Katiliyorum. Suclamak istemem ama kesinlikle daha sade ve acik olunmali
Printable View
Son 6 ayda binlerce yeni yatırımcı girmiş borsaya. Şimdi dövize ve altına gelen yeni vergiler bu sayıyı daha da artırır mı? Özellikle altına gelen vergi yüzünden altın yerine altın şirketlerine yatırım yapmak isteyen sayısı artar mı acaba...?
Yatırım tavsiyesi değildir
Küçük yatırımcının yapacağı en iyi yatırım bireysel emeklililik sistemi üzerinden hisse yada altın alınmasıdır
siz 3000 ayda yatırıyorsunuz devlet bide üstüne %25 bonus veriyor hisse altın arttı kazanıyorsunuz üstüne %25 ballı ekmek kadayıfı :)
10 yıl kalıp 56 yaşı tamamlarsanız tüm bonuslar sizin,yaşı beklemeyip 10 yıl sonra çıkarsınız bonusun %60 alırsınız, %25*%60:%15 net alıyorsun senelik faiz %8 getiritor devle sadece senelik faizin 3 katı ek gelir veriyor :) %25
ayda 3000 tl bes atmak gerekli, ben altını bes üzerinden alıyorum :) acayip karlı tavsiye ederim
fonum %100 altında hem altından kazanıyorum hemde devlet katkısından
aklı başında her mantıklı küçük yatırımcının bes hesabı olması gerekir
Katılıyorum. Geçen Deniz Beye özellikle altının ons $ öngörüsünü sormuştum. Sağolsun yorum yaptı.
$ 2500 fiyatına 2021 içinde görülmesinin olası olduğunu yazdı.
BES de 2-3 ay öncesine kadar fonları %100 Hisse senedine endeksli seçmiştim.
Şimdi % 50 Hisse Senedi + % 50 si de Altın fonu
Ancak son 5 yıl getirileri olarak ;
%262 ile en fazla Altın endeksli AEL kazandırmış durumda .
İkinci getiri ise % 176 ile AVB fonu olan Uzun Vadeli Dış Borçlanma Araçları
Borsa Hisse Senedi fonu AEB ise sadece % 86 getiri vermiş.
Son 3 yılda ise :;::
AEL, Altın endeksli ........ % 153
AVB, Uzun Vadeli Dış Borçlanma fonu ..... % 93
AEB, Hisse Senedi fonu ...........% 52
Borsa Hisse Senedi kanımıza işlemiş.
ALTIN fonları BES de en fazla getiriyi son 3 yılda veya 5 yılda en fazla getiriyi sağlamış.
% 25 lik Devlet katkı payını çok da masum değil
çok oynak geçen 2019 ilk yarısında %10 düştüğü aylar sonraki aylarda da %10 arttığı zamanlar oldu 2019 içinde. Devlet katkı payı için birikimleri istenilen fonlara yatırmak mümkün değil.
#KOZAA #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05271108549825
#IPEKE #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05271110214983
#KOZAL #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05271111155922
Kozaa 12-13 lira arasına sıkıştırıldı . Sert yükseliş yapması gerekiyor . Kozalın daha zirveye gelememiş olması kozanın yukarı gitme durumunu daha da güçlendiriyor .
Ons 1700 dolar 6 liralarda iken 88 lirayı gören kozalın şuan 73.5 lira olması da başka bir mesele.
Endeksin yükselişi ons a gelen satış ile tahtacı kendine göre planlar yapıyor ama yukarı gitmek zorunda ... beklentiyi kırmak için çok güzel ortamlar ...
Endeks içinse insanımız çabuk unutuyor .. endeks 80-90 binlerden almazken buralardan alıyor . insanların psikolojileriyle oynayarak sermayeleri eritiliyor . Yurt duşundan negatif ayrışabiliriz . Gitmeyen bazı tahtalar gidip tekrar yön aşağı olabilir. Endeks düşmeyecekmiş gibi hissetmeye başlanılımca sert satışlar gelecektir endekse ..
