Bu güne kadar OHAL şartlarında seçim yapıldı mı hiç acaba?
Printable View
Bu güne kadar OHAL şartlarında seçim yapıldı mı hiç acaba?
Yeni sistemde kim gelirse gelsin %50 alacağı için güçlü iktidar olacak...
Gelecekte belirsizlik/koalisyon riski yok...(önceki seçimler gibi)
Eeee 66 günde de olup bitecek
Daha ne?
Ama muhalefet/demokrasi topu dikmiş kimin umrunda?
saygılar/başarılar
2 turlu olursa 2.tur 1.turdan en erken kaç gün sonra olabiliyor?
saygılar/başarılar
Erdoğan'ın en sempatik, en tatlı dönemi başlıyor.
En son İETT memurluğu zamanında halı saha zamanında görülen bir sempatiklik...:)
Ben güler yüz ve tatlı dile (yalan da olsa) çok kanarım baştan söyleyeyim...
Muhalefetin adayı 66 günde kendini nasıl tanıtacak?
Halkı ikna edecek?
K.K ve M.A aday (veya Saadetin adayı) olursa bu iş yatar...
Hatta ilk turda yatar...
Bari 2.tura bırakabilseler...
Daha muhalefet birde mitletvekili adaylarını belirleyecek....
Of ki ne of...
saygılar/başarılar
Seçime kadar ekonomi yönünden (döviz fiyatının artması, insanların bankalardan dövizlerini çekmesi... gibi) bir çuvalama olursa muhalefetin şansı olabilir yoksa yine aynı tas, aynı hamam, aynı kese devam !!!!!
tekrar FULL dolara geçilmiştir. bundan sonra fiyat takibine gerek yok,bugün aldıklarımı fiziki çekiyorum.dursun lazım olabilir.
http://www.bloomberght.com/haberler/...sa-icin-olumlu
dün erken seçim söylentisi doları zıplattı bugün erkeninde erkeni oldu şimdi piyasanın rahatladığı yorumları yapılıyor :)
yatırım kararı alırken hiç kimsenin lafına inanılmaz denir !! artık kendi görüşlerinize de inanmayın öyle bir dönemdeyiz :)
Yahu boşverin bu işleri devlet su işleri, her şey bir seçimle düzelecek ha..iyi yiyorlar ortalığı..:)
Piyasa kesinlikle doğası gereği hareket etmiyor. döviz kuru satış baskısı kuruluyor, hisselerde de alım pozisyonu oluyor. Yani normalde tam tersi olması gerekirken tersi hareket ediyor. Uzun lafın kısası büyük bir manipülasyon söz konusu. Yıllardır borsada olanlar bilir. Erken seçim kararı hemde birkaç ay sonrasına yapılacak bir erken seçim kararı borsada çok sert satışlara neden olur döviz alır başını giderdi. Açıklama bitmeden önce o yönlü hareket edip ardından tersi hareket çekmesinin başka bir izahı mümkün mü? Bu durum ancak Büyük bir organizasyon tarafından yapılabilir. yaklaşık 2 yıldır piyasalar birileri tarafından ters yönde hareket ettiriliyor. Yabancının tavrı ne olacak bekleyip görelim.
Muhalefetin en büyük kozu kötü ekonomi dolayısıyla işsizlik olabilirdi...(işsizlik hala iyi değil ama ......)
Seçimler 2019 da olsaydı ekonomiyi canlı tutmak her geçen gün zorlaşacaktı...
Bunu gören/bilen Reis yaptı yapacağını
Neyse Hayırlara vesile olur umarım...
saygılar/başarılar
Dün burda yazdığımda biri saçma sapan yorumlat yapmıştı.
Tekrar belli oldu ki 2018 ikinci yarısında gelecek olan kriz derinleşip millet yiyecek ekmek bulamayacak hale gelmeden seçim yapılmak iştenmiş. Boylece krizi yeni gelenlere fatura etme imkani da bulmuş oldular...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Piyasa tek ve/veya belirli odaklardan yönlendiriliyor mu?
Bilemem
Olabilir de olmayabilir de
Ona bir itirazım yok...
Ama erkenin erkeni seçim kararı piyasanın üstüne para verip almak isteyeceği kadar dadlı bir karar bence
Dolayısıyla piyasa doğası gereği hareket ediyor bence....
Farkı gözden kaçırmayın
Bu erken seçim değil
Erkenin erkeni ve/veya baskın seçim kararı...
saygılar/başarılar
Evet FED faizlerinin her geçen gün artacağı-doların değerlenmesinin beklendiği gelecekte ekonomi iyi/canlı tutmak zorlaşacaktı...
Reis erkenin erkeni seçim kararı alarak ön aldı
Ama Reis açısından şöyle bir handikap da oluştu..
