sanırım %61 desteğinemi çekilecek,yorum desteği olan varmıdır...
Printable View
sanırım %61 desteğinemi çekilecek,yorum desteği olan varmıdır...
herkes bilgiyi kendisine saklıyor paylaşmak istemiyor...
Yabancı fonlar çıkıyor galiba. Böylesine temelli bir kağıtta kazanamıyorsak ve böyle abuk subuk hareket oluyorsa ya biz bir halt bilmiyoruz ya da kötü bir haber çıkar ortaya. Yoksa yok ikili dipmiş filan hikaye. 2-3 kademeyi mi bekleyecek alan adam? Zaten haftalıklarda ikili dibini yaptı.
YTD
Bugün ve Son bir haftanın pastasını paylaşabilir misiniz
Borsada kazanmadan önce kaybetmemeyi öğreneksin
Fonlar değil de bir fonun çıkışı söz konusu. Kordsa için düşüşleri normalde dert etmemek ama korkum kötü bir haber çıkabilir mi diye? Yarın durum belli olur. Düşüşleri kademe kademe alım fırsatı olarak görürüm ben. Dolardaki düşüş, döviz pozisyonu vs diyeceğim ama bu kadar etkilemez. Sağlık olsun.
Yarın artı kapatırsa durum değişir mi? Bence değişir :)
YTD
Düşsün hocam diğer hisselerimiz yükseliyor zaten. Bu kadar yükseliş yapmış endeks ters giderken. Ne güzel işte düşmesi. Ytd.
Arkadaşlar tuhaf bir durum yok..geçen yıl borsa endeksi %20 düşerken, kordsa %30 a yakın prim yaptı yıllık bazda...bist100 ün en iyi performans gösteren 3-4 hissesinden biri oldu.
Üstelik bu performansta düşük maliyetli stokların bilançoya olumlu etkisi önemliydi...yani 3. çeyrek ekstra olumluluk, 4. çeyrekte kötüleşme olarak yansıyor...yani fiktif iyileşme geri veriliyor.
özetle, çok olumlu 3. çeyrek bilançosu nedeniyle ekstra fiyatlanan kordsa, göreceli olarak kötü gelecek 4. çeyrek bilançosu ile düşüyor.
çok düşmüş kağıtlar var...portföy değişimi oluyordur...bazı fonlar kordsa dan çıkıp yukarı ivmesi olan kağıtlara geçiyordur...son çeyrek bilançosu sonrası toparlar biraz....ama bu yıl bist-100 e göre performansı göreceli düşük kalacaktır...burası net.
Sn cautionary ne güzel aciklamissiniz durumu. Bunlar olağan durumlar sürekli bir hisse dikine çıkarsa nasıl yatırım yapıcaz. Bir çok arkadaş yatırım yapmış ama düşerken yazdılar. Saygılar tekrardan.
Birkaç gündür bizi çok kırdı. Bugün gönlümüzü alıyor spek.
Yarın da artı kapatırsa yavaş yavaş güzelleşecektir... Yakında sert dirençler yok... Hayırlısı.
YTD
yavvv.çok yakın bir dostumuza borsayı tanıştırmak, takip etsin diye 10.10.dan 200 lot aldık sağlamdır diye..
hoş takip ettiği ısındığı falan yok..ara ara 2000 lirasını biz hatırlatıyoruz..
daha kar yok diyoruz bir de..olsun diyor..
rezil etti bizi.:vk:
sende durum ne dedi dün..iyi iyi dedik..gönül koymaz inş..
Aşağıda benzer şirketlerin çarpanları var.Bunların içinden kendimize 8 F/K yakıştırsak..350 milyon kar ile kapattığımız varsaysak kordsa fiyatı 14,39 ediyor..PD/DD oranında da kendimize 1,5'i yakıştırsak..ki yakışır o zaman da 18 gibi bir fiyat çıkıyor
[IMG]https://i.hizliresim.com/6aNXMk.jpg[/IMG]
Gelecek sene kar büyüyecek diyorsak..(yeni yatırımlar da devreye giriyor)..Bu gün yakıştırdığımız 8 F/K...mesela kar 500 olsa yine düşüyor 5,59'a.. ama o zaman da 8 i yakıştıracak olsak o zaman da 2019 sonu gibi ediyor 20,56TL
Kordsa'nın yeni patentlere ve bu yüzden sıra dışı hikayeler yaratmaya teşne bir şirket olduğunu aklımızdan çıkartmamak gerek kanımca..hem AR-GE'ye hem de eğitime yatırım yapan kurumsal yapılar ilginçtir:):)
Biraz iyimser tarafta olan bir yatırımcıyımdır..Ona göre değerlendiriniz:))
Oblomov üstadımızdan teknik yorum alabilirsek güzel olur
Estağfurullah dostum.
İki gündür aracı kurum-veri sağlayıcısı ile boğuştuğum için veri alamıyorum.
O yüzden güncel bişey yok elimde.
Lakin şöyle bi teorim var paylaşayım:
https://i.ibb.co/jV1NwqR/kords.png
Haftalık pivot(sarı renkli) üzerine atakları önemsiyorum ben. Yükseliş yönlü aksiyon/formasyonlarda baktığım ilk kriter. Sonra düşen/yükselen kanallar vb. indikatörler vb.
Kordsa' nın düzeltme süreci boyunca haftalık pivot üzerine yaptığı ataklar(elips içindeki oklarla işaretlenmiş) 4 kez düşen kanal üst bandına(kahverengi) çarparak son buldu.
