Hiçbir koruma yada güvence yoktur fonlarda.
Sadece kurucusunun farklı bir borcu için haczedilemez.Ama fonu batırırsa hiçbir güvence yoktur.
Printable View
Fon yönetimlerine açık çağrı.
Döviz arttığında bunu takip edecek, döviz stabil kaldığında ve ufak çaplı gerilemelerinde hiç değilse PPF kadar getirecek fon talep ediyorum.
Fonun adını da KASKO koysunlar.
TEFAS kodu da KSK olabilir:)
Babaniz biraz heyecan seviyor ise,
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IBB
inceleyebilirsiniz. (aylik getiri 2.85 bu aralar, tavsiye degil ama burada anlasalim :cool:)
Bu is kesinlikle nasip
Bir arkadasim var
Piyasadan hicmi hic anlamaz
Bist kacta desen 50k der
Pat diye 500k tcd giriyor
Girdigi gun enaz yuzde 1.5 yapar
Sonraki gun 2 yapar
30k ya yakin kar yapinca
Ben sikildim cikicam diyor
Cikiyor
Bist cokup tcd dusuyor
Sadece tcd icin degil her durumda boyle
Dolar alir dolar ucar
Cikar dolar duser
Nasip yani
Verdiğiniz bilginin son cümlesinde Fon varlığının korunması kanunla güvence altına alınmıştır diyor. Burada soru nasıl güvence altına alınmıştır? açıklanması gerekir. Araştırmalarımda " Yatırımcı Koruma Fonu " diye bir kuruluş olduğunu gördüm. Bu amaçla kurulmuş. İncelemek lazım. Fedakarlıklar yaparak elde ettiğimiz birikimlerimizi değerlendirmek için bir yerlere yatırıyoruz ama haklarımızı tam olarak bilmiyoruz. gerçek bu.
Yatırımcı tazmin merkezi o dediğiniz.
YTM'nin fonlarla alakası yoktur.
YTM aracı kurum hesabınızda bulunan parayı belli bir miktara kadar garanti altına alır.
Bu şöyle ifade ediliyor:​6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 84 üncü maddesine göre tazminin kapsamını, yatırımcılara ait olan ve yatırım hizmeti ve faaliyeti veya yan hizmetler ile bağlantılı olarak yatırım kuruluşu tarafından yatırımcı adına saklanan veya yönetilen nakit ödeme veya sermaye piyasası araçlarının teslim yükümlülüklerinin yerine getirilmemesinden kaynaklanan talepler oluşturur.
Fondaki paranızın hiçbir güvencesi yoktur.
Kanunen koruma altına alınmak demek fonun kendi varlığı dışındaki borçlar için fona haciz konulamaz demektir.
Bu konular burada daha öncede tartışılmıştı.
Burada fon kurup yönetecek, fon izahnamesi yazacak bilgiye sahip çok arkadaş var.
Yok onun için demedim zaten
Tedbirli olunacak, ama kötümser değil.
ÖST'leride belli orandan fazla bulundurmak tabiki risk.
Ama o riski almak isteyene birşey demek mümkün değil
O onun takdiri.
Bakın Atlas'ı gördük, kim derdiki böyle birşey olacak, ama bir günde oldu işte.Kimin ne olacağı belli değil.
ÖST fonu tabiki alınır ama portföydeki oranına dikkat edilmeli.
Hisse fonlara girmek içinde 99 beklenir belki ama
Yukarı gitme olasılığına karşı
Küçük küçük alımda yapılabilir.
Yeni bir hafta yeni bir ay :) Bakalım gelecek ayın en çok konuşulan fonu hangisi olacak
Göztepeli birisi KSK kodlu bir fonu kesinlikle almaz diye tahmin ediyorum. Geçen ay TTE en süpriz fon oldu sanırım :) FID T+1 değişken fonlarda süpriz yaptı TCD'den sonra en iyi getiriye sahip oldu sanırım :) OPB süpriz bir giriş yaparak daha bir ayı doldurmadan %3.54 getiri elde etti :) Birde merdiven bekleyenler hüsrana uğradılar sanki
Pangaci p.tesi bist cokecek diyormussun dogru mudur?
dün itibarıyla yabancı pozisyonunda yaşanan keskin düşüş ne anlama geliyor? Viop aralık sonu kontratlarında dırum nasıl? Yabancının kontatları alım ağırlıklı mı? Yoksa satım ağırlıklı mı? Yılbaşına kadar düşüş ihtimali mi, yükseliş ihtimali mi? şubat mart aylarına kadar nereler görülebilir? Daha önce tavsiye ettiğim haluk canberk, haftalık borsa raporunu youtube'a koymuş. Bu adamı izledikçe görme engelli olduğum halde aydınlanıyorum. Siz ekrandaki verilere de bakarak izlerseniz uçarsınız. Lütfen bu adamın videolarını izleyip beğen yapmayı unutmayın. Böyle bir raporu bankadaki uyduruk danışmanlardan dahi alamazsınız. Bol kazançlar dileğiyle
https://www.hisse.net/topluluk/showt...80#post3933080
Peki ya bu ne pangaci