birleşme işlemleri ne zaman tamamlanır acaba?
Printable View
birleşme işlemleri ne zaman tamamlanır acaba?
30 saniyede tavan oldu..
Şirketimizin 17.05.2022 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında;
1. Şirketimiz ile Mondi Olmuksan Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş.'nin birleşmesi ile birlikte Şirket unvanının Mondi Turkey Oluklu Mukavva Kağıt ve Ambalaj Sanayi Anonim Şirketi olarak değiştirilmesinin genel kurula önerilmesine.
Merhaba Mondi Turkey, olmuksan ve tire güle güle, güzel markalardı ancak bir global mondi değillerdi, lokal şirketlerin ardına saklanmış bir Mondi vardı, tire mondi, olmuksan mondi. . .şimdi kapı gibi er meydanı Mondi Turkey var.
Olmk ve tire birleşmesi varan bir , iki varan daha var, merak etme ben buralarda olacağım.
Tahtacına da selamlar, sümen altı edemiyor, edemeyecek.
Şu an dile getirmemeyi tercih ediyorum.
Mondi Turkey aslında kendini ele veriyor, şirketin benim kadar uzun yatırımcısı olunca neyi söylememeye çalışırken aslında satır arasında söylediklerini görüyorsunuz.
Bugüne kadar tahtacıyla didişmemek gerektiğini öğrendim, buralardan satanlar olmasını istiyor, belli bir piyasa değerine çekti tahtayı burada sallıyor ağacı artık bırakın diyor, normalde bu birleşme olmasa onu da yapmaz daha hala tahtayı basardı, mal toplayamazsa götürmüyor, birilerinin 20-16.50 fiyat aralığında satması lazım, onun için de öngörümü paylaşmıyorum, beklemek istemeyen ya da benim gördüğümü göremeyen gider, zaten olunca bunu bekliyordum diyeceğim.
Birleşme ne zaman olur ? Ayrıca birleşme sonrası seyri nasıl olacak ..çalışması olan var mı?
19.700'den artıya geçti, hey koçum benim...
tahtacı beceremiyor :(
TİRE-OLMUKSA birleşme oranı belli olmuş.
Örnek olarak 23.00 TL olan TİRE birleşmeden sonra ne olacak?
Örneklersek 1000 lot tire var. Birleşmeden sonra yine 1000 lot mondi türkiye hisseniz olacak ama 1000 lot olmk hisseniz varsa birleşmeden sonra 600 lot mondi türkiye hisseniz olacak.
Birleşme sonrası referans değer belirlenecek ve Mondi Türkiye o fiyattan işleme başlayacak, burada da aradaki birleşme oranına göre SPK tahtaya açılış fiyatı belirleyecek. Zaten o nedenle hisselerin fiyatları birbirleri arasındaki orana paralel hareket ediyor ve etmeli.
349.7 m tl olacak yeni sermaye, birleşme öncesi son kapanışta oluşan fiyattan iki şirketin piyasa değerleri hesaplanır, bu sermayeye bölünür ve yeni şirketin açılış fiyatı bulunur, ilk gün fiyat dengeye gelsin diye serbest marj olabilir, olmayadabilir spk açıklıyor onu.
Örneğin şu an 4.63 milyar tl tire piyasa değeri, 3.34 milyar tl olmk piyasa değeri; 7.97 milyar tl beraber / yeni sermaye 349.7 , 22.79 tl olur.
Önceden 1000 olmknız vardı 13.50 fiyattan, 13500 tl
Sonra 600 lot mondi türkiye hisseniz olacak 22.79 tl fiyattan 13674 tl eder.
Önceden 1000 tire vardı 23.15 tl den 23150 tl
Sonra 1000 mondi türkiye hisseniz oldu 22790 tl den.
Şu an olmk daha karlı görünüyor neden, birleşme oranına göre fiyatı ucuz, tire 23.15 iken olmk 13.90 olmalı, altında olursa birleşme sırasında arbitraj karınız olur. Tersi de olabilir takip etmek lazım.
Sayın Ordinary Rezerv birleşme raporları açıklandı.Sizce Nihai olarak ne zaman açıklanır ve sonuçlanır.
Sayın Ordinary çok teşekkür ederim...
Merhaba Sayın Oguzpam,
Açıkçası biraz süre var, herkes SPK onayı gelince hemen birleşme olacak diye bakıyor ama resmi süreçler var devam edecek. İnceleme hakkı diye bir hak var, yapılacak olan olağanüstü genel kuruldan 1 ay önce onaylı tüm dökümanlar yayınlanmalı, yani SPK onay verdikten sonra bir daha GK da oylamaya sunulacak olan SPK onaylı belgeler duyurulacak ve 1 ay yatırımcılara inceleme hakkı tanınacak, sonra GK yapılacak burada isteyen yatırımcılara ayrılma hakkı tanınacak, bu dökümanlar oylamaya sunulacak kabul edilecek. Sonra ayrılma hakkı kullanmak isteyenlere süre verilecek, bu süreçte tamamlandıktan sonra birleşme günü açıklanacak.
