dostum tspor pahalı napak şimdi onu mu alalım ? tspor'a göre bist ucuz :he:
kent şekerlemeye göre bist yine ucuz.
daha sayarım yani.
peki neden bist pahalı ?
Printable View
kent şekerlemeleri.
buna göre ucuz bist
https://i.hizliresim.com/XBE3zF.png
İngilizler Doğu Akdeniz veya Kıbrıs konusunda konuşmuyorlar gibi ya da bana denk gelmedi.
Çin SWAP karşılığı Doğu Akdeniz'de liman istiyor diye yazı vardı internette. NATO da çok dar alanda çok fazla ülkenin gemisi var sükunete davet ediyoruz demişti.
@ emlak.
Dostum bist pahalı demedim ki. Ucuz ancak ucuz olmasının sebepleri var.
Brezilya, Arjantin, Güney Afrika'yı da takip etmek lazım.
Bi ihtimal Merkezin kasasına göre de pahalı olabilir.
Paran yoksa her şey çok pahalı be
Valla endeks yeni dip yaparsa alacağım 15-20 tane yan tahta kağıdı. Sermayeyi de 5 e garanti katlarım. Uğrasamam tüpras -Eregli ile.
Türk borsasının geleceği şeker bonibon firmalarında.
Türkiye ye ambargo demek türkiye yi gözden çıkardılar demektir bu ambargo olayı çok su kaynatır yer yerinden oynar nedense hep doğu Akdeniz olayı olunca ambargo gündeme geliyor ecevite de aynisini yaptılar hani o seçimlerde malzeme olarak kullanılan tüp kuyrukları yağ kuyrukları vardı ya o işte hep ucuz siyaset bizi buralara getirdi
Ben ucuza pahalıya bakmıyorum ki
Baksam spottan alırım
Duruma bakıyorum, sabah alıyorum en geç akşama satıyorum
Sabah 10 liraya ucuz görünen öğleden sonra 9,5 liraya pahalı görünüyor gözüme
Viop algıların bile içine ediyor
Ana yön algımı kaybettim zaten bugün becerebilirsem ara vereyim iki gün
Domates ucuz diye depoladın, daha ucuzu sürekli piyasaya gelince ister istemez zarar edersin.
Ucuzlama işi son bulmalı ondan sonra uzun vadeli düşünmeli.
yönün pek önemi yok viopta. bugün shortlarda kazandı. diplere yakın yerden alanda
ben bugün short girdim löp diye düşünce kapadım.
löp löp daha düştü long girdim.
ha short kalsaydım kapanırdım öğleden sonraki dipten 1200 puan tepdiğinde shortları yerine koyar bikez daha vururdum.
Kamular döviz pozisyonlarını azaltmışlar. Hazine döviz borçlanmıştı onu kamu bankaları da almış olabilir.
https://i.hizliresim.com/R7OXd5.jpg
Şimdi biz 120 'den 98'e olan düşüşümüzü Dow'un bu düşüşüne mi saymış oluyoruz?:)
Pahalı olanlar daha pahalı ucuz olanlar daha ucuz oluyor. Sadece algı meselesi.
Bu Unicredit YKBNK hisselerini bir akşam satmıştı, TV'den yorumcu biz telefon ile hemen aradık kalmadı dediler demişlerdi. Keşke arayan herkese verseydim diyorlardır.
Abd az bile düşmüş. Tesla -21% ,elma armut -6% , bankalara bile yapıştırmışlar. Bi arabacılar yükselmiş.
Bizde yarın 109.200 trend olarak çok önemli ve 5-10 günlük ortalamalar izlenecektir.
GM Nikola isminde elektrikli kamyonet üreticisinden hisse almış. Şirketin ismi manidar.
https://edition.cnn.com/2020/09/08/b...les/index.html
Almadık spor hissesi.gittik banka aldık. Hay o aL emri veren barnağama zokam [emoji3064]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bir de bu haber var.
https://www.borsagundem.com/haber/bo...-vurdu/1517687
Amerikan uçak üreticisi Boeing, 787 Dreamliner'in üretiminde yeni hataların tespit edilmesi üzerine borsada değer kaybetti.
Geçtiğimiz günlerde, farklı bir teknik arızadan dolayı şirketin aynı tip 8 uçağı hangara çekilmişti. Boeing'den yapılan açıklamada, yeni fark edilen üretim hatalarının henüz teslimatı yapılmamış uçaklar için geçerli olduğu ve hava yolu güvenliğine bir risk oluşturmadığı savunuldu. Açıklamada, hatanın uçakların kuyruk kısmındaki yatay sabitleyicilerin montesiyle ilgili olduğu belirtildi. Hatanın ortaya çıkmasının ardından 900'e kadar uçağın incelemeye alınmasının muhtemel olduğu aktarıld
ABD vadelileeine gene show var hayrolsun [emoji16]
Ankara dahil 7 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağı gelebilir
KORONAVİRÜS salgınında gelinen nokta ve kış bastırmadan gerekli önlemlerin alınmasına ilişkin çalışmalar yoğunlaştı. Uzmanlar, toplumun neredeyse bir yıla yaklaşan salgın nedeniyle motivasyonunu kaybettiğini, mesafe duyarlılığını yitirildiğini belirtiyor. Başta Ankara olmak üzere salgının arttığı il ve ilçelerde hafta sonları için sokağa çıkma yasağı, park yasağı, sokak denetimlerinin arttırılması gibi planlamalar yapılıyor.
07 Eylül 2020
https://www.memurlar.net/haber/92552...gelebilir.html
-////
Borsa bu, bence hiç bir mantık yok, aramayın da...
