Bu hafta teknik olarak ilk direncimiz 98.500 ikinci direncimiz 102.800 olarak tahmin ediyorum.
Printable View
Bu hafta teknik olarak ilk direncimiz 98.500 ikinci direncimiz 102.800 olarak tahmin ediyorum.
Beyler, zaten endeksin yukarı mı aşağıya mı gideceğini bilsek burda işimiz olmazdı. O yüzden sakin sakin bekleyelim, insanları yönlendirmeyelim. Sabah 09:30'da belli olacak.
İtalyada karantina başlangıcı süresine göre haftaya yeni vaka sayısı aniden sıfırlayabilir
Şimdi çoğu zaman bilemeyiz haklısın. Ama yarın için sağlam bi eksi açacağını bilmeyen borsanın b’sinden anlıyorum demesin. Ha temenni ayrıdır. Ama bunca uçuş yasağı, ekonomik darbe, onbinlerce karantina, umreden birinde korona vb haberleri sonrası Pazartesi öyle normal -%2 falan da değil, çok sağlam bi eksi açacağını bilmemek biraz garip olur. Dediğim gibi temenni ayrı, ya da
İtalya da durum cok kotu. İspanya ve Fransa da arkasindan geliyor maalesef.
Bu da başka bi mantıksız umut. Bir avm’nün köhne yerinde bir dükkanı olan birinin avmnün en yoğun katında yangın çıkınca aaa o yoğun yere gidenler benim dükkana gelir mi acaba demek gibi. Abi turizm bitecek, bitiyor. Turizmin kayması değil bitmesi var. Onlar 100 darbe terse biz 90 yeriz. Ancak darbede az yedik deriz. O kadar.
he destekler neresi derseniz 91000 kırılırsa 87300 son kale,altı çok farklı yerler konuşulur.....ytd
Böyle günler sağlığa zararlı...
Pozisyonsuz yaşanmaz modunu bir kenara bırakıp, sermayeyi koruma en azından kısmen de olsa (borsa için) rahat uyuma zamanı...
Caydilar gibi hocam İngiltere sert onlemler aliyor. Hani uzmanina sormak lazim ama bana pek mantikli bir is gibi gelmedi.
Ulkede ya da salgin bolgesinde tam karantina uygulayarak salgin durdurulabilir belli bir sure sonra. Ama asi yok, net bir tedavi yok. Karantina kalkinca ne olacak. Eskiye, normale donus net tedavi ve asi cikmadan cok zor.
Feddden 750 milyar dolar geldi.. Corono, morono, ölü, diri piyasanın takacağını düşünmüyorum bence 1000 2000 eksi açıp cuma günü bi sert döner
turizme olan bağımlılığımızı azaltmamız lazım.. Turkiye nin çıkarları açısından 40-50 milyon turistten 10-20 milyon arasına inmemiz gerekiyor.. turizm kontrolsuz bir insan hareketi demek.. doğanın katledilmesi demek.. şu anda vizesiz isteyen çok kolay geliyor ülkeye.. artık işin içine sağlık taraması da katılmalı..zorlaştırılmalı.. parası olan ve sağlıklı olanlar gelsin.. yeni dünya gerçekleri bir sürü paradigma değişikliğini gerektirecek..
Akşam seansı bugün kapalı mı
şu anda yurtdışı uçuşlarda alınan kararlar aslında geleceğe bir pencere açıyor..
proaktif davranmalıyız..şartları zorlaştırarak gelen turist profilini ve sayısını (tavan) biz belirlemeliyiz..
eğer geleni geçeni alırsan ülkeye turist olarak, ülkede salgın olduktan sonra bırak 40-50 milyon turisti sıfır turiste bile inersin hızlıca.. o nedenle az öz kaliteli olsun.. kendi insanında faydalansın ülkenin güzelliklerinden.. bir denge olsun..
o nedenle sınırlarımızın güvenliği kritik önemde.. sadece turizm meselesi değil aynı zamanda yurda girişlerde ciddi inceleme altında olmalı.. doğu ve güney sınırları ciddi kontrola tabi olmalı..