Bu kağıt bist 30 hissesi olduğu için kıvranıyor, çünkü yabancı satıyor. İpek bist 30 da olmadığı için gidebildi. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Naçizane ben kimsenin de satıp gittiğine inanmıyorum bilakis ne kadar büyük parsa alırsak o kadar süper olacak diye düşündüklerine inanıyorum. Yabancı Koza ve kozal satıyorsa elinde hiçbir şey bırakmadan BİST’i tümden terk etmesi gerekir benim yatırımcı anlayışıma göre. Kaldı ki analistler altında hedefleri yazıyor, Türkiye’nin covid sonrası en hızlı toparlayacak ve yatırımcılar için en cazip ülkelerden birisi olacağına dair birçok öngörü de mevcut, en son Fitch finansman ihtiyacı yok, bir problem görünmüyor mealinde açıklama yapmışken yabancı kozayı satıyorsa ben de sakalımı keserim hocam. ( Siyasi olarak yazmadım bunları, lütfen polemik konusu yapmayalım. ) Derseniz ki niye gitmiyor, yük ağır, yatırımcısı inatla direniyor, onlar da daha bir hırsla baskıyı artırıyor pes edelim diye avunuyorum ben. Kafamdaki fiyatları görmeden gitmeyeceğim Allah izin verirse ve hayırlısını dilemek gerek her daim.
Peki kozaa 9.5 liralarda iken İpek'e neden 7 liraları geçemiyordu ?
Kozaa da bir günde 4-5 milyon sattı yabancı( bıyıklı) 10 liradan 8.8 kere düştü şimdi 12.5 lira . Bu yabancı takas oranlarına bakarsanız hisse 8 liralarda kalmalıydı .borsanınds şuan 80 binlerde olması gerekirdi.
Tahtacı diyorki almak mı istiyorsunuz yüklü alın da bakın nasıl satış yapıyorum üzerinize ... mantık şu gün içi 70-80 kuruş marj yapan bir kağıt ky atlayınca onları panik yaptırıp alttan toplaması kolay ((dı) eskiden şimdi zorlaştı. İpeke ye başkaları girdi açın bakın diğer tahtalara çoğu spek kağıdı gibi grubundan bağımsız haraket yaptı çünkü sığ hisse idi . Kozaa da toplu hisse , gelene verip alttan alıyor tahtacı ama omunda suyu ısındı . Tekrar diyorum gelir birisi 20-30 milyon lot almak isterse bu tahtada buda 300-500 milyon tl arasında (50 milyon dolar) bu tahtayı tahtacı mı tutabilecek ?
Şuan borsada bu kadar küçük kağıt gitti hepsinin tahtacısı anlaşarak mı yukarı hisseler gitti sanıyorsunuz ? Büyük tahtalardan çıkan yabancıların bir kısmı , Hintliler gibi manipülatörler giriyor .
Satın kozaayı bakın seneye kaç liradan alacaksınız belkide yabancı takasını %30 lara düşmüş göreceksiniz ama yükselecektir hisse ... tabi geleceği Allah bilir kimseyi etkilemeyeyim sadece umudunuz ve hedefiniz yüksekte olsun . Stop belirleyin o kadar .
üç aydır havalanmayan uçak firmalarını, sürekli zarar yazan petrol firmalarını ve gayrimenkullerinin on katı kadar döviz borcu olan firmaları yükseltmek istiyorlarsa ve o hisselerde pozisyon almak istiyorlarsa onların bileceği bir mesele. pis oyunlarını oynamaya devam etsinler. herseyin bir zamanı ve ederi var. bakalım satın alıp yükselttikleri o hisseleri ellerinden çıkarabilecekler mi. biz bekleriz.
Arkadaş havayolu, turizm, otomotiv, taş toprak çimento, yaprak ne varsa giderken sanki altın değil de tezek çıkarıyormuş muamelesine maruz kalmak koyuyor insana
ons 1700 dolar altına sarktı, şu an bundan etkileniyor.