Virüs, salgın, vs en yoğun zamanları
Un lar, İlaçlar, kağıt şirketleri
Alkim kimya lar, hastaneler vs
Deli gibi roket çıkmıştı...
Gaz bulduk, Gazla ilgisi olmayan Enerji şirketleri de çıktı))) petkim gibi..
Odaş ki olayı , daha çok kömür vs o niye çıkmıyor yazanları gördüm.
Orge şirketi var. Şirketin adı Orge enerji diye, enerji şirketi zanneden çok, ki haklılar, adı enerji mi enerji. Lakin gel gör aslında, Bi nevi inşaat müteahitliğinin, elektrik olanı..)) kablo çek, ver elenktriği...
gaz bulduk Orge niye gitmedi yazanlar gördüm)))
Fenerbahçe yapılandırma, güzel kadro, forma satışları, Vedat geliri derken bi rüzgar yakaladı, peşine diğer sporlar da takıldı..
Var da var...
Virüs çıktı, hastanelere az insan gitti, az ilaç satıldı, virüs hastaları hariç hastaneler boş kaldı. Aslında virüs ilaç şirketlerini ve özel hastaneleri olumsuz etkiledi. Virüs olmasa hastaneler, ilaç şirketleri 2. Çeyrek daha çok kar ve ciro yaparlardı.
Virüs ün olumlu etkilediği sektör diyen, hemi de Aracı kurum Müdürü gördüm Youtube da))) aslında 2. Çeyrek bilançolara baksa olumlu etkilemediğini görür..
Biçok ta boş beleş kişi, çalışıyor o koltuklarda..,
—-///
Neyse, işin özü yine yasak muhabbetleri dönüyor.
Bana göre şahsi fikrim. Yasaklara hafta sonu çıkma yasağı vs çok zor karar. Ne bileyim, çok zor alınabilecek bi karar bana göre... hem psikolojik hem ekonomik açıdan alınması zor gibi , şahsi fikrim.
Çok çok mecbur kalınırsa da alınabilir tabi ki..
Yatırım tavsiyesi değildir.
Al-Sat-Tut tavsiyesi değildir.
YIL SONU DOLAR TAHMİNİM.
9.60
https://i.hizliresim.com/sYTcRK.png
İNDİKATÖR KANALLARI ÜSTÜ.
RSI 87.5 ÜSTÜ ------SİMÜLASYONDUR.
https://i.hizliresim.com/avJZCT.png
Bizim borsaya kızıyoruz ama koskoca Dow Jones'da Nasdak'ta dönen oyunlara bakınca diyecek birşey yok. Önce endeksin hesaplanmasını değiştirdiler. Sonra çöküş başladı.
https://www.borsatek.com/dow-jones-e...lik-55562h.htm
Apple 5 günde %20 Tesla %34 düştü. Yaldır yaldır çıkarlarken endekse olan etkilerini yüksek tutup çöküş başlamadan endeks ağırlıklarını azaltmışlar gibi görünüyor. Yanlışım varsa bilen bir arkadaş düzeltsin lütfen. Endeks düşse de düşmemiş görünüyor bu hesaplama ile.
Koskoca nasd** ı sadece apple ve teslaya bağlamak bist yatırımcısının işi olurdu. Orda 100lerce hisse var.. tesla düşer, amd, intel çıkar..
Bunlar sadece örnek..
Dünyanın en değerli hisseleri nasd** da.
Adamlar covid movid dinlemeden 1 yılda 10 a 20 ye katladı.. her sene en az bir yüzde yüzü var hisselerin...
Bist mi? Bist hala 2008 i atlamadı..
Ne olacaktı ya bizde halen ipe sapa gelir bir teknolojik hamle yapamadığımız sürece 2008 i geçmeyi bırak 2008 i bile ararız uluslararası mukayese ye göre benim öngörüm budur markalaşma teknoloji enerji konusunda ciddi adımlar atmadığımız sürece durum şimdilik budur
Hırsızlardan kurtulmadıkça bizden bi cacık olmaz.
bu anlayışla spor takımlarımız yakında batar...
Türkiye Bankalar Birliği ile Fenerbahçe anlaşmaya vardı. İki yıl geri ödemesiz 12 yıllık 500 milyon TL kredi alacak sarı-lacivertlilerin takım harcama limiti 400 milyon TL'ye yükselecek. Ali Koç, şahsi kefalet şartını da anlaşmadan çıkardı.
Geçen salgın tanıdığım kimse hasta olmamıştı. 1 2 tanıdığın tanıdığı olmuştu. Şu an rakamlar güya daha düşük ama benim çevremde çember daralmayı bitirdi noktaya dönüştü...SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
60-70 yıl once futbolcu yetişme hikayelerine bak bir de şimdi.. şimdi tamamen hormonlu bir sistem.. parayı bastır al..yanlış transfer mi? problem değil.. zarar ettin bir öncekinden ama nasılsa sınırsız kredi var yenisini al.. mantık bu..
futbolcu terlemeli, küçükken hayaller kurmalı, başarısızlık sürekli yeni şeyler denediği iterasyonlara sokmalı genç futbolcuyu.. amatör bir ruh olmalı..
tamamen yardımları kesmek gerekiyor futbol kulüplerine.. kesilecek çok yer var aaslında.. futbol kulüpleri ve diyanet başta.. ikiside toplumu uyuşturmak ve yönlendirmek için kullanılıyor..
her gün yeni bir heyecan.. bir çok arkadaş çıksın veya düşsün diye dua ediyor..
benim isteğim ise çok daha sade: 30 hisse aynı oranda artmasın veya aynı oranda azalmasın.. farklılıklar olsun.. hatta abartı farklılıklar olsun.. evet..