ye çıkardığını belirterek yuanda kısa pozisyon almanın maliyetini artırdı.
......
Hong Kong'da Mizuho Bank kıdemli Asya stratejisti Ken Cheung, “PBOC sessizliğini bozdu ve politika değişikliği MB'nin yuanı desteklemeye hazır olduğunın sinyalini verdi. Bunun sonucu olarak piyasa katılımcıları olası döviz müdahalelerine karşı daha temkinli bir hale geldi†dedi.
DXY 95,50..dolar yine pazularını gösteriyor..okeyi masaya bırakır mı..:)
Yukarıdaki haber sabah ki bayat habermiş..bu tazesi, Doların güçlenmesiyle Yuan sabah ki kazançlarını geri vermiş..
Alıntı:
Uluslararası piyasalarda, dolar, ticaret gerilimi sürerken yükseldi, hisseler tırmandı (14:54'te güncellendi)
06 Ağustos 2018 Pazartesi, 07:29
Güncelleme: 06 Ağustos 2018 Pazartesi, 14:54
Dolar, Çin'in ticaret savaşından geri çekilmeyeceğini işaret etmesiyle çoğu büyük para karşısında yükseldi. ABD endeks vadelileri, kazançlara işaret ett ive Avrupa hisseleri, düşük bir işlem hacmiyle birlikte yönünü yukarı çevirdi.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi, son beş seansın dördüncüsünde de yükselirken yuan, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) para biriminde kısa pozisyon almayı daha maliyetli hale getirmesinin ardından gerçekleştirdiği kazançları geri verdi.
Sterlin, İngiltere Uluslararası Ticaret Sekreteri Liam Fox'un anlaşmasız Brexit ihtimalinin kuvvetle muhtemel olduğunu belirtmesiyle çoğu büyük para karşısında zayıfladı. Euro, Almanya'da zayıf gelen Haziran ayı imalat rakamlarının ardından değer kaybetti.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...69#post2407869
Bence okeyi dışarı olur dostum
olsun diyorum :)
Bazen Bor'un pazarı erken biter..bu aşamadan sonra önden yüklemeli faiz arttırırsın ama adam bunu çıkmak için kullanır..çünki dünyada dolar kıymetleniyordur..Alıntı:
"CİDDİ BİR KISIR DÖNGÜDEYİZ"
Merkez Bankası'nın reel faiz anlamında oyunun gerisinde kaldığını vurgulayan Kırali "Gelişen piyasaların reel faizi son 10 yılda yaklaşık %3'ler civarında, Türkiye'de genelde bu seviyenin altında. Yani ortalamanın altında bir reel faiz verdiğimiz için son 5 -6 yıldır ciddi bir kısır döngüdeyiz.
Düşük reel faiz kurda değer kaybı getiriyor, bu da enflasyonu yükseltiyor, yüksek enflasyon reel faizi daha da düşürüyor." açıklamasını yaptı.
Kırali "Bunu kırabilmek için önden yüklemeli faiz artırımıyla reel faizi yukarı çekmeliyiz ve sabırlı olmalıyız, en az 1 - 2 çeyrek bunu korursak enflasyonu aşağı getirebiliriz, akımlar da tersine çevrilebilir.
Yine çıkmaz sokaktayız..:(
Bama, Zerohedge'in ters indikatör haline geldiğini ve zamanlama konusunda yanılttığını düşünüyor. Ağustos ayı içinde, Çin ile ABD arasında, ticari konular açısından, kısmi bir yumuşama bekliyor. Çok ilginç. Dikkatle izlemek gerekir. Bakalım neler olacak?
http://666kb.com/i/dvurq0ky0e4udlauu.png
http://666kb.com/i/dvurs6gqsv7nxj5fa.png
http://666kb.com/i/dvurt05os750agsom.png
Sevgili doktor...
Para piyasalarında YTD yazmana gerek falan yok. Biliyorsun.
Yorma kendini her defasında...:)
Ben de tümüyle dolarda değilim.
Temmuz 20 de, dolar 4,84 iken mevduatta işlem yaptım.
O günden bugüne varlığım tam 6000 dolar eridi...
İşte dolar başlıklarına gelip de almayın etmeyin diyenlere anlatamadığım bu.
Servetin eriyip gidiyor.
Geçen yılın bu zamanına göre erime ise inanmayacaksınız (bu kadar dolarda olmam karşın) 45.000 dolar...
Hesap bilmek çok kötü.
İnsanı mutsuz ediyor.
Yaptığı hataları yüzüne şamar gibi vuruyor.