Yine garibana borsayı umut gibi gösterip diğer yatırım araçlarının önüne set çekerek gel gel yapıyorlar.
Bu konuda hem fikirim bilanço konusunda bizim bakkal bile umutlu iken sürpriz durum kötü bilanço olur kanımca. Daha önceleri çok kez bilançoyu takmayıp düşüş olduğunu bilirim ve bazı arkadaşların tezi beklenti alınıp gerçekler satılır ilkesi gereği bilançodan önce fiyatlamasını yaptığı için şimdi düşüyoruz vb. olmuştu. Bu sefer bilançodan önce hareketlenme yatay ve geriye olduğuna göre acaba diyorum????
Sn. Nevli1 hocam, grubun günlük pastasını paylaşabilir misiniz?
Teşekkürler hocam...
#KOZAA #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05271740383230
#IPEKE #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05271741151842
#KOZAL #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05271741546045
Sayin Feragat, elbette ki vereceğiniz cevap kesinlikle al, sat, tut yatirim tavsiyesi olarak algilanmayacaktir sahsim adina. Size sormak istediğim sey seneye bu kağıtin fiyatı ne olur? Sizin beklentinizi merak ediyorum. Benimde kafamda belli bir rakam var. Sadece karsilastirmak istiyorum.
SM-N910H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhabalar
Karel 5 liradan 20 lira , klmsn 7 liradan 22 liraları , vestel 5 liralardan 18 liraları gördü( grafiklere tam bakmadım ) 1-1.5 yılda . Bunları ben bu fiyatlardsn takip etmiştim . Analizim sonucu, çok primlenenler endeksin yıkılışına, göre çift hanelere gitselerde tek haneye düşüyor Hisseler ... şimdi kozaa 15-16 liralara gitsede endekse sert satışlar ile 8-9 liraları gösterme olasılıkları var bu sebeple ya yatırımcı olup hiçbirşryden etkilenilmemeli Satmamalı, yada paranın bir kısmı ile al sat yapılıp lot miktarı arttırılmalı ...kozaa 5 liradan 13 liralara geldi hadi diyelim 15 -16 oldu bir dinlenebilir ... daha sonra endeksin durumu çok önemli eğer açığa satış gelirse. Ve %20 ye çıkarsa taban tavan oranı, 2 tabanla tek haneleri gösterebilirler ...
Hedefi sorarsanız şöyle bakın en köyü 3 kat daha gideceğini düşünüyorum . Burdan kimseye alın demem nereden alındığı çok önemli burdan alan 7 lirayı görse vebaldir o durumun psikolojisi farklı . Bu hisseyi kuruşlardsn alanlar var değil mi 6 lira olunca ben takip ettiğim bazınyorumculqr 10 kst gitmiş diyorlardı ben gülğyordum :)) daha ne gidecek derlerdi . Neyi nerden aldığınız çok önemli elde varsa tutulur , hiç bir hisseyi de ben ZİRVEDEN almam .
Teşekkürler sayin Feragat, cok aciklayici oldu.
SM-N910H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bence spek dolar bazlı fiyata göre seviye ayarlıyor
dolar yükselince gidiyor düşünce bizde düşüyoruz
hakikatten borsa fiyatlaması gerçeklikten uzak bir fantezi halini aldı
finansal gelenekadar sürünmeye devam inş yıllık üretim tahmini açıklar bizde sağlıklı fiyat hesaplayabiliriz
hava yolu şirketlerinin milyarlarca tl uçuşları iptal oldu , canlılar müşterilere iade olacak ,31 martta nakit ve nakit benzerinde görünen bu tutarlar 2-3 ay içinde iade olacak oradaki boşluğu kredi ile kapatacaklar finansman giderleri artacak almanlar uçuşa başladı ama 1/3 indirmişler
çok can yanacak bana göre
gıda perakende hariç olan yükselmeler bana hiç inandırıcı gelmiyor
Sn.feragat
Bir hisseyi zirveden almam diyorsunuz
Peki bir hissenin zirvesini ve dibini bilmek o kadar kolay mı
Benim için bir hissenin fiyat kazanç oranı
Beklentisi vede borçsuz olması çok daha önemlidir.
