haber geldi ama spk'dan uyarıgeldi
2 defa daha hakkın var, sonra kottan atarım dedi.
bunlar birşey açıklayacaksa bu oyakta ki mallar bitmeden açıklamaz.
Printable View
SPK'dan değil Borsa İstanbul'dan geldi. % 5 sınırını geçtiği halde bilgi vermediler. Muhtemelen Muratçığıma geldi bu uyarı.
https://i.hizliresim.com/9hjmsn3.jpg gülerde 3.15 bandına hareket isteğimiz devam ediyor ama rtalb ayağımıza bağ oluyor. "yatırım tavsiyesi değildir"
https://i.hizliresim.com/ldpc6pz.jpg rtalb'de çok güzel üçgen var, en dibi olan 19.74'e dokunup tepki verdi. normalde 21.30 bandını test edebilmeli.
Şikayet etmiştik zaten CİTİ ve OYAK'ı. Ben sayın patrondur diye düşünüyorum ama her halükârda şirketin açıklama yapması gerekirdi. Öğretemedik bu çocuklara bunu. Yatırımcı ilişkilerindeki çocuk çok zayıf.
RTALB tarafında 12 aylık kar için fikrim şudur :
(a1 capital + a1 yaşam ve fabrika satışı ) = 87 milyon kar yazar.
bu hesaba göre solo kar : 60 milyom gelse rahatlıkla 150 milyon kar gelmesi lazım.
nerdeyse %50 özsermaye karlılğı demektir bu.
deli bir kar gerçekten. diğer konular bir yana adam hakikaten iyi yönetiyor şirketi.
özsermayemiz de 400 milyona ulaşır (değerlemeler ile birlikte) "yatırım tavsiyesi değildir"
Adam şirketi yönetiyor da, alttakiler mal affedersin. Lan bu açıklamayı oturup da Murat Güler mi yazsın. Yaw, başka işi gücü yok mu bu adamın. WhatsApp tan bir bilgi istedim, 2 gündür dönecekler.
Tam da A1 Capital halka arz sürecinde rezil rüsva ettiler herifi. Adam kaçındıkça bir yerlerden bir şeyler illaki oluyor. Malum eski çete mevzularından sonra bu da tuhaf bir durum ya...Neyse.
Düşünsene...Herkes seni bir finans dehası olarak tanıyor, bir yerde bir lansman felan yapacaksın. Karşındaki adam "yaw sen daha kendi şirketine sahip çıkamıyorsun, uyarı üstüne uyarı, hadi git işine" dese...
Rezalet !
GLRYH ile RTALB yatırımcı ilişkilerinde aynı kişi var. Sağolsun eskiden bu da yoktu, şirketi aradığımızda A1 Capital'e yönlendiriyorlardı telefonu. Şimdi hiç olmazsa karşımızda biri var. Var da, çap yok.
Her zaman diyorum. Kişinin kendisinin çok akıllı olması bir şey ifade etmez, ekibin de en az senin kadar maharetli olmalı. Genel kurulda gördük, çay'ı akıl edememişler. :)
https://i.hizliresim.com/3nzucwu.PNG
Sadece 18 günde 25,9 milyar Tl işlem yapan kurumun sahibi, işi gücü bırakacak KAP açıklaması yazacak. Böyle mi düşünüyorsun ?
Dostum, at sahibine göre kişner..
Patron bu işten bir rahatsızlık duyuyorsa hemen yarın değil şu saatte bu departmanı lağvetsin, yerine zıpkın gibi bir ekip getirsin; bu dünyada paranın satın alamayacağı meta yoktur.. Piyasa aç kurt dolu..!
Ama senin niyetin haberleri gizlemek ve manipülasyon yapmak ise, bu işe bakan kişinin elini kolunu bağlarsın. Bu kadar net.
Millet kan ağlıyor, her olumlu haberde aşağı basıyorlar kağıdı. 30'dan 50'den satılan payları daha nasıl toplayabilirsin ki.?
Elbette haberleri hasır altı edeceksin, milleti küstüreceksin; satanın malını alacaksın..
Yetmedi, bir ümit genel kurula katılan yatırımcıya kağıtlar çok ucuz kaldı diyerek gözünün içine baka baka alay edeceksin.!
Ucuz kaldıysa geri alım senin iki dudağının arasında, GLRYH için bu karar alınabilirdi. Ama ne, bu sefer kağıt uçacak; toplayamayacaklar.