Kısaca süreç devam ediyor ve daha vakit var, 2nci çeyrek bilançoyu fiyatlar önce, bu süreç ondan sonraya kalacak görünüyor.
Ancak uzaması kötü değil beklenti devamlılığı olur ve daha fazla yatırımcının raporları okuma inceleme fırsatı olur.
Enflasyonun %70 olduğu bu zamanlarda değerleme kuruluşunun %120 ciro artışı tahmini mevcut, bu da enflasyon baz etkisi çıkarılmış haliyle bile %50 büyüme demektir. Bütün bunları inceleyip görecek daha fazla yatırımcı olur bu sürede piyasa değeri daha doğru bir seviyeye ulaşır.
SPK sonunda onayı verdi, en zor kısımdı.
“Şirketimizin 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu, Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK") II.23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği ile II-23.3 sayılı Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği ve SPK'nın ilgili diğer düzenlemeleri, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümleri uyarınca, tüm aktif ve pasifleriyle birlikte bir bütün olarak devralınması ve tasfiyesiz infisah yoluyla Mondi Tire Kutsan Kağıt ve Ambalaj Sanayi Anonim Şirketi bünyesinde birleşmesine ilişkin "Duyuru Metni"'nin Sermaye Piyasası Kurulu'nun 21/07/2022 tarihli 2022/36 sayılı Haftalık Bülteni'nde Kurul tarafından uygun bulunduğu duyurulmuştur. Kurul tarafından onaylanmış belgeler teslim alındığında kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır.â€
Birlesmeden sonra elimizdeki hisselerin durumunu yorumlayacak arkadas varmi acaba
Birlesmeden dolayi hisse adedi ve fiyat uygulamasi nasil olacak
Daha önceki sayfada sorulduğu için aşağıdaki paylaşımı yapmıştım. Sorularınızı kapsıyor gibi.
Aklınıza başka sorular gelirse yine bildiğim kadarla yardımcı olmaya çalışırım.
Şunu söyleyeyim ek olarak Eylülde birleşmiş şekilde işlem görmeye başlarlar.
Ayrıca daha önceden Olmuksan satın alması Rekabet kurumu incelemesinden geçtiği için ve şimdi tüm aktif pasifleriyle devralınacağı için tekrar rekabet kurumunun onayı gerekmiyor en sıkıntılı bölüm SPK idi o da geldi.
Önümüzde yasal zorunluluk olan yatırımcıların inceleme süresi 1 ay, sonrasında genel kurul & çağrı fiyatından satmak isteyenlerin geri alım süreci var ki o da normalde 15 günde komplesi bitiyor ama burada olmayacaktır aktif fiyat çağrının çok üzerinde dolayısıyla çağrıya katılan olmaz.
Özetle beklenti noktasından bakarsak olmk ve tire piyasada çok düşük fiyatlanmış şirketlerdi, bu birleşmeden önce fiyatlarının biraz daha piyasayla dengelendiğini görüyoruz ancak henüz birleşmenin etkisi fiyatlanmış değil. İki şirketin de ISO 500 sıralamasındaki başarılı yükselişleri kayda değer. Bu birleşmenin sonucunda 5 milyar cirolu bir şirket doğacağını unutmamak lazım.
Bilgi icin tesekkürler
neden taban oldu bilen var mı?
Mondi tire kutsan'ın 2022 yılı 6 aylık konsolide olmayan net karı 284.285.463 tl (2021/6 aylık: 131.028.400 tl)
İkinci çeyrek beğenilmedi bence, beklenti gerçekleşme olayı değil.
Redmi 7A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Beklenti ile ilgisi yok, bilanço kötü geldi...
Mondi Tire Kutsan'ın 2022 yılı 6 aylık konsolide olmayan net karı 284.285.463 tl (2021/6 aylık: 131.028.400 tl)
2022 yılı 3 aylık konsolide olmayan karı 216.286.504 tl gelmiş,
Geçen yıla göre 6 aylıkta iyi gelmiş,
2. çeyrekte gelen 67,998,959 tl kar rakamı çıkıyor,
bu durumda beğenilmeyen 1. çeyreğe göre kar artışının fazla olmayışı,
TİRE günlük,
https://www.linkpicture.com/q/444_19.png
200 milyonluksermayeye 137 milyon ilave yapılacak diyor (olmuksan birleşmesinden dolayı) bu sermaye artırımı bedelsiz mi bu nispette bedelsiz lot artışı sağlanır mı?
sayın berkimcans AKD İÇİN ÇOK TŞK EDERİM HER İŞ GÜNÜ SONUNDA BU İYİLİĞİ BİZDEN SİRGEMEYİN LÜTFEN
son 1 aylık periyotta osmanlı elindeki lotun 1 milyondan fazlasını çıkardı..
Aşağıdaki haber Haziran 2021 de paylaşılmıştı… bir daha ne tamamlanma ne de devreye alınmayla ilgili bir KAP geldi. Az değil %30lar seviyesinde enerji tasarrufu sağlayacak bir konu bu, ama yönetimden her zamanki gibi ses seda yok.
Mondi Tire Kutsan tarafından yapılması planlanan Kojenerasyon
Tesisi Kapasite Artışı projesi ÇED süreci başladı.
Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün
internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler
verildi:
"İZMİR ili TİRE, ilçesi Toki Mahallesi, Hasan Tahsin Cad. No:28, 399
Ada, 381 Parsel mevkiindeki MONDİ TİRE KUTSAN KAĞIT VE AMBALAJ SANAYİ
A.Ş. tarafından yapılması planlanan Kojenerasyon Tesisi Kapasite
Artışı (Toplam Isıl Güç: 96,065 MWt) projesi ile ilgili olarak İZMİR
Valiliğimize sunulan P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi
Yönetmeliği'nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye
ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. "
Bu sene Nisan ayında hem Olmk hem Tire için duyurulan yatırımlardan da aynı şekilde habersiz kalırız çünkü yönetim yatırımcı bilgilendirmek istemiyor, yoksa mazallah reklam yapmış gibi olur hisse senetlerine yatırımcı filan gelir Allah korusun ! Öyle değil mi :)
Tire yatırım kararı;
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1022658
Olmuksan yatırım kararı;
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1022640
Artık birleşme de kesin olduğundan yukarıdaki haklarında bir daha haber alamayacağımız yatırımların hepsi Mondi Turkey şirketinde yapılıyor ama minimum bilgi paylaşın ki yatırımcılar karanlıkta kalsınlar, devekuşu gibisiniz kafayı gömüyorsunuz da kalanınız görünüyor.
Daha Kale Nobel ve İstanbul Ambalajı konuşmadık, onun da sırası gelecek elbet.
Haydi Tire yönetimi siz oyun oynamaya devam edin
bu hafta sureç nihayete erişecektir...10 fafrikaya sahip sektöründe dünyada söz sahibi olan mondi türkiyede büyük bir enerji var olacaktır.sabredip kenarda beklemek en iyisi.
sayın bozoklu öncelikle ben pazarlamacı değilim niye reklam yapayım?acizene biraz yatırım yaptık şirket birleşmesi şahsım adına olumludur.birleşme sözleşmesini detaylı okuyun derim.ne için birleşiyor hedefleri neler güzel bir şekilde açıklamış.sektör zaten altın çagını yaşıyor...siz bin lot yatırım yapmışssınız ve hisse geri gelince şirketi kötülüyorsunuz?uslubunuzu düzeltiniz lütfen?
bu şirketin sahibi yatırımcı dostu biri olsa devamlı düşen bu hisseye geri alım uygular ve küçük yatırımcıyı korur adam daha ne zamana kadar hisseye müdahele edecek belli değil sürekli düşen çok zayıf bir hisse.sahibide vurguncu biri olmalı benim zararım bin küsür tl bu parayla ben batmam ama çok yukardan maliyetli olan arkadaşlar adına üzülürüm şirket kesinlikle güven vermiyor kardeşim neden yazdım ? çünkü kimse bulaşmasın bu hisseye diye zarar etmesin insanlar.
Hocam kar kotu geldi
Piyasa satiyor
Kar guzel gelirse satan piyasa tekrar alir
Bu sirket kotuleme isini birakalim
Thy 7 de iken kotu muydu 70 de iyimi oldu
Kar yoktu simdi kar var
Ayni sekilde tupras
Yada tukas neden gidiyor
Odas arkadasima yalvardom 2.5 de al diye almam diye adam inat etti daha once kotu tecrube etmis lan birak dedim bu kara bu sirketi piyasa alir.. aldida.. kara bakin kar varsa sirket gider kar yoksa duser
2021 de 7.5 den alip ikinci taban 20 den satabildim bilancp kotu oldugundan uucncu ceyrek iyi gelsin doner yinr alirim tire yi ama su an degil..
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
iş yatırım ne çalkaladın ya 19,60 19,80 arası aldıklarını 19,00 basıyor yarın onay gelicek kısmetse bekliyoruz
Dostlar 2. Ceyrek niye kotu geldi? Hissenin sıkı takipcileri bir cevap verse memnun olurum
ne kötüsü ..nasıl bilanco bakıyonuz..2021 12 aylıkta yaptığı. 6 ayda yapmış
öz kaynakları 2 ye katlamış..
birileri altan girip üsten cıkmış
12 aylıkta 2021 i 4 e katlıcak.
o alır bu satar mal degerine gelir..tahta zaten doce bankın elinde. yabancının elinde..adam bu mal ucuz kaldı dese..alıma dönse..malmı. kalır..
yıl sonu 5 milyon hasılat yapar..1200 bürüt kar çıkar..bitleşmeden dolayi. olumlu etkiler ile..nerden baksan 40 fiyat cıkar..bölünmüş hali ile..
bana ne alan alır satan satar..mal degerine gelir
al sat tavsiyesi değildir..
fiyat iner çıkar..kadı satıp burda milleti..sattırmaya çalışmak başka birşey..
satılan. malları alan oldukça sorun yok..
biri satar biri alir..su yolunu bulur..
hisse başına yıl sonu 3.7. tl kar çıkar..6 aylık bilancoya göre..450 gecmiş yıl karı var istese 2 tane se bedelsiz verir..ama. da öldürmüşsünüz kadi..