Bu hisse özel durum nedeniyle 60 kurusta gördü sanırım yukarda ise 13.30 galiba
Şimdi siz bir hisseyi alırken fiyatinami bakarsınız yoksa temel rasyolariyla beklentilerine mi bakarsınız.
Şirketin zerre kadar temeline vakıf olmayan sadece teknikle hisse alan arkadaşlar var maalesef hemde yakın izleme pazarı hissesi hemde.
Demem odur ki şirketin temel rasyolari ve beklentileri herzaman mevcut fiyatın önünde olmalıdır.
Para tekniği istediği gibi çizer
Yy.tv.olmayip şahsi kanaatinde.
Sagliklar
Sn Cinali
Ben hissenin prim yapacağını yükseleceğini bilsem bile zirveden almam bunun sebebi daha düşük seviyelerden alabileceğimi düşündüğüm için . Bu demek değildir ki ilişki kozaa düşecek bu prensip meselesi .Kozalı örnek veriyorum 88 liradan alanla düşüşte 50 liralardan alan bir olabilir mi ? Maliyeti bekler dururuz bu mantıkla .
İşte 60 kuruşlara düşmesi özel bir durum diyoruz sonuçta hisse zirvesinde ise bir haberle yerle bir edebilirler yani küçük büyük farketmez bir risk varsa diye düşünüyorum . ( bu hisseyle değil bistle de alakalı bir risk)
Temel sağlam aldım burdan 9 liralara düşmeyeceğinin %100 garantisi verilemez buda -%30 demek bu yüksek bir risk . Ama hisse düşer düzeltme yapar , endekse bağlı olur başka bir sebeple olur dipten toplamakta çalışırım .
elimde varsa da buradan kesinlikle satmam . Almam demekle ellimde varsa satırım demiyorum yani .Risk yönetimimdir bu .kimseyi yönlendirmek istemem . Fikir beyan ediyorum..
Şimdi kozaa 12.5 lira İpek'e 14 liralarda .düşünün İpek'e 5.6 lardan döndü değil mi? çok büyük olaylar yeniden oldu ,ülkemizde veya dünyada . temeli iyi olan bu hisselerden yeni yatırımcı buradan aldı , 14 liradan İpek'e yi tekrar 5 liralara %1 bile ihtimal olsa gelebilir mi ? 2 ay önce görmüş ... 3/1 fiyatına düşse bunu kaldırmak çok güç bu sebeple yazdım .
Bu hisseler diğer hisselerede benzemez her zaman zirveleri de kırmıştır bunuda yazdım . Ama düşüş olursa bunu kaldırmak kolay değil çok yüklü bir paran varsa . Maliyet düşükse kafan rahattır o ayrı... olay bu yani
Bu arada sizi sever sayarım önceki paylaşımlarınızı takip etmişimdir.
Sn.feragat
Ben kozaa özelinde yazmadım zaten her hisse aşağı ve yukarı nerelere geliyor öyle durumlar okuyorki ne temel ne teknik ise yaramıyor.
Tabiki düşme ihtimali ve yükselme ihtimali öngörüsünde bulunan borsada kazanır.
Şahsım için düşüncelerinize teşekkür eder her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim
Sagliklar
2012 de 5,5 liraydı aradan 8 yıl geçti kağıt hala 13 ü geçemiyor.Bence bu kritik covid döneminde şirketler küçülürken içinizin rahat olacağı hisse gibi duruyor.YTD
Rezervler belli olmadan yeni para girişi olmayacak arkadaşlar.
Hisse şuan beklemede görünüyor.
