Enflasyon ne kadar gerçek... market te 50 yerine 100 TL ödüyorsam enflasyon %20 ye mi eşit olur[emoji12]
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Enflasyon ne kadar gerçek... market te 50 yerine 100 TL ödüyorsam enflasyon %20 ye mi eşit olur[emoji12]
Usd ucuz kardeşim, bizim dünya üzerinde ticari rekabet açısından tek avantajımız ucuz iş gücü değil mi? Usd bu seviyedeyken ihracatta gözle görünür bir artış gösterdi mı? Yoksa uzatmanın anlamı yok. Usd da yükseliş kaçınılmaz! Boşuna teknik seviyeler çizip 5 olucak demenin ne kadar manasız olduğu ortada. Öyle yada böyle bir şekilde dengelenecek. Asgari ücretin 180 - 200 usd civarı dengeleneceğini tahmin ediyorum.
ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sabancı tarrağı tuttu mu acaba? TEMSA yı kelepir fiyata satmış. Hayırdır.
Akbank taki TTKOM kredisinde Oger 1.5 milyar$ takmıştı. Herhalde ondan beri toparlayamadı. :-) :)
https://www.webtekno.com/turkiye-nin...di-h69564.html
Şirketleri döviz bolluğu ile borclandır..sonra yavaş yavaş gırtlaklarını sık ellerinden al ..daha çok şirket satılır..sonra yabancı sermaye ülkeye akıyor şirketlerimizi satın alıyor diye seviniriz..aman boşver bu memleketi sen mi kurtaracaksın .büyüklerimizin bir bildiği vardır ben göremiyorumdur.
Bulunduğum bölgeye Yunan ve Bulgarlar akın etmiş yalnız
Dikkatimi çekti
Ben birisinden uzun zaman önce bir duyum almıştım ABD'nin 3 banka istedigiyle ilgili bu da bizim içinde bulunduğumuz krizle ilgili hem ekonomik hem siyasi rahip vs gibi olaylar icice geçmiş durumda bakalım zaman ne gösterecek.
Uluslar arası firmaların türkiyede yatırım yapmalarını çok olumlu bulurdum eskiden. Artık öyle düşünmüyorum, türkiyenin lider firmlarını ellerine geçirdikten sonra yeni yatırım yapmayıp dağıttıkarı yüksek temettülerle paraları kendi ülkelerine tranfer ediyorlar, yada bir türlü zarar gösteriyorlar.KESİN GÖZLEMİDİR. b fren, marşhall, fmizp mondi tire en çarpıcı örneklerdir. HİÇ BİRİNDE ÖZ SERMAYE BÜYÜMESİ OLMUYOR.
Gram akli olanlar çoktan dolarları 2- 3 TL lerdeyken yurt dışına transferleri yaptı topukladi. Geride kalan kamiller de şimdi mali mülkü satıp gitme derdinde ama çok geç kaldılar.
Türk borsası keneftir. Umutabi bu tabiri kullanır. Katılmamak elde değil.
Geçen lavuğun biriyle atıştım. Yok doktoralıyım falan filan. Değer yatırımcılığı temettü falan.
2 tane EUROBOND grafiği gösterdim, bunu koskoca BIST te sadece ASELSAN ve TÜPRAŞ geçebilmiş.
O zaman ne riske gireceğim dedim lavuğa. Doktoranı al başına çal. Bana hikaye anlatma. Dürüstlüğün olmadığı yerlerde heryer ENRON olur. ABD de bu işi 2000 krizinden sonra çözmüş. Bir dolandırıcılık olursa eski yeni tüm yöneticiler hapse giriyor. ABD borsaları boşuna mı güvenilir?
Biz de adam şirketin içini boşaltıyor. Sadece kınama veya uyarı alıyor. BIST teki hisse senetleri yöneticilerinden veya yönetim kurulundan dolandırıcılıktan insider tradingten Compliance dan 1 tane hapse giren oldu mu? Dünyanın en ahlaklı şirket yöneticileri bizimkiler herhalde.
TTKOM da Oger e kaptırılan batık kredi 2.5 milyar$. Akbank Garanti İşbank korkunç zarar ettiler. Bir tane dava açıldı mı? Bunlar BIST te değil mi?
Bayramda herkes gezmecesinde.
Sonrası ibb seçimlerine kadar abd$ uykuda. Bence durum bu. Y.T.D.
28 mayısta Çarşambayı sel aldı ama , 12 haziranda çarşamba selindeki zarar mükemmel şekilde telafi edilir. Bu ülke sosyal devlettir. Halkımız yardımı sever. Selzedelere gerekli destek atılır. Ama yine de herkes yardım gelmeyecek şekilde tedbir almalı. Yatırım tavsiyesi verilmez / alınmaz.