Grafik verileri ayın 30 una kadar kapsadığı için kanal üst bandı 9.10Tl gibi gözüksede, zamansallık nedeniyle 9.03 TL bugün itibari ile aslında.
Haftalık pivot ise 8.94TL idi.
Neyse özetle...
İlk kez haftalık pivot ve düşen kanal üst bandı üzerinde bir kapanış oldu düzeltme sürecinin başından bu yana.
Haftalık RSI da 50 üzerine attı yanlış hatırlamıyorsam.
Sonuç olarak düşen kanal üst bandı üzerinde kaldığı sürece(kalabilirse), yukarı yönlü bir kanal oluşturana dek, fibo düzeltme seviyelerini takip etmekte yarar var diye düşünüyorum.
Bol kazançlar.
Not: Grafik son 2 günlük veriyi içermemektedir.)
Teşekkürler. Hacimli ve oynak bir dönem yaşıyoruz. Bilanço çok belirleyici olacak gibi.
Güncel verilerle mevzuya yakından bakınca 9.10 TL kapanışının nedeni daha iyi anlaşılıyormuş...
9,63-8,69 düşüşünün %61.8 lik düzeltmesiymiş aynı zamanda bu seviye. (Haftalık pivot 9.09TL)
Uzatmadan grafiği koyayım ve çıkarımımı da ekleyeyim:
Mevcut minör yükselişin kanal üst direnci 9.33 TL pazartesi için.
Velhasıl üzerine atarsa aylık pivotun ve eski yükseğin de(9.36) üzerine atmış ve yeni bir trend başlatmış olacak.
Değilse 8.97 ye kadar pull-back(Düşen kanal üst bandı) yapabilir.(Arada 9TL gibi başka destekler de var.)
Velhasıl-ı şahsi görüşüm mevzunun netleşmesine çok da uzun zaman kalmadığıdır.
PS: RSI günlükte 9.36 daki zirvesinin üstünde. (Olumlu).
60 DK grafik:
https://i.ibb.co/4129ZH8/kords.png
Zirve sonrası oluşan düşen trend çizgisi son işlem günü geride bırakılmış gözüküyor.trend üstü kalması koşulu ile üst yatay direnç değerleri sırası ile test edilebilir.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...c6815046c3.png
ikili dip formasyonu ?
9,36 seviyesine kadar çıkabilir ve bu değeri yüksek işlem hacmi ile aşabilirse ikili dip formasyon hedefi olan 10 fiyatları kısa-orta vade için gündeme gelebilir.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...86505280c5.png
Selamlar eski dostlar az kaldı sankim gelecem
Sayın wandet;
Başta yanlışlıkla gönderilmiş diye düşündüm ama...
Bir kaç hisse başlığında daha gördüm bu grafiğinizi.
Elinize sağlık, ortada bir emek var.
Öte yandan da; sanıyorum ki "bu hisseye dikkat!" demeye getirmişsiniz.
Ortada bir fırsat olduğunu düşünüyorsanız ve "insanların da işine yarar belki" diyorsanız daha açık konuşmanızda yarar var.
Bir perspektif, hedef, dikkate değer gözlemlediğiniz bir şey varsa...
PS: Şahsi görüşüm: Aşırı spekülatif bir hisse risk-getiri dengesi açısından...
hayırlı sabahlar bol kazançlar
9,30 üzeri saatlik kapanışlar tobo yu çalıştırır inş bakalım
Geçen haftayı sağlam kapamıştık, özellikle cuma günü güçlü yabancı alımı vardı...yabancı sattığı malı uygun fiyatlardan yerine koymata başladı.
Bu arada tarihin en güçlü yabancı girişinin olduğu ocak ayında, yabancı payı %49,5 dan %50 ye çıkmış, neredeyse değişmemiş...ama şubat ayında yabancı girişinin etkili olacağını düşünüyorum( bugün içinde yabancıya işlem yapan bir kurum en iyi alıcı)
Sonuçta, olumsuz beklenen son çeyrek bilanço yabancının mal toplaması için fırsat olacak...bilançoya kadar 9-10 arası hareket, bilanço sonrası olumsuz beklenti bitişi, ve 10 üzerine atmasını bekliyorum.
Bu arada asıl uzmanlığım hisse değil, büyük resim..endeks beklentileri...seçime kadar 95-105 arası dalgalı yatay bir piyasa bekliyorum..bu dönem ana endeks kağıtlarından geride kalan ikincil kağıtlara geçişler olacak beklentisindeyim.
nerde eski dostlar yaw gelecem dedim geldim
Bi yukarı atamadı ********.
Fabrikaya gittim tıkır tıkır çalışıyor bu sene iyi bir temettü alırız
kordsa yi 5-6 arasından alacaksın en az 10 yıl tasıyacaksın her yıl temettu verir ben temettu ala ala benim maliyet 1.30 tl :halay:
nefsini yenip satabilene helal olsun.
Ne oldu şimdi bu beyinsize?
Türkiye'de borsada KY kazanamaz. Aç gözlü, bencil, aşağılık bir kesim sadece kendileri kazanmak ister ve öyle de yapar. Fakat sonra geberip gittiklerinde aldıkları ahlar tek kârları olur.
YTD
Ne salak hisse ya. Her gün akşam 5e kadar 9.15 yap sonra bas.