merkez bankaları artık borsaları tersine çeviremez,2008 den durum farklı değil 750 milyar dolar 7 trilyon dolar gelse farketmez,artık hastalığa çare lazım,çünkü bu iş psikoloji işi,üretim duruyor,talep duruyor,tüketim azalıyor,borsaların ara tepkiler hariç artması imkansız,ha kara bulutlar dağılır, ozaman borsalar zaten dip yapmış olur,o zaman yükseliş başlayabilir,ama en azından önümüzdeki 1-1.5 ay kalıcı yükseliş zor.......
İngiltere'de koronavirüs tedbirleri: Hastaneleri ve süpermarketleri askerler koruyacak https://sptnkne.ws/BFH5
Nike, ABD ve diğer birçok ülkedeki tüm mağazaları kapatacak - CNBC https: // reut.rs/39QZWva
Turist murist gelmez de gitmez de, ben yengenizi annesinin yanına gitsin deye, otobüse bindirmeyi totom yemiyor yahu!
Şahsen bana taze 2 trilyon dolar taze para gelse bende pasifte aşağı çekip alırım malı.. Zira sigorta ve emeklilik şirketleri en başta satışa mecburlar.. 2008 den sonraki krizde tuncer hoca devletler batıcak demişti... Gidişat o yönde.. İtalya, ispanya bir lehmanın 100 katı piyasaları alaşağı eder.. Yinede trump gibi kleptokrat biri buna engel olabilir..
Çankaya Köşkü'nde kritik corona virüs toplantısı
http://hry.yt/ySvM0
hastalık nedeniyle insanlar evden çıkmazsa, "başlarım işine de bilmem nesine de" deyip gerekirse işten bile ayrılırsa, "birikimlerim ile belli süre idare edeceğim" derse.. tüm piyasa durur.. petrol şirketleri.. bankalar.. ulaştırma şirketleri..ciro yapamaz hale gelirler.. herhalde tek karlı çıkacak olan haberleşme şirketleri ve bazı gıda şirketleri olacaktır..
ABD'de koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 59'a çıktı:
- New York sokakları boşaldı
- Halk süpermarketlere akın etti
- Havalimanlarında yoğunluk artıyor
https://sptnkne.ws/BFJ4
Çankaya Köşkü'nde koronavirüs toplantısı: Birçok ülkeye uçuşlar bu gece durdurulacak
https://twitter.com/TurkishIndy/stat...49219967475713
istanbul da ciddi tehlikeler olası.. deprem bunlardan birisi.. dar sokaklar.. beton yığını bir şehir..yeşil sıfırlanmış.. nefes almaya yer yok.. faciaya davet.. olası bir deprem anında şehirden çıkışlar imkansıza yakın olacaktır..
bu salgın halstalıklar da sonuçları açısından çok farklı değil.. toplu taşımada istanbul adeta bir salgın üretme merkezi.. millet üst üste kucak kucağa gidiyor araçlarda, metroda, metrobüste..ülkede herkesin bir şekilde istanbul ile ilişkisi olduğuna göre yayılma çok hızlı olabilir..
istanbul un ekonomi ve sosyal hayatta önemini azaltmalı, ülke genelinde , batı doğu ve güneyde cidden insanların yaşamayı isteyeceği şehirleri kurmalıyız..
yeni dönem birden kendi gerçeklerini dayattı.. karantina haberleri geliyor dunyadan.. şehirlerin önemli çok artacak..insansız araçların otonom sürüş yaptığı hayalleri ile pazarlanan yeni şehir paradigması daha temel realitelere odaklanmalı: çok fazla yeşil alan.. ferah sokaklar.. ülke genelinde dengeli nüfus..beton yığını olmayan şehirler..
ABD'deki havalimanlarında koronavirüs taraması sebebiyle kuyrukta bekleme süresi 7 saat ve üzerine çıktı https://sptnkne.ws/BFJ4