Bir de bizim bankalardan kredi çekip alınca dışırdan Döviz girmiş oluyor..daha da mutlu olup seviniyoruz.
Ahlaksız heryerde
Hukuk devleti olduğumuz ve güçler ayrılığını tesis ettiğimiz için boyleyiz ya hukuk devleti olmasaydık, ülkede yaşama fırsatı bahsedilmiş, eleştiri hakkı verilmiş bu kadar demokrasi de bence çok fazla aslında, karnimizin doyduğu yetmiyor ayıp ama ne demişler hem fakir hem şeyi burnu büyük diye.
Merhaba. Benim aklima takilan doviz mevduarlari rekor seviyedeyken usd yukari gider mi?
6,25 hareketinde 5 milyar kadar cozulmustu 28 Mayis tarihi itibariyle aynen geri koymus 5 milyar dolari.
Çin Ordusu Windows Kullanmayacak! Çin hükümeti, ordusunda kullanılana Windows İşletim Sistemlerini Kaldırmayı Planlıyor. Windows yerine kendi geliştirdikleri açık kaynak kodlu bir işletim sistemi kullanılacak.
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ordunun üst düzey komutanlarıyla yaptığı toplantıda Çin ordusunun acil durum duyarlılığını güçlendirmesi ve savaşa hazırlanmak için gereken her şeyi yapması gerektiğini söyledi.
TTKOMA kafa yormadım, siyaseten mevcut iktidarın kasıtlı yanlış bir şey yapacağına inanmıyorum, bunu kimse değiştiremez. telekom bence ömrünü tamamlamıştır. satılırken kaç tane yada 15,20 yıl önce kaç tane sabit telefon abonesi vardı? şimdi kaçtır? Bilen varsa yazsın bilelim. ttkom çok çok küçülmüştür ben öyle düşünüyorum. Rahmetli özal döneminde 40 milyar dolar fiyat biçiyorlardı, derviş döneminde 2 milyar dolarla ihaleye çıkıldı teklif gelmedi.
ABD: Asya'da sessiz kalmayacağız.
ABD Savunma Bakanı Patrick Shanahan, Güney Çin Denizi ve Tayvan gibi konular da dahil olmak üzere bölgede "artık sessiz kalmayacaklarını" dile getirdi.
Çin ABD ticaret savaşları umarım askeri bir gerilime dönüp 3. Dünya savaşını başlatmaz.
ABD'nin casusluk yaptığı gerekçesiyle Huawei'e yaptırım uygulamasının ardından Çin harekete geçti. Pekin yönetimi, ABD'nin Huawei kararına misilleme olarak 'güvenilmez şirket ve kişiler' listesi hazırladığı ortaya çıktı.
Sıkıntı büyüyor ABD ile Çin arasında.
https://m.aksam.com.tr/dunya/cinden-...e/haber-977273
Rota belli Çin ve Rusya ya tam yol devam.
Ama ABD ile de bir yandan flörte devam.
Bir tarafı sileceğiz muhtemelen bu yıl içinde.
Muhtemelen bu ABD olacak gibi görünüyor.
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonom...dayiz-5001104/
Cinin elinde dunyanin tek intihar komandosu ulkesi olan K.Kore karti var. Hani olmaz da, simdilik ufukta boyle bir sey yok, ama isler illaki cigrindan cikacaksa, baska yol kalmadiysa Pekin yonetimi bu karti ceker. İlk hamle Kuzey Kore den gelirse ki oyle olacaktir, Abd ve bolgedeki iki onemli muttefigi Guney Kore ve Japonya yikim yasar. Pearl Harbour falan unutulur. Bunun sonu nereye gider, İran ve Rusya dan nasil hamleler gelir o vakit saflar belirlenir.
Tabi bu bir felaket senaryosu. Cini asla bu kadar sikistiracaklarini sanmiyorum zaten.
Herkes kendi çizgilerine güvenir ben de benimkilere göre yorum yapıyorum. Farklı düşünenler olabilir. Çizgiler 50gEHO aşağı geçildiğini söylüyor. Bundan sonra düşüş bir miktar daha devam edecek görüntüsü var. Günlük yukarı tepkiler olsa da önce 5.76 ardından ise 5.71 100gEHO destek seviyelerimiz destek olarak görevini icra edebilir. 5.62 5.60 seviyeleri ise Last Mohikanlar gibi savaşmış olurlar. Tabii bahsettiğimiz hareket fincan formasyonu için kulbunu da oluşturmuş (oluşturuyor) olaiblir, sonunda göreceğiz. Fib. dalgaları geri çekilme hareketi ve sonrasındaki harekete göre değişebilir. 4. dalga sonu bizim 2. dalga olarak değişebilir. Haftalıklara bakınca 5.65 seviyeleri son durak olmak için aday gözükmektedir.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...1f316186da.png