Bilaoçoyu merak eden falan da yok
Önemli olan rezerv
#KOZAA #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05281118234163
#IPEKE #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05281119107914
#KOZAL #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05281120234947
Temeli olmayan hissenin tekniği olamaz. Olsa olsa kumarı olur. Kar edemeyen, mali yapısı kötü ve yatırım projeleri olmayan bir şirket rüzgarda savrulan bir yaprak gibi hareket eder. En ufak bir esintiyle oraya buraya savrulur. Borsada buna örnek çok fazla şirket var. Özellikle yakın izleme pazarında. Mali yapısı sağlam, karlılığı iyi ve rantabl yatırım projeleri olan firma geçici dalgalanmalar yaşasa da mutlaka hakettiği yere gelecektir. Örneğin Alkim. Nisan ayı başındaki sermaye artışının bilançoda yer almaması nedeniyle eski sermayeye göre hesap yapanların hücumuna uğrayarak hızlı artış gösterse de durum anlaşılınca ciddi bir düşüş ivmesi yaşandı. Fakat düşüş 12 lerde durdu ve durağana sarmaya başladı. Alkim yerine mali yapısı zayıf ve zarar yazan bir şirket olsaydı nerede duracağı belli olmazdı. Koronaya rağmen karını artırmış, potasyum sülfat yatırımı 2021 de devreye girecek ve temettü dağıtımı yüksek bir firma.
Özetleyecek olursak, olağan dönemlerde ve şirketlerde teknik analiz yatırımcı psikolojisini anlattığı için geçerli olabilir. Fakat dalgalı ve iniş çıkışların çok fazla ve keskin olduğu dönemlerde yanıltıcı sonuçlar vermesi kaçınılmazdır.
Grupta yapıkredi en çok işlem yapan aracı kurum olduğu müddetçe bir halt olmuyor ki son zamanlarda tamamen kontrol elinde; garanti ve yapıkredi alıcılarda üst basamakta yer aldığında genelde günü yatay veya ekside kapatıyoruz. Citi, Merill, Credit sazı eline alıp bunları tokatlamadan da olmayacak gibi bizim iş.
Şu sıralar bankalar da garanti kazanç varken, kimse koza ile uğraşmaz bana göre.
Grupta hareket olursa bizle başlayacak. Ne baskı yiyor kağıt
İpeke zirveyi kırdı üzerinde kapanışlar yaparsa değmesin kimse keyfimize :) İpek'e deki bu haraketleri tahtacı yapıyor diyenler iyi izlesin . 70 lira olacak beklentisini oluşturanlar nasıl tahtayı sürüyor çok iyi izlesin ..
Kozaada da hükmü azalacak tahtacının az kaldı sabredelim onu da halledecekler :)
Kozaa yı küçük yatırımcı alıyor görünüyor
Tahtacı İpek'e de hakimiyetini kaybedince kozaayı yukarı sürüp sürmemekte kararsız gibi ama grafiklerde yukarı gitmesi gerektiği aşikar . İpeke gidince kozaaya atlıyor millet eskiden kozaa gider İpek'e alırdı ky . Tahtacısı aynı bezdirme olaylarını İpek'e de yapardı şimdi kozaa da yapıyor ..
Endekse sert satışlar gelebilir yakında dikkatli olmak lazım böyle yazıyoruz ama stoplar belli olmalı gerçi İpek'e 5 liraya tekrar düşmesi için kaç taban yemesi gerekir ???? :) yani İpek'e düşmezse kozaa düşer mi ? İzleyelim görelim . Arkadaşlar hisselere duygu yüklemeyin hep yükseleceğini düşünün egeen , Tüpraş gibi olacaklarını düşünün olmasalar bile düşünün çünkü hedefiniz yüksek olmaz ise 2-3 lira kar görür satarsanız arkasından bakarsınız . Bir çok yatırımcı yollarca bekledi bu hisseleri sabredin . O almış bu satmış vs vs boş işler bu tahtada çok ciddi söylüyorum .