Şimdi toplanıyor, sonra laf olsun diye geri alım açıklanır; ve 1 hafta içinde mal sahibine virmanlanır. Noldu, adı geri alım yaptık olur.
Ben öyle düşünüyorum, sen bakma bana; sen de öyle düşün.
Bu arada Murat Güler'i sevmem ama, sezarın hakkı sezara.!
Yaklaşık 1 yıldır gerek GLRYH gerekse de RTALB tarafında şirketin iletişim özürlü olması ile ilgili çok sayıda şikayetimiz var. Daha yakın zamanda telefonun karşısında hiç kimse yoktu ve aradığımızda bizi A Capital'e aktarıyorlardı. Orada da bir şey soracak tek bir kişi bulamıyorduk. Şu anki yatırımcı ilişkileri sorumlusu İsmail bey işe başlayalı henüz 2 ay oldu. Yakın zamanda bir kaç kez görüşmüşlüğümüz var. Babamın da oğlu değil hemen söyleyeyim, ve kusuruma bakmasın ya yetersiz ya da Murat Güler'in izni olmadan hiç bir inisiyatif al-a-mayan biri.
Yapılan uyarı Borsa İstanbul tarafından geldiğine göre konu % 5 sınırıyla alakalı diye bir tahminde bulundum. Belki de şirket geri alım yaptı ama bunu bildirmedi. Bilmiyoruz ki ?! Ki genel kurulda bu yönde konuşmalar da oldu zaten yani geri alımla ilgili.
İnşallah hafta sonunda bir açıklama yaparlar da biz de ne olduğunu anlarız. Adam paraya 40 takla attıran biri ve yoğun mesaisi var. Açıklanması gereken bir şey var da açıklanmadıysa, bundan belki de haberi bile yok. Belki de var...
Konuyu günlük düşünmemek lazım, çünkü bunların Kap bilgilendirmesi yapmadığı bir çok konu ve bununla ilgili cimer üzerinden yapılmış şikayet dosyası var. en basitinden benim dahil olduğum bir metin vardıhttps://i.hizliresim.com/mt8qpjq.jpg
Aynen öyle sayın hayek. Şu zamana kadar şirketle içi içeyiz, defalarca şikayet etmişliğimiz var, yani kötü bir haber var da bunu paylaşmamış desem, nasıl bir kötü haber olabilir bunun cevabı yok. Fabrika yandı diyemez haberlerde duyardık illaki. Ha, Muratçığım bu belirsizliği dibine kadar kullanacak mıdır, hiç şüphesiz.:yes:
Borsa İstanbul bu tür durumlarda "şirketten beklenen açıklama gelene kadar" şerhi ile tahtayı geçici bir süre işleme kapatıyor genel olarak. Sanırım Pazartesi'ye kadar işbu uyarıya ilişkin bir açıklama gelmezse tahta işleme kapalı olacaktır. Al sana Muratçığım istediği puslu hava.
Su bulanmayınca durulmazmış...
A.K. şirketlerinde her hafta sonu aynı şey. Full ekşın, rahat huzur yok. İllaki bir şey çıkıyor.
rahat olun tahta rutininde devam eder.
ama sorun şu tahtanın rutini başlı başına bir ekşın.
asıl soru şu bu oyak 1.3 veya 1.4 küsur malı niye aldı 21.30 dan, şimdi nerdeyse 1 milyonunu niye 20 20'den satacağım diye bir tarafını yırtıyor.
gerisi teferruat"yatırım tavsiyesi değildir"
https://i.hizliresim.com/4tfzhul.png
Ne döndüyse şu son 1 haftada döndü. Tamamen sallıyprum, tahtaya çökmeye çalışan bir grup vardı, sayın patron da yakın arkadaşı olan Korkmaz bey'e "şunlara küçük bir hatırlatma yapabilir miyiz" ricasında bulundu ve bu KAP geldi. Bunca yıldır bu işin içerisindeyim, girmediğim çöplük kalmadı; 3 milyon lotu bu piyasadan hem de kağıda hiç bir hareket yaptırmadan nasıl aldılar halâ bulamadım. Aynı şekilde de satılıyor birilerine. Her gün açılışta en fazla 1.000-1.500 lot eşleşme gören kağıda bugün birden bire binlerce lot alım iştahı mı geldi birilerinden ??? Hadi canım...