Oda:24 Haziran 2018-2022 arasında yapacağı başkanlığının büyük bir bölümünde sıkıntılı bir ekonomiyle uğraşacak...
Bugünden konuşmak erken belki ama seçildiğine lanet okuyacak kadar kötüleşebilir ekonomi....
Bu analizi biraz da benim züğürt tesellim olarak okumanızda fayda vardır...
saygılar/başarılar
Ekonomi çok iyi diye bi khk çıkarır tamam...[emoji23]
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.bloomberght.com/haberler/...inin-habercisi
enteresan bir yorum
ak parti döneminde çok zenginleşen bir kesim oluştu. şimdi bu kesimin diyet ödeme zamanı. dolar 4 üzerinde seçime gidilirse erdoğanın işi zor. 3.50 seviyesinde seçime girilirse ilk turda alır. bu zenginleşen kesim yurt dışında tuttukları dolarların ne kadarını erdoğan için kullanacak? doların seyrini bu belirleyecek.
Dolar biraz daha düşsün de ay sonunda gelecek olan parayla iyice bir dolar alalım. Sonuçta seçimde olsa bişey değişmeyecek seçimden sonra çıkışa devam. Borsa suni çıkıyor. Ne olacak seçimden sonra yatırımlar mı artacak cari açıkmı düşecek ne.....
Güzel haberler bunlar..ver mehteri..şak-şak-şak-şakada şuka..:kahkah:
Alıntı:
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Seçimlerin erken yapılması en çok reel sektöre yarar, iş dünyası yatırım kararlarını öne alır. Çok daha güçlenecek yönetim sistemiyle üretim yarışı 1,5 yıl erken başlar." ifadelerini kullandı.
Bu saatten sonra TL tutulmaz, muz cumhuriyeti bile değil burası,başka bir şey!
-Piyasalar sevdi bu seçim haberini.Bilal sence neden?
- Bıbıcım, millet Haziran'da seçim derdini bitirip, vakitlice yazlıklarına gitmek istiyor da ondan...
Bu kadar basit
2 ay (66 gün) sonra belirsizlik kalkacak kaldığımız yerden devam edeceğiz...
Aksine yatırımlar azalabilir...
Büyüme (işsizlik) değil enflasyon öncelikli konu olması beklenebilir.. (buda cari açığı düşürebilir)
Çünkü iktidar bir 4 yıl daha garantilenmiştir artık...
saygılar/başarılar
Düşünsenize 2019 a kadar sinir/stres her geçen gün artacakdı...
2019 a kadar ekonomiyi canlı tutmanın bir maliyeti olacakdı..
Büyümeyi sağlamak için ekonomik disiplinden uzaklaşmak (cari açık/bütçe açığı vermek) gerekecek ,dolayısıyla bunun mecburi bir piyasa fiyatlaması olacakdı
Bir anda bu olumsuzluklar ortadan kalktı...
Bu nedenle bugün borsanın yükselmesini/doların düşmesini anlayabiliyorum...
Ama bunun streslerden kurtulmanın verdiği mutlulukla yapılmış bir günlük bir hareket mi yoksa 24 Haziran sonrası reformlarla iyileşecek ekonomik göstergeleri fiyatlayan yeni bir boğa piyasasın ilk günkü fiyat hareketleri mi? bilmiyorum tam emin değilim...(sanmıyorum)
Onun için gelişmeleri/piyasaları yakından izleyeceğim...
saygılar/başarılar
1 haftadır cezalıydım
Hem bunun etkisi hemde baskın seçim kararının sinirlerimi yıpratması ile çeneme/klavyeme vurdu
Kusura bakmayın kafanızı şişirdim...
saygılar/başarılar
Evetttt...
"Burası Türkiye, burada her an her şey olabilir" diye boşuna dememişler.
4,20, 4,30, 5,10 derken...
4 lira sınırına (desteğine mi desek acaba?) pek bir şey kalmadı...
Kırkpınar cazgırlarının bildik bir narası vardır:
"Pehlivan pehlivan...Alta düştüm diye yerinme. Üste çıktım diye sevinme. Üste çıkarsan apış. Alta düşersen yapış."...
Dolara uzun vadeli bakanlar için zaten her şartta hava hoş.
Kısa vadeli girenler için, bu hava devam ederse, bir kaç aylık bir dinlenme süresi...
Dün internette gördüğüm, eski MB Başkanının, bundan sonra olacaklar hakkında yazdıkları son derece tatsız.
Olmaz olmaz diyebilecek var mı bu ülkede?
Bir günde Kambiyo rejimi de sona erer. DTH lara da el konur. Servet vergileri de gelebilir.
Öyle bir erir ki TL nin değeri hiç bir faiz kaybı yerine koyamaz...
Neyse.
Gidecek bir yerimiz yok.
Yaşayıp göreceğiz.
Bu gece briç sosyalleşmemiz vardı.
Konuşulacak konu çıktı...