Oysa TL cinsinden hesap yapıp mutlu olmak da vardı.
TL olarak 80.000 Lira kardayım...:)
Nasıl ama?
Doğrudur ÇİN'le anlaşma yapılabilir..özellikle ÇİN'in boyun eğmesiyle..ancak bu anlaşmanın varyasyonları neler olabilir bunlar önemli..
Diğer taraftan DXY'yi arttıran tek sebep ÇİN'e karşı yaptırımlar değil ki..en başta ''taper'', FED'in en azından bu sene faiz artışlarında durmayacağı(yada beklentisi), vergi indirimleri , hatta bütçe harcamalarının artması ve hatta diğer Euro vb. paralara karşı durumları(en başta faiz farkları) diğer göz önünde tutulaması gereken konular..
Hani DXY 90'ın altına inebilir mi, inebilir ama ''destroy'' denilecek bir durum yok ortalıkta..bunlar sanırım ABD'nin kıdemli crash'cıları, sn. Bosporos gibi..:)
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Aissami'yi kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de bulunan Venezuela'nın Ekonomiden Sorumlu Devlet Başkanı Yardımcısı Tareck El Aissami'yi bugün kabul etti.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, aynı zamanda Sanayi ve Milli Üretim Bakanı olan El Aissami'nin kabulü, Beylerbeyi'ndeki Sarı Köşk'te gerçekleşti.
nerelerde kimlerle iş yapmaya çalışıyoruz
harika bi ekonomik model tabi venezuella..
tebrikler..
TCMB: REZERV OPSİYON MEKANİZMASI ÜST SINIR ORANI %45'TEN %40'A DÜŞTÜ- BLOOMBERG HT
al birde buyur buradan yak haberi..
abovvv ne diyosu büyük para..
:oleyo:
ABD'NİN İRAN'A KARŞI YAPTIRIMLARININ İLK AŞAMASI YARIN TSİ 07:01'DE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK -ABDLİ YETKİLİLER
Bakmayın piyasada ses etmediklerine ama sürü başı takip eder..
İranla iş yapan çoookkk iş adamı vardı perde arkasından..
Yıllardır..
Hepsinin suyu kesilecek yada şahmat durumları..
Feci sıkıntı var piyasada..
Ne yapacaklarını şaşırdılar..
Bunlar şakır şakır deşifre de olabilir ler ABD nin yaptırım listesi ile..
Babamın eski sözü ile..
TARZAN ZORDA..
Kurda 5,20 de geçildi.
Korkarım bundan sonrası 20 şer 20 şer atlanacak.
Bugün ülke ekonomisinin zararı 60 milyar lira kadar.
Dayanılmaz.
Temmuz 20 den bu yana sadece 20 günde dolar kuru % 10 civarında yükseldi.
Ya da TL devalüe oldu.
Eskiden devalüasyon denince alert olurduk.
Bu kadar mı duyarsızlaştı piyasalar.
Milleti depolitize ettikleri gibi, piyasaları da deekonomize (ne demekse) ettiler.
Borcun ödenemeyecek duruma gelmesi sadece güçlü ve de yavuz borçluyu mutlu edebilir.
Bir de borcun büyüğünü tercih eder kötü niyetliler.
Çünkü batmana izin vermezler. Her türlü yardım esirgenmez. Borçlu kollanır.
Hırsızlıkta da aynı ölçü ve kıstas geçerlidir.
Çalacaksan büyük çal derler.
vardır bir bildikleri.
Damat ne demişti..piyasayla kavga yok..evet sözünü tutuyor, kavga etmiyor seyrediyor..daha ne istiyorsunuz ki..:cool:
Ayrıca dolar 4,08-4,93 , 29 ay sabit kalacak..nereye giderse gitsin 4,93'e geri dönecek..the ''thejackkalav'' nikli arkadaşa inanıyorum ben..sizde inanın..moralinizi bozmayın..:)
Ha bu arada Bloomberg'te modaya uymuş(şöyle bir internetten açtım, kısa bir süre ne diyor diye) Amerika'yı batıracak..bizde kurtulacağız..Sn. Sar batıramadı ama belki Bloomberg batırabilir..:)
Bişi fiyatlanıyor..
Ambargo
Halkb a ceza..
Sermaye kontrolleri..
İnsider alışı bunlar..
Parası bir günde % 3,5 değer yitiren bir ülkede hükümet falan kalmaz.
Biz de ölüye yattılar.
Ya da ölü taklidi yapıyorlar.
Dokunmadan "teğet geçer" ve de gider diye...
INSIDER alışı bunlar dikkat !!!