Onların icra edeceği sanatın ta a.k. Borsa İstanbul son 3 ayda 400 puan eski rakamıyla 40.000 puan arttı, çöp hisseler 150-200 FK lardan işlem görür oldu, bunlar burada yatırımcıyı nasıl düdükleriz hesabıyla kağıtları yerlerde süründürdüler. Hem de tarihi kâr rakamları açıklanmışken.
Eskiden tahta yapmanın da bir haysiyeti vardı, para grafiği çizer der cekedimizi ilikler, saygı duyardık elinde çantalarla gelen büyüklerimize. Onların ayrı odaları vardı, purolarını tüttürürken garson kızlarla haber gönderirlerdi biz amelelere, şu kağıt diye. Şimdi hepsi o.ç oldu bunların, kimseyle bir şey paylaşmak istemiyorlar. Hep bana.
tahta taş gibi maaşallah. çok kısa sürede 3.15 bandını test emeyi umut ediyorum. "yatırım tavsiyesi değildir"
https://i.hizliresim.com/n21iyex.jpg 50 günlük takas. (sinsi sinsi[emoji846])
Bofa 850 bin lot vermiş bugün daha ucuz ne varmış da satmış acaba..fk en düşük şirket ünvanı bizde herhalde ayıp..
Bir dost
17 sente hisse 110 milyon dolar pd tamam covid etkiledi ama thy pegasus ve diger ulasım ve turizm hisseleri tav holding mesela tarihi dibinde degil ustelik holding binasi enerji maden aracı kurum da var.Antalyada turizmdeyim iyimser sezon beklentileri var.Fakat piyasa da bu fiyatı veriyor.Bugunku devaluasyon sonrası artık satıp alınacak hisse de kalmadı gibi.YTD
valla benim elimde çöp olmuş bir yatırım kaldı ! makro ekonomik gelişmeler o kadar bozuldu ki, konuya artık mikro açıdan bakamıyorum.
rta tarafında yediğimiz gol bile değil
3 hafta da usd bazında %40 eksi yazdıktan sonra , gerisi lafı güzaf [emoji846] burda kar 150 gelse ne olur 200 gelse ne olur.
genelde bu tarz devalüatif hareketlere hisseler ilk başta olumlu tepki verip, sonra devriliyorlar. Gelişmeleri bir izlemek lazım."yatırım tavsiyesi değildir"
Bankalarda sıkıntı başlar yakında. Düşünsene 9 Tl den dolar alıp içerideki yandaş inşaatçılara % 1.25 faiz ile kredi veren kamu bankaları ne durumda ? Kamu bankası demek de ayıp bunlara RTE bankası demek lazım. Kamunun gram faydasına değil çünkü bu yapılan.
https://i.hizliresim.com/9rcsyda.jpg "yatırım tavsiyesi değildir"
Bugün çok uzun zamandır ilk kez tüm kademelerde ki toplam alış satışı geçti .Buna bile sevinir oldum yavv..
Yatırım Tavsiyesi Değildir
Qnb ne pok yemeye 350.000 koydu 2.79 a anlamak mümkün değil.Ne istiyorlar bu hisseden..
Yatırım Tavsiyesi Değildir
2.79 sar değeri ilginç, kırması güzel olur
https://i.hizliresim.com/gtg2f22.jpg 2.70 altına sarkmadığu sürece yola devam inşallah."yatırım tavsiyesi değildir"
2.74 den tekrar glryh aldım.
Malesef çöp karisistirir gibi hissediyorum kendimi.bisey denk gelir mi acaba??yarın tavan olsa nolur ki...
Endeks 40-50 bin puan gitti USD altın desen birileri avuclarini oksuyo mutluluktan prens etekleri öpüyo.
20 yıl geçti hala Türkiye üretim üssü olacakMİŞ... ne iciyon arkadaş alkol işi değil bu kuru mu kimyasal mi kullaniyosun..
Göz göre göre develuasyon yapılıp arkasından arrrraplara satiyolar ülkeyi...pazarlığı bile çoktan yapılmış..
Ne de çok Arap sevdalısı varmış ülkede..
Pandemi zıpladı borsalar kızardı..
Aracı kurum ve rtabl en ofansif hisselerden biri olabilir